måndag 2 mars 2009

DN och bloggarna

I veckan har DN försökt få det att låta som om hela FRA-upproret var en regisserad föreställning av våra PR-byråer. Jag tror att de djupt missbedömer den kraft internet innebär för de människor som tidigare inte haft någon möjlighet att bilda opinion. Visst kan PR-byråer haft sina fingrar med i spelet men vad är nytt med det? Det finns väl PR-konsulter och lobbyister överallt som jobbar för olika frågor. Det DN upprörs över är nog snarare att inte gammalmedia själva sätter agendan.

Jag tycker att en del tyckande på nätet är just tyckande, det är ingen grävande journalistik som ligger bakom. Men DN, handen på hjärtat, hur många av era skribenter är helt neutrala och skriver ultimata sanningar? Uppenbarligen försöker ni dela in de som har åsikter i ett A och ett B-lag, där bloggarna står för den ociviliserade massan. Jag menar, det är väl bara en bråkdel av de som bloggar som har gått på journalisthögskolan.

Nej DN, ni och andra gamla makthavare får nog räkna med att både PR-konsulter och svenssons på nätet kommer att bidra till att er makt minskar.

Inga kommentarer: