fredag 5 juni 2009

Slutspurt i EP-valet..


En glädjande nyhet för mig som liberal är att FP går frammåt. Marit är Marit och hon kommer få saker gjorda i parlamentet. Olle Schmidt är lysande, jag hoppas verkligen att han får sitta kvar och inte blir förbikryssad av någon uppstickare. Och i en mätning skiljer det det skiljer 0,1 procent mellan FP och MP till MPs fördel och i en annan leder FP med 0,5 procent.. Så jag tror att vi kommer att gå segrande ur den striden. Mycket handlar om att folk verkligen går och röstar på söndag..

Här följer min analys av slutdebatten i TV igår. Den är såklart helt opartisk.

Eva-Britt Svensson (V): trovärdig men helt ute och cyklar när det gäller EUs möjligheter att skapa jobb i Sverige..

Marita Ulvskog (S): Direkt pinsam. Kallade Sverige för ett lågskatteland med förakt i rösten. Bisarrt.

Carl Schlyter (MP): Tydlig i miljöfrågorna såklart. Annars väldigt mycket: "Jag röstade för, ni röstade emot...".. Vem kan hänga med i alla svängar?

Lena Ek (C): Började starkt men mattades sedan av. Är säkert rätt person på rätt plats.

Marit Paulsen (FP): Klockren som alltid. Dom andra vågade inte säga emot henne av ren respekt. Vågade säga att EU inte kan lösa allt.

Ella Bohlin (KD): Försöker på ett präktigt, misslyckat sätt driva frågan att införelsekvoterna för alkohol ska minskas utan att förstå att smugglingen skulle öka explosionsartat. Låter som om hon övat in sina repliker. Riskerar att bli förbikryssad av Alf Svensson.

Gunnar Hökmark (M): Lät som en typisk heterosexuell moderat. Duktig men inte särskilt sympatisk.

Sören Wibe (JL): Är det någon som förstod varför man skulle rösta på Junilistan efter denna debatt så får den personen gärna höra av sig och berätta.

Och till slut, det var synd att inte SDs toppkandidat fick vara med i debatten. Han hade gjort bort sig totalt med sin unkna syn på människor och nationalism. Och Gudrun Schyman hade, som det PR-geni hon är, hoppat på Marit och det hade blivit en minnesvärd debatt.

Och inte minst, gå och rösta!! Ni som inte röstar har ingen rätt att sedan klaga. Så släpa er ur sofforna på söndag och lev upp till att Sverige är en demokrati.

P.S. Jag måste lägga till det här. Gå in och se detta klipp när Carl Schlyter i direktsändning använder sig av den primitivaste formen av härskarteknik, förlöjligande. Där försvann all respekt jag hade för honom...

Läs vad andra bloggare tycker: Per Altenberg, Lena Wilhelmson, Birger Schlaug

Inga kommentarer: