tisdag 31 augusti 2010

Alliansen på väg att ta en jordskredseger den 19 september...


Alliansen drar ifrån från dom rödgröna än mer. Och SD kommer inte in i riksdagen. Deras försåtliga retorik för mig att må illa. Åkesson och Söder har fått sin inspiration från nationalsocialismen i 30-talets Tyskland. Detta är verkligen vidrigt. Att demonisera muslimer, precis som Hitler demoiserade judarna, bidrar inte överhuvudtaget till något gott i vårt land, det bidrar bara till mer fientlighet och mer problem. SD syns inte i valrörelsen, de är helt osynliga. Det är helt enkelt väldigt få som tar dom på allvar. Jag skulle skämmas om jag representerade ett parti som beter sig så som SDs företrädare gör.

Jag tror att Alliansen får egen majoritet och att sossarna kommer att göra sitt sämsta val sedan 1912. Trots utspel efter utspel som handlar om att ta skattepengar från svenska folket och fördela dessa så sjunker S som en sten i opinionen. Och mitt i allt ser MP sina ministerposter försvinna. Och inte heller i Stockholm kommer MP att få något inflytande. Wetterstrand måste vara argare än någonsin och hata den dag då Mona Sahlin tog in kommunisten Ohly i värmen.

Och jag är övertygad om att SD inte kommer in i riksdagen. De är helt osynliga och försöket att göra integrationsfrågan till en valfråga genom att prata om våldtäkter var nästan lika obegåvat som att erbjuda Stockholmarna en egen butler i tunnelbanan.

Svenska folket kommer att ge Alliansen mandat att regera i fyra år till, allt annat är mycket osannolikt. Då får vi ytterligare en period med ansvarsfulla politiker som sätter arbete och personligt ansvar före bidragberoende, hispigt miljövurmande och kommunistiskt svammel.
Runo Johansson skriver också om detta.

onsdag 25 augusti 2010

Dags att få lön...

Räkna ur hur mycket extra du har fått i plånboken på grund av Alliansens jobbskatteavdrag.

tisdag 24 augusti 2010

Sänkt moms för restauranger!

Alliansen meddelar idag att restauranger får sänkt moms från 25 till 12 procent vilket är ett strålande förslag. Det är för dyrt att äta ute idag och jag är övertygad om att väldigt många välkomnar detta. Enligt Maud Olofsson så skapar förslaget 8000 arbetstillfällen, och detta är lågt räknat. Förslaget kommer att leda till att fler går på krogen vilket skapar fler arbetstillfällen.

Det är bra att Alliansen tar arbetslinjen på allvar och verkligen skapar jobb. Jag har så otroligt svårt att förstå att S har lämnat walkover i denna fråga. Det finns väl inte någon som uppfattar S som ett arbetarparti idag?

Ju mer utspel som kommer från de rödgröna ju mer övertygad blir jag att det råder total förvirring. Vad vill man? Man är först emot skattesänkningar men man accepterar 98 procent av Alliansens skattesänkningar. Sen ska helt plötsligt pensionärer få sänkt skatt. Jag är helt övertygad om att det låga förtroendet för S beror på att man inte tror på vad dom säger. Det finns ingen som helst tydlighet och man hoppar från den ena åsikten till den andra. Svenska folket är inte så dumma som socialdemokraterna tror, man genomskådar helt enkelt retoriken.

Alliansen överens om ny miljöbilspremie!

Från och med 2012 ska den som köper en miljöbil få en premie på 40000 kr. Läs mer om överenskommelsen här. De som köper en miljöbil idag slipper fordonsskatt i fem år. Jag tycker premien är ett jättebra förslag. Självklart kommer folk att köpa de mest miljövänliga bilarna om de får 40000 kronors rabatt.

fredag 20 augusti 2010

Madeleine Sjöstedt

som är kultur- och idrottsborgarråd i Stockholm bloggar idag om hur Stockholms ska bli mer klubb- och dansvänligt. Bland annat vill man ta bort "danstillståndet". Jag visste inte att man måste ha ett tillstånd för att dansa i grupp, det låter ju nästan för dumt för att vara sant. Läs hela inlägget här.

Om Miljöpartiet och deras religiösa fanatism

Bard, Beijbom, Laakso och Svensson skriver idag på Expressen en mycket läsvärd artikel om Miljöpartiet och varför ingen av dem kan tänka sig att lägga en röst på detta parti.

torsdag 19 augusti 2010

Hur löser vi samhällsproblemen?


För socialdemokraterna är svaret är lika självklart som enkelt, en butler i tunnelbanan.

Om Ilja Batljan, efterkonstruktioner och butlern i tunnelbanan...

