torsdag 12 mars 2009

Vi är mitt i en kris Marcus och Annika!

För två år sen lämnade jag SEB som bank, både som privatperson och som företagare. Jag tyckte servicen var dålig, jag fick aldrig några goda råd och min personliga bankman ville bara låna ut pengar till mig. Detta känns i dagsläget väldigt bra.

För några månader sen gick Annikan Falkengren ut i pressen och berättade att hon p g a rådande omständigheter ska avstå från bonus. En nobel gest.

Några månader senare, Marcus Wallenberg, ordförande i banken: "Det handlar om att vi sänker det totala lönepaketet för vår ledningsgrupp. Det vill säga att vi tar bort den rörliga ersättningen men för att något kompensera höjer vi den fasta delen lite..."

Annika får 28 procent lönelyft, alltså från 7 miljoner till 9 miljoner kronor. All respekt Marcus, men detta är inte att höja den fasta den lite. Två miljoner är mycket pengar. Inte i er värld, men i alla andras.

Tänk att ni inte fattar hur folk upplever det här? Tänk att ni är så världsfrånvända att ni inte förstår symboliken i ert handlande? Nej, Annika och Marcus, min respekt får ni aldrig och räkna inte med att folk ska förstå varför ni beter er så här. Svenska folket kommer bara att känna förakt för er.

2 kommentarer:

Jessica Bagge sa...

Jag håller med dig. Just symboliken är otroligt viktigt, konstigt att de inte kan ha rådgivare som förklarar för dem om de inte förstår själva. Gillar ditt "inte i er värld men alla andras"

Jessica

Seved Monke sa...

Ja, det är faktiskt absurt hur dålig koll dom har på verkligheten. Och vilka signaler det sänder!

Seved