torsdag 5 mars 2009

Jan Emanuel Johansson

Jan Emanuel, socialdemokratisk riksdagsman, har hamnat i blåsväder efter att försökt hyra ut sin två på söder för 40000 i månaden och sin villa i Visby för 135000 i månaden. Det är tre saker som slår mig.

För det första, hur kan killen vara socialdemokrat? Har han helt missat att socialdemokratin är för allmännyttan, just för att människor som inte tjänar mycket pengar ska kunna bo något sånär centralt. Det är därför man är emot marknadshyror. Det blir lite knepigt att företräda socialdemokratin och sen försöka sko sig på bostadsbristen i Stockholm.

För det andra. Hur kan han som faktiskt har suttis i riksdagen under en mandatperiod ha så dåligt omdöme? Förstod han inte att drevet skulle sätta igång och att att han riskerade att bli förföljd både i gammelmedia och i bloggvärlden långt tid framåt.

För det tredje. Han ger genom sitt beteende girigheten ett helt nytt ansikte. Han har förutom sin riksdagslön miljoninkomster från kapital. Detta är helt i sin ordning såklart, men varför försöka ta ut ockerhyror när han redan har det så väl ställt? Det här var det sista som socialdemokratin behövde just nu. Det blir spännande att se vad mötet mellan Jan och Österberg, som är gruppledare för S i riksdagen, mynnar ut i.

3 kommentarer:

Anders Wallner sa...

När det gäller omdöme och medieerfarenhet så har ju människan vunnit Robinson också och borde veta hur ett drev går igång...

Seved Monke sa...

Ja, visst är det otroligt märkligt. Men han tänkte nog inte på det..

Jessica Bagge sa...

Tänkte inte på det..

Måste man tänka? Ska man inte följa sin inre kompass och ideologiska övertygelse och leva därefter? Om detta är svårt är det nog för att man inte är ideologisk socialdemokrat. Då kommer de här "problemen" förr eller senare precis som de gjorde för Freivalds när hon försökte stoppa andra från att köpa loss och samtidigt gjorde precis just detta själv. Nej, att inte leva som man lär är verkligen ruttet och det är tur att media gör sitt jobb när sådant här händer. Jan-Emanuel förtjänar det sk drevet. Att han inte förstår de uppenbara saker som du skriver om visar bara att han förutom dåligt omdöme också står för andra värderingar. Förhoppningsvis orsakar sådant förakt och väljarflykt. Nej, fler som du som har en ideologisk övertygelse och lever enligt den.

Jessica