Idag kan man läsa i tidningen Stockholm City hur Ilja Batljan (S) talar sig varm om butlertjänsterna som socialdemokraterna lanserade tidigare i veckan. Sällan har ett förslag blivit så sågat av så många människor. Nu några dagar efter så säger Batljan att ordet butler inte var ett felval utan att det var genialiskt, för det ledde ju till så mycket uppmärksamhet. Detta är såklart en efterkonstruktion men på ett sätt har naturligtvis Batljan rätt, sällan eller ens någonsin, har ett politiskt förslag fått så mycket negativ publicitet.

Hur som helst. I denna artikel i City, där Batljan förklarar hur genialiskt det är med hushållsnära tjänster, en Rut, helst manlig, i tunnelbanan, istället för hemma hos människor, så avslutar reportern med att fråga vilka tjänster Batljan själv skulle vilja använda sig av om denna butler blev verklighet? På detta svara Batljan att han skulle tycka det vore fantasiskt om han kunde få hjälp med att byta däck på bilen!

Vän av ordning frågar sig om han ska ta ner bilen i tunnelbanan via rulltrappan, den vanliga trappan eller hissen? Och framför allt blir det uppenbart hur desperat och oigenomtänkt detta märkliga utspel från socialdemokraterna i Stockholm var?

tisdag 17 augusti 2010

Allians för Stockholm

Allians för Stockholm presenterade idag femton punkter som man tillsammans kommer att verka för. Detta är såklart alldeles lysande. Vem vill Stockholmarna ska sitta på makten i Stadsfullmäktige? Kommunister som tillsammans med Miljöpartister och Socialdemokrater ska bestämma om hur Stockholm ska utvecklas. En salig grönröd röra av butlers på Gullmarsplan, nattliga transporter av varor via tunnelbanan till butikerna innanför tullarna och ett totalt bilförbud? Eller vill de ha en allians som ser realistiskt på framtidens utmaningar och driver en politik utifrån detta?

Uppriktigt sagt, butlerutspelet var nog det roligaste jag har hört på länge. Ok, må vara att politiker blir desperata men detta slog faktiskt allt.

Vad vill då Allians för Stockholm göra istället? Du kan läsa alla femton punkter här.

De som jag själv tycker är viktigaste är förslagen är bland andra det om kollektivtrafik på vattnet. Denna fråga driver jag själv i min personvalskampanj. Stockholmarna måste för att klara framtidens befolkningstillväxt utnyttja vattnet mer för transporter.

Jag tycker också att förslaget att bygga 15000 nya bostäder är lysande. Vi behöver fler bostadsrätter, fler hyresrätter och fler studentbostäder. Bygg utanför tullarna i gamla industriområden. Men framför allt måste det byggas. Det är redan idag total kris på bostadsmarknaden.

Och till sist, bygg Förbifart Stockholm! Att utesluta den och bara bygga ut kollektivtrafiken vore förödande för Stockholms framtid. Det ena utesluter inte det andra. I framtiden måste fler åka kollektivt men att inte bygga en förbifart och straffa de som måste använda bilen är inte vägen att gå.

lördag 14 augusti 2010

FP Stockholms valaffischer


Här är den valaffisch som jag tycker mest om. Stockholms skönhet måste behållas. Vi folkpartister tycker, i motsats till Moderaterna i Stockholm, att vi inte ska bygga skyskrapor i city. Bygg gärna högt men utanför tullarna i gamla industriområden och andra fula områden som inte används till annat.

fredag 13 augusti 2010

På vilket sätt är FPs skolpolitik bra?

Kristina Lindsjö, som är gymnasielärare gästbloggar idag på min blogg och skriver om den debatt som blossat upp om skolan de senaste veckorna.

Jag heter Kristina Lindsjö och är gymnasielärare, och jag har fått möjlighet att idag skriva på Seveds blogg om de ständigt aktuella skolfrågorna.

När Jan Björklund höll sitt sommartal på Marstrand förra söndagen så fokuserade flera medier på hans förslag att utbildningsnämnden i kommunen skall kunna besluta, om en skola begär det, att föräldrar till stökiga elever skall närvara i skolan under lektionstid. Det är ett förslag som verkar skrämma många och man talar om att det handlar om bestraffning. Jag har svårt att förstå det. För de allra flesta föräldrar så är barnen det viktigaste i livet och att se till att de fungerar socialt och även intellektuellt borde vara något som intresserar alla. Dessutom har många lärare prövat det. Jag har som lärare på gymnasiet själv varit med om att ha föräldrar i klassrummet och det var en positiv erfarenhet och hade avsedd effekt. Syftet är gott, och signalen är tydlig. Det är ett förslag som är värt att pröva innan man bara går ut och ratar det och talar om bestraffning.

