tisdag 9 juni 2009

När tror ni vänstern backar?


Vänsterpartiet har gjort ett uselt EP-val. De rasade med mer än sju procent och har nu endast ett mandat i parlamentet.

Lars Ohly gör den kloka analysen: "Det har varit ett hinder i valrörelsen att vi är så kritiska till EU att vi vill gå ur samtidigt som vi går in och gör jobbet där EU har makt Det kan människor ha svårt att förstå".

No shit! Vem förstår hur en EU-kritiker i parlamentet ska göra sin röst hörd? Tror någon tänkande människa överhuvudtaget att en kommunist från Sverige ska kunna påverka EU och framför allt när personen i fråga tycker att EU är något katten släpat in? Det säger sig självt att det är dömt att misslykas.

Varför tror vänsterpartiser att vi har större möjlighet att skapa fred, en bättre miljö och goda förutsättningar för alla människor i Europa om vi står UTANFÖR ett samarbete? Hur kan vi påverka då? För mig är det en gåta och uppenbarligen är jag inte den enda som är förvirrad.

Miljöpartiet kastade ut sitt EU-motstånd och gjorde ett bra val, klart att vänstern måste göra samma sak för att lycka klamra sig fast i riksdagen.

Men det som är mest anmärkningsvärt, och som gör att folk tar avstånd från vänstern, är att de inte förstår att deras politik, som grundar sig på en rutten ideologi som är orsaken till hundratals miljoner människors död, inte lockar några människor.

Läs vad andra bloggare tycker: motpol, brumbjörn, Mats G Nilsson, politikerbloggen.

1 kommentar:

Basse sa...

Ohly har tvingats backa från kommunismen. Han har också fått backa från sitt påstående om att han spelat fotboll tillsammans med Nacka Skoglund. Han kommer fortsätta backa, förhoppningsvis även i opinionsmätningarna.