torsdag 20 augusti 2009

Sverigedemokraterna

Intressant läsning om Sverigedemokraterna.

4 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Förr var det homosexuella som drabbades av generaliseringar och fördomar, idag är det sverigedemokrater.

Samma skit och liknelser kan skrivas om precis vilket parti som helst (utom kanske MP, de har som enda parti en relativt fläckfri historia) - eller om vilken grupp som helst, måste inte vara ett parti.

SR-reportaget var ingen wallraff utan ett halvårslångt bedrägeri, från "opartiska" Sveriges Radio. Av 100-tals inspelade timmar kunde de vaska fram några minuter för sin sensationsjournalistik. Spionaget ägde rum under ett halvår, i allt från partisituationer till privata situationer. Falska vänskaper byggdes upp. SR-medarbetarna tog t.o.m. förtroendeuppdrag i partiet under falska förespeglingar.

Vad hade man hittat om man utsatt något av riksdagspartierna för exakt samma sak?

Seved Monke sa...

Men ingen rök utan eld Patrik. Jag tror inte en sekund på att ni inte är ett rasistiskt parti. Däremot tror jag att personer som du som förmodligen inte är rasister, men fosterlandskramare, vill inget hellre än att SD ska vara ett icke-rasistiskt rumsrent parti.

Dessutom blir ett enfrågeparti som hatar ickesvenskar helt meningslöst att rösta på. Hur ska era förtrodendevalda rösta i andra frågor? Har ni några konkreta förslag på till exempel hur vården ska finansieras? Enligt er hemsida har ni ett riktigt program, mot invandrare, dom andra är bara idéprogram. Vad ska ni gå till val på förutom att ni hatar muslimer?

Mvh

Seved

Patrik, Ängelgolm sa...

Det är inte konstigt att du står fast vid din fördomsfulla uppfattning, med tanke på att du tar sensationsjournalistik seriöst, bara den uppfyller de grova fördomar du redan har.

Jag noterar att du tror att en viss andel sverigedemokrater är fosterlandskramare och inte rasister. Min uppfattning, efter att i 3 år ha sett partiet inifrån, är att det ratiot ligger på ca 99/1 i SD (inget parti är perfekt). Det är troligen värre i riksdagspartierna (tänk valstugereportage/Uppdraggranskning 2002 - toppen av ett isberg).

Enfrågesnacket är bara trams och okunnighet. SD har det i särklass bredaste och mest utvecklade partiprogrammet av partierna utanför riksdagen. Vad anser du om FI, PP och Junilistan? Är de enfrågepartier?

Riksdagspartierna har avlönade politiker som sitter i beredningar och utskott där de arbetar heltid med sådant de använder för sina resp. partiers partiprogram, bl.a. avseende detaljerad budgetering och finansiering för olika frågor (t.ex. vården). Det är inte rimligt att kräva samma resultatnivå för ett parti som saknar de resurserna.

SD har valt den blygsamma benämningen "idédokument" på sina program för olika områden. Vi kunde lika gärna kallat dem för något mer ambitiöst, om det gjort dig gladare. Så kallar t.ex. SPI (Sveriges pensionärers intresseparti) sina samlade politiska dokument (ryms på 2 A4) för "partiprogram" (och ja, det är vad de går till val på... betvivlar att t.ex. FI och PP har så mycket mer).

Det är lågt att grundlöst anklaga andra, grupper eller individer, för hat. Det tillför heller inte debatten någonting. Du som förmodligen själv anser dig tillhöra en hatad grupp, borde begripa bättre. Det är en slags uppvigling, kanske i försök att skapa hatiska motreaktioner. Sådana saknas inte. Enligt SÄPO har var tredje sverigedemokratisk politiker någon gång bilvit hotad. Det är en enormt hög siffra för att handla om fritidspolitiker, och har inte motsvarighet bland riksdagspartiernas fritidspolitiker. Var tredje/fjärde homosexuell sägs f.ö också ha blivit hotad. Men som sagt: ingen rök utan eld, som du sa.

Lilli sa...

@ Patrik
På tal om "uppvigling" och "ingen rök utan eld", vad tycker du om föjande...?

http://rakryggad.blogspot.com/2009/07/vitbok-om-landsforraderiet.html

Allting går att sälja med mördande reklam...?