Ett förslag som tyvärr inte fick lika stort utrymme i media, men som förtjänade att få det, var satsningen på en utbyggd elevhälsa. Om elever skall kunna prestera bra så är det grundläggande att de måste må bra och känna sig trygga i skolan. Trygghet och hälsa har tyvärr inte fått den uppmärksamhet som det borde få i skolans värld. Att Folkpartiet nu vill satsa 500 miljoner kronor på en utbyggd elevhälsa är väldigt glädjande. Det är viktigt att börja med de små barnen så att resurserna sätts in så tidigt som möjligt i elevernas skolgång. Under mina år som gymnasielärare har jag stött på elever som har gått nio år i grundskolan utan att få hjälp med exempelvis dyslexi, eftersom skolan inte har haft tillgång till skolpsykolog, logoped eller speciallärare, trots att grundskolan har försökt att få eleverna testade. Så får det inte vara.

Avslutningsvis vill jag även säga att det är väldigt bra att Folkpartiet vill fortsätta med sina insatser mot mobbning, för de behövs verkligen.

Kristina Lindsjö

Läs även vad Helena von Schantz skriver. Röda berget och Per Altenberg skriver också om detta ämne.

onsdag 11 augusti 2010

Om homoadoption

Jag och Anna SteeleKarlström har skrivit om homoadotion och artikeln har publicerats på QX. Ni kan läsa den här.

tisdag 10 augusti 2010

Varför är alla i oppositionen så kritiska mot FPs skolpolitik?

Gång på gång Jan Björklund kommer med ett förslag som kommer att förbättra den svenska skolan så blir alla vänsterdebattörer otroligt upprörda. Det kallas batongpolitik och Jan Björklund blir gång på gång häcklad för sin bakgrund inom armén. Att folk kan bli så upprörda över att föräldrar kan få sitta med sitt stökiga barn i skolan är för mig en gåta. Och hur kan man bli upprörd över att elever får betyg från årskurs sex?

Är det något som Folkpartiet värnar om så är det kunskapsinhämtning. Även om miljöpartister, vänsterpartister och stora delar av socialdemokratin inte vill acceptera det, så lever i en globaliserad värld och globaliseringen går fort. Vi kommer i framtiden inte kunna konkurrera med arbetskraft utan måste satsa på kunskapsintensiva branscher. Att våra elever då får en ordentlig grundutbildning är en förutsättning och en nödvändighet för att vi ska klara de utmaningar som står framför oss. Att bara hacka på Folkpartiets skolpolitik och att komma med förslag som att man ska främja kreativiteten, betygsätta lärarna eller att förbjuda läxor visar enbart brist på insikt och omdöme.

Varför kan ni rödgröna inte komma med egna skolpolitiska förslag istället för att år efter år hacka på den mest kompetente skolminister vi haft på väldigt många år?

Läs även vad Per Altenberg och Helena von Schantz skriver.

I nyhetsflödet: SvD, DN,

måndag 2 augusti 2010

Hur kan man vara emot att skolk skrivs in i betygen?

Folkpartiet går vidare och reformerar den svenska skolan. Snart kommer skolk skrivas in i betyget. Jag förstår inte hur folk kan bli upprörda över detta förslag? Det handlar om att föräldrar ska få reda på att deras barn inte är närvarande i skolan.

Just nu ser jag en vänsterpartist på nyheterna som säger att detta är helt fel väg att gå. Hon säger att det inte är lösningen på problemet. Men vad är alternativet? Som att skolk skrivs in i betygen utesluter andra lösningar på de problem som den svenska skolan dras med. På vilket sätt kan det vara dåligt att skolk blir uppmärksammat?

Jan Björklund drivs av en önskan att förändra skolan till en kunskapskola som är nödvändig för att vi ska klara framtidens utmaningar. Vänstern drivs av en ideologisk övertygelse som går ut på att ta så mycket pengar som möjligt från så många människor som möjligt och sen sprida dessa. Hur detta skapar mer företagande, mer kreativitet hos den enskilda människan och i längden mer välfärd åt alla som bor i Sverige kan inte Vänsterparitet svara på. Har inte denna typ av politik gång på gång bevisats som totalt misslyckad?

Socialdemokraterna tycker att det är ett bra förslag. Heder åt socialdemokrater som kan erkänna sina egna misslyckanden och vill komma till rätta med den skola som i så många år kördes i botten av socialdemokratiska regeringar. När jag åkte tunnelbana idag såg jag Stockholmssossarnas valaffisch där det står att dom vill ha "ordning och reda" i skolan. Vad bra att Jämtin och Co har insett tio år efter Folkpariet att tydliga regler i klassrummet inte är en så dum idé...

Sebastian Hallén skriver också om detta. Helena von Schantz likaså.