tisdag 14 juli 2009

Stockholm pride...


Förra året var jag helt utmattad efter pride. Tänkte "Aldrig mer..".. Men nu sitter jag här igen och tycker det ska bli roligt. Det är faktiskt fantastiskt. En gång om året kan vi hbt-personer känna att vi är i majoritet. Vi kan hålla de vi älskar i handen utan att bli utsatta för hånfulla blickar. Vi kan känna en gemenskap som vi aldrig annars får känna. Det är något stort.

Många säger att pridefestivalen har blivit för stor, för kommersiell. Kanske sant, men vad är alternativet? Att vi inte visar att vi finns? Att vi försöker stöpa oss i en form som gör att ni heterosexuella tycker vi är käcka och gulliga? Nej, i så fall ser jag hellre att läderbögar, truckflator och blyga smygisar från landet enas i en exstatisk veckolång fest.

Jag tror att årets pridefirande blir jättebra för jag känner Claes Nyberg sóm är ordförande för Stockholm pride. Och jag är ytligt bekant med Anders Wallner som också sitter i styrelsen. Dessa två personer är otroligt kompetenta och jag är övertygad om att de har målmedvetna människor omkring sig.

Och missa inte paraden. Vi VILL att ni som inte är hbt ska gå med så vi kan känna att vi alla har samma värde. Vi vill inte känna oss som djuren i en djurpark. Om ni vill se paraden så gå med när slutet närmar sig. Då missar ni inget och får även uppleva den galna känslan att gå upp längs med Hornsgatan från Slussen när tusentals människor skriker och applåderar för just DIG.

Och till sist. Missa inte Liberatis och HBT-liberalernas seminarium på onsdagen om HBT-kampen efter könsneutralt äktenskap. Jag tror det kommer att bli riktigt bra.

7 kommentarer:

Annika Beijbom sa...

Ååååh vad kul ni kommer ha och vad bra det blir med allt! Claes o Anders är kanon, vill gärna lägga till Philip till listan också.

//Annika

Seved Monke sa...

Ja, jag glmöde honom. Han sitter ju också i styrelsen.. Go Philip!!!

Anonym sa...

HBT personer samlas för att visa sammanhållning mot de som hånar och avskyr dom. Samtidigt så snackar man skit om heteronormen och oss heterosexuella. Vad är det annat än en dubbelmoral?

Seved Monke sa...

Hej FVHC,

Modigt av dig att vara anomym, det gör dig jätteintressant.

På vilket sätt snackar jag skit om heteronormen i mitt inlägg?

Jag blir också förvånad att du inte skriver att jag är del av homolobbyn. DET hade verkligen varit radikalt.

Lycka till i livet!

Mvh

Seved

Karl Hellberg sa...

Jag är så glad att PRIDE blivit just så stort som det blivit! Jag tror det är en bra sak och något vi i vårt land ska vara stolta över! Personligen tycker jag att det ska bli grymt roligt att gå med i paraden och jag hoppas vi ses där!!!

PS. Vad trött man blir på såna som FVHC som alltid kommenterar och som aldrig vågar lämna sitt namn. Fick massa sådana och även hot efter att jag publicerade mitt inlägg om homoadoptioner och homofobi härom veckan... Suck...

Anna SteeleKarlström sa...

Ja, Seved, det kommer att bli superbra i år med. Kan rekommendera vem som helst att vara aktiv under Pride och framförallt: Gå med i paraden! Det är det roligaste jag vet! Ses där! Big hug Ananas

Seved Monke sa...

Karl, kul att du ska gå i paraden. Alla borde gå med, det är mycket roligare än att titta på.

Anna, det kommer att bli strålande i år. Och du kommer vara den starkast lysande stjärnan.