måndag 7 september 2009

Ett luftslottsjippo i Kungsträdgården...


Ett jippo i Kungsträdgården och en artikel på DN debatt räcker inte för att den rödgröna röran till vänster ska få väljarnas förtroende. Ohly, Wetterstrand och Sahlin pratar om att klyftorna växer och folk har fått det sämre. Under de mandatperioder fram till 2006 när sossarna satt på makten stod 1,5 miljoner människor utanför arbetsmarknaden. Folk var fullständigt passiviserade och systemet hade gått över styr. Mängder med människor under 30 år blev förtidspensionerade och A-kassan användes som en permanent ersättning.

Nu har folk fått mer pengar i sina plånböcker, de som blir arbetslösa tar snabbare ett nytt jobb och den politik som förlamade och förminskade den enskilda människan på bekostnad av kollektivet är ett minne blott. Så jag tror inte alls människor är missnöjda med dagens regering. Alliansen visar gång på gång att de vill förändra, Sverige, vilket också medborgarna vill, och trots den värsta ekonomiska krisen sedan depressionen står sig Sverige starkt.

I Stockholm visar en ny opinionsmätning att S endast får 21,6 procent av väljarnas stöd. Detta är deras sämsta resultat sedan den allmänna rösträtten infördes. Stockholmarna älskar moderaterna och folkpartiet, som om det hade varit val idag, fått ensam majoritet i stadshuset.

Samtidigt vill inte ens de egna väljarna ha Mona Sahlin som stadsminister. Både Margott Wallström och Thomas Bodström står före henne på önskelistan.

I ljuset av detta blir jippot i Kungsträdgården bara ett luftslott, ett spel för gallerierna. De rödgröna försöker desperat visa att man har en gemensam politik. Sossebloggare försöker få det till att borglerliga invändningar att de rödgröna inte kommer att enas är struntprat, för de har minsann samarbetat förr. Man kanske skulle upplysa dessa bloggare om att det inte är samma sak att tvingas till kompromisser i regeringsställning som att komma överens om ett gemensamt program innan valet. Och här kommer underhållningen in. Hur ska Mona Sahlin, som är extremt impopulär lyckas tyga två fanatiker som Wetterstrand och Ohly?

Avslutningsvis några frågor till er rödgröna:

Med hur mycket kommer ni att höja skatten?

Kommer ni att försöka riva upp beslutet om att bygga förbifart Stockholm?

Hur blir det med friskolorna? Kommer dessa att bli kvar vid ett regeringsskifte?

Läs vad andra bloggare tycker om Rödgrönt samarbete Jinge.se, Fredrik Axelsson och Mitt i steget.

8 kommentarer:

Lars sa...

JA...en man kan även välja att behålla skygglapparna på...trots att han är en människa med förmåga att dra egna slutsatser. Ser du inte, min käre, att arbetslösheten och utanförskapet, vanvården och övervakningen ökar för varje dag som går? Att konkurserna ökar? Ser du inte lönesänkningarna? Ser du inte att lärare sparkas? Att många inte får den vård de förtänar? Ser du inte den ökade sociala oron? Vi går mot en 12%-ig arbetslöshet min käre. Skall vi se verkligheten så går det inte att tala om annat än en kommande social och framförallt kulturell katastrof...och ändå. Kungen är naken min käre...kanske lika bra att börja se verkligheten i ögonen min käre...eller?

Seved Monke sa...

Min käre Lars, det är socialdemokratin som är kejsaren utan kläder.

Ni skulle förnya er men förnyelsen kom av sig. Ingen tror på allvar att ni kan är bättre på att få ner arbetslösheten än alliansregeringen. Folk är tillräckligt kloka att förstå att den ekonomiska krisen är global och det är inte Alliansens fel att många inte har ett jobb att gå till. Folk går inte på ert snack, människor är inte så fördummade som ni önskar att dom vore.

Sossarnas paradgren, "arbete till alla" förlorade ni för tio år sedan och ni har inte lyckats ta tillbaka initiativet. S är inte längre ett arbetarparti utan ett visionslöst trött parti utan ledarskap. Och med Lars Ohly med i båten blir det ännu svårare för er att försöka övertyga väljarna om att ni är ett bättre alternativ än Alliansen vid nästa val. Det är så det ligger till. Och visst är det skönt att Sverige äntligen är på rätt väg.

Mvh

Seved Monke

Ronny B sa...

Tja...det skall löna sig att arbeta, det är bra men...Alliansens jakt på de arbetsskadade, påminner om häxjakten på medeltiden. Om man är arbetsskadad så är det inte så lätt att komma in i produktionen igen om man nu någonsin gör det! Försäkringskassans läkare verkar ju vara helt borta från verkligheten, jag tror inte de vet vad smärta är, som maler på dag efter dag, o det blir värre när de utför en viss sorts arbete tex som deras jobb innan. Har själv tennis arm på båda mina armar + skada på 3dje kotan i ryggen.Men har inte problem av det(ännu)visst tennisarmen kommer ibland men då är det bara att käka lite Diklofenak så går smärtan bort...men inte för alltid. Så hade bara alliansen slutat att jaga de människor som faktist är skadade för livet, då tror jag att sossarna kunde klappat igen sitt partikansli,för det vi ser av sossarna idag är en bedrövlig samling...Mona Sahlin...hon kan inte hålla koll på ett kreditkort.

Anonym sa...

Du Lars,
vem som har skygglappar eller inte är det nog bäst att Du kollar i spegeln innan Du frågar.
NEJ utanförskapet ökar INTE. Tvärt om börjar, bland annat pga att folk i bloggar vågat tala, fler och fler människor heja på varandra eller till och med samtala inte bara här i Göteborg på spårvagnshållplatser eller kaféer.

Det är högt till tak här i Göteborg. Så högt att det med jämna mellanrum förekommer att SKP-are, gamla R-are och en och annan Kommunist delar problemsyn när det gäller dagsaktuella frågor allt från Hamnarbetarnas rätt mot Transport till frågor om 'vårt' kära Göteborg.

Seved Monke sa...

Ronny, trist att du har ont och är rädd för framtdia besvär.

Men problemet beror väl delvis på att under socialdemokratiskt styre har människor tillåtits att utnyttja systemen vilket har lett till att de som verkligen behöver hjälp kommit i kläm?

Det är tragiskt om någon nekas att få hjälp och vård men jag anser att de som får sjukersättning från staten samtidigt som de dagligen jobbar hårt hemma i sitt stall eller är aktiva sig i någon annan fysisk hobby inte ska ha någon ersättning. För då är de arbetsföra och bör bidra som alla andra till vår genensamma välfärd.

Mvh

Seved

