tisdag 25 augusti 2009

Aftonbladet, kommunisterna och lite historia


Kommunister hatar USA som för dom representerar det onda, kapitalismen, som är något vidrigt. Israel blir i deras ögon en kapitalistisk stat i mellanöstern och utsätts för samma förakt.

Deras egen ideologi, kommunismen, är ansvarig för mer än hundra miljoner människors död, detta har mördarna Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Castro och Kim Sung med flera sett till. En annan annan riktigt rutten ideologi, nationalsocialismen har tagit livet av minst sju miljoner judar.

Det är utifrån detta man måste se hur otroligt historielöst och vidrigt det är att kommunister och andra vänstermänniskor idag anklagar Israel för att bedriva folkmord på palestinier. Det judiska folket har blivit förföljt i över tusen år och efter andra världskriget grundade man en stat dit överlevande förföljda judar kunde flytta.

Att sionisterna lyckades i sin strävan att skapa ett land åt sitt folk är såklart inte problemfritt, det bodde redan människor där. Men nu är Israel ett faktum. En tvåstatslösning borde vara den självklara lösningen, palestinierna har också rätt till ett land. Tyvärr blir situationen så oändligt mycket svårare att lösa eftersom religiösa fanatiker leder de båda folkgrupperna. När religionen ska in i lagböckerna skapar det bara problem och en lösning på konflikten i Israel kommer förmodligen först när sekulära krafter har fått mer inflytande.

Fram till denna dag kommer, kommer artiklar som den i Aftonbladet i måndags, Helle Kleins krönika eller Jan Helins tafatta försök att i tvsoffan försvara det publicerade bara fördjupa konfliken i området. De bidrar bara till mer missförstånd och större möjligheter för religiösa ledare att hetsa mot andra folk.

Men ni som anklagar israel för att begå folkmord, senast igår här på min blogg, och ni journalister som hetsar mot Israel och det judiska folket måste tänka om. Se konflikten i ett historiskt perspektiv och försök i alla fall förstå varför situationen ser ut som den gör. Att skända de som bor i Israel är fullständigt hutlöst och ni borde skämmas.

Ni kommunister hyllar mördare som Lenin, Fidel Castro och Mao och er ideologi bär miljoners människors död på sitt samvete, samtidigt som ni spyr galla över ett folk som blivit förföljt sedan 1100-talet, nästintill utrotat och försöker försvara sitt land. Det är verkligen avskyvärt.

Läs vad andra bloggare tycker: G.P.F., Mark Klamberg och Svansbo och DN.

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

"Att sionisterna lyckades i sin strävan att skapa ett land åt sitt folk är såklart inte problemfritt, det bodde redan människor där."

Du borde ha något slags pris för årets underdrift.

Seved Monke sa...

Ok! Jag ser fram emot detta pris. Är det en pokal eller en medalj?

Mvh

Seved

Anonym sa...

Judarna har nog blivit illa behandlade i historien. Men vad jag
vet var det väl tyska nazister som
var de skyldiga. Nazisterna mördade
också 27 miljoner i Sovjet tillsammans med sina allierade. Inte
har väl araberna gasat några judar?
Varför får judarna bete sig som svin
mot palestinierna på gazaremsan?