lördag 15 augusti 2009

Friidrott vs fotboll


Friidrotts-VM är i full gång. Många bänkar sig framför tvaparaterna för att följa världens bästa idrottsmän. Sverige kommer förmodligen inte att ta en enda medalj. Jag förstår inte alls vad Carolina Klüft håller på med. Hon skulle kunna bli ännu mer historisk om hon fortsatte med sjukampen. Men hon har väl för överlägsen och har ingen som sporrar henne.

Den upphaussade 100-metersfinalen tror jag kommer att vinnas av Bolt. Han kommer vara överlägsen flera år fram i tiden. Visst är det kul att kolla på män som springer fort, men all respekt, det är över på mindre 10 sekunder.

Tacka vet jag fotboll och framför allt ser jag fram emot höstens La liga med Zlatan som toppforward i världens bästa klubblag. Det inträffade är helt enastående och Zlatan kommer utan tvekan bli vår tids största idrottsstjärna. Tyvärr kommer Sverige inte komma långt i varken EM eller VM innan hans karriär är över. Men på klubbnivå kommer han att ha vunnit allt som går att vinna. Och visst är det otroligt att en av världens absolut bästa fotbollsspelare kommer från Skåne, Rosengård.

Inga kommentarer: