lördag 4 april 2009

Wetterstrand: Skrämmande!

Miljöpartiet språkrör tycker det är skrämmande att stödet för Alliansen är högre än för oppositionen. Jag tycker det är skrämmande att tänka sig Lars Ohly som minister. Jag tror det är fler än jag som tänker så. Wanja har såklart också gjort sitt för att sänka de egna.

Jag misstänker att många miljöpartister sitter med vita knogar och att deras värsta mardröm håller på att besannas. Det verkar inte som om det blir någon riksdagsmajoritet och ministerposter. Detta trots att man har sålt sin själ och accepterat kärnkraften. Hur kunde det gå så fel?

Men man ska inte ropa hej än, det är långt till nästa val och mycket kan hända. Men väldigt många i Sverige har förstått att den ekonomiska krisen är global och inte Alliansens fel. Många förstår förmodligen också att det Alliansen gör är bra för Sverige. De som jobbar har fått mer pengar i plånboken än de som inte jobbar. Är detta orättvisa? Oppositionens envisa dravel om att Alliansen förstör vårt samhälle är det ingen som lyssnar på. Och om det blåser hårt, i vems båt sitter du helst? Lars Ohlys eller Anders Borg?

Oavsett så blir det intressant att läsa kommande opinionsmätningar. Och det blir ett rent nöje att se de rödgrönas utspel fram till valet. Man har ju provat i stort sett allt, men inget har hjälp. Vad ska man nu komma med? Solidaritetssnacket och orättvisorna klingar ju onekligen falskt i folks öron. De rödgröna, och framför allt socialdemokratin, står med byxorna nere och verkar inte ha någon som helst strategi för hur de ska gå vidare..

4 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Som sagt i en tidigare kommentar: vi har inte accepterat kärnkraften.

Seved Monke sa...

Jo, det har ni Anders, ni säger att ni accepterar kärnkraften fram tills ni hittar alternativ. Ni vill inte längre avveckla och på så sätt har ni gjort en helomvänding i en av era starkaste profilfrågor. Jag vet inte hur man ska tolka det på annat sätt. Ni vill att man inför varje ny mandatperiod ska undersöka om kärnkraften ska vara kvar. Detta är helt nytt i den politik MP hittills fört.

Personligen tycker jag detta är bra och jag omfamnar er nya politik. Och uppenbarligen har inte era väljare tyckt att det var en katastrof med tanke på senaste opionionsmätningen. Eller är det så att dom har förstått vad era språkrör säger och inte jag...;)

Seved

Anders Wallner sa...

Det är klart att vi vill avveckla kärnkraften. Och det ska vi göra genom att ersätta den - med effektivisering och förnybar energi. Det har det stått i våra egna, helgröna, energimotioner i åratal. Hur kan då samma sak klassas som en "helomvändning"?

Om du ska dissa oss får du göra det för vår riktigt politik och inte påhitt.

Och nej, vi ska undersöka varje mandatperiod hur mycket kärnkraft som ska stängas ner. Det är uppgörelsen.

(Ang. opinion så ligger vi stabilt kring drygt 7% i de flesta mätningar, både innan och efter energiuppgörelsen.)

Seved Monke sa...

Anders, jag är inte ensam om att tycka detta:

https://svt.se/2.35188/1.1492192/miljopartiet_saljer_ut_sin_sjal?lid=puff_1492316&lpos=bild

Seved