torsdag 24 juni 2010

Alliansen vinner valet! Allt pekar på det.

Läser i Metro idag att Sverige har en otroligt välskött ekonomi. Trots att den rödgröna sörjan gång på gång ljuger och säger att Sverige är i kris visar siffror att vi har skött ekonomin bäst av alla länder i Europa. Detta är direkt pinsamt för oppositionen. Senaste mätningarna visar att svenska folket inte går på löngner och svartmålning.

Jag tror dom rödgröna strategerna är väldigt förvirrade idag. Deras demegogi fungerar inte. Jag tror dom är helt villrådiga och längtar efter sin sommarledighet. Folket har förstått att Anders Borg och Alliansen gör ett bra jobb och jag skulle bli otroligt fövånad om inte Alliansen vinner med god marginal i September.

Fler mätningar: DN,

måndag 21 juni 2010

Folkpartiets skärgårdskampanj börjar idag!

Missa inte FPs skärgårdskampanj här i Stockholm som börjar denna vecka. Alla Waxholmsbolagets båtar kommer att affischeras inklusive de tre ångbåtarna samt Djurgårdsfärjan. Under veckan som kommer sker en rad aktiviteter från Norrtälje ner till Nynäshamn. Broschyrer kommer att delas ut och våra toppolitiker kommer att synas.

För oss folkpartister är det självklart med en levande skärgård, men skärgården ska inte bara vara tillgänglig för de som har ett eget ställe eller som har en egen båt. Alla Stockholmare ska kunna njuta av vår vackra natur. Stränderna ska bevaras och ny exploatering ska ska med försiktighet. Framtidens SL-kort ska kunna laddas även för båttrafik i skärgården.

Vill du höra vad en av våra kandidater, Louise Edlind-Friberg tycker om vår vackra skärgård, under en minut, kan du ringa 020-1510005

Läs även vad Lotta Edholm och Mark Klamberg skriver.

onsdag 16 juni 2010

Maria Wetterstrands tomma ord...

I partiledardebatten idag påstår Maria Wetterstrand att otrygghet inte skapar jobb men trygghet skapar jobb. Och det är lätt att välja mellan otrygghet och trygghet. Men hur höjda skatter skapar trygghet och mer jobb är inget Wetterstrand diskuterar vidare. Jag misstänker att många väljare skulle vilja ha en förklaring.

Det är tröttsamt att gång på gång se den grönröda röran gång på gång demonisera Alliansen och kritisera oss för att skapa otrygghet. Alliansen står för arbetslinjen, det vill säga det ska löna sig att arbeta och alla som kan ska arbeta efter egen förmåga. Hur kan detta vara orättvist? Alliansens politik gör att fler bidrar till sin egen försörjning vilket är en förutsättning för att vi ska klara framtidens utmaningar. Vad är problemet? Vad har ni grönröda själva för förslag? Ni accepterar 68 miljarder av 71 miljarder skattesänkningar och samtidigt tjatar ni om att Alliansens politik slår mot dom svaga? Kan ni grönröda inte komma med något själv? Är allt ni har tom tröttsam retorik?

Tack och lov har svenska folket redan genomskådat de rödgröna och jag kommer att bli väldigt förvånad om Alliansen inte vinner valet om tre månader med en jordskredsseger.

Läs gärna Camilla Erikssons retoriska analys av Fredrik Reinfelds inlägg i debatten här.

Rasmus Jonlund bloggar också om partiledardebatten.

tisdag 8 juni 2010

Lyckat Alliansbloggmöte!

Igår kväll var jag på ett bloggmöte som Mark Klamberg, Fredrik Antonsson och jag var initiativtagare till. Peter Kjällqvist var också med och arrangerade. Trettio personer som bloggar för en Alliansseger samlades för att se vad vi gemensamt kan göra för att se till att Alliansen blir återvald i höst. Mark Klamberg och alltid lika briljanta Martina Lind höll anföranden och sen hade vi workshops där vi diskturerade vad vi kan göra tillsammans. Ännu en gång så slog det mig hur mycket starkare män är om man gör saker tillsammans och är flera som vill åt samma håll.

Till många socialdemokraters stora förtret utmynnande mötet inte i något centralstyrt bloggnätverk, som sossebloggarna gång på gång hade kallat för en kopia på deras netroots. Däremot kommer vi att starta ett Alliansbloggar-nätverk som fungerar på samma sätt som Liberala bloggare. Man tipsar varandra om vad man har bloggat om och får inspiration, skriver om samma sak och hissar på så sätt varandra. Detta är ett extremt effektivt sätt att jobba på gräsrotsnivå och hade jag sympatiserat med de rödgröna hade jag kännt mig väldigt stressad idag.

Amanda Brihed kommer att administrera nätverket. Om du vill vara med hör av dig till henne.

onsdag 2 juni 2010

Självklart ska barnkonventionen bli svensk lag!

Idag skriver Erik Ullenhag, Agneta Berliner och Solveig Hellquist på Aftonbladet att FNs barnkonvention bör bli del av svensk lag. Det är svårt att tycka något annat, att isolera barn kan inte vara en framkomlig väg. De missförhållanden som har avslöjats är en skam för ett land som Sverige.

Läs vad andra tycker i frågan: Liberati, Jan Reydell och Daniel Rhodin.

tisdag 1 juni 2010

Missa inte bloggträffen den 7/6!

Mark Klamberg, Fredrik Antonsson aka Tokmoderaten och jag har i några månader väntat på att ansvariga för sociala medier i Alliansen skulle arrangera ett möte där vi skulle disktutera hur vi bäst använder det engagemang som finns hos alla de människor som inte hinner gå på politiska möten men är politiskt aktiva på nätet.

Nu är det för kort tid kvar till valet och eftersom inget händer så har vi tagit saken i egna händer och den 7/6 har vi ett möte ditt alla som bloggar för en Alliansseger i september är välkomna att delta. Så kom dit, ensam på nätet drunknar du i informationsflödet, tillsammans kan vi göra en stor skillnad. Anmäl dig till eventet "Träff för alliansbloggare" på facebook och har du några frågor så hör av dig till Mark Klamberg.

Datum: den 7 juni 2010
Tid: 19:00 - 21:00
Plats: Östermalms föreningsråd, Valhallavägen 148

Vi ses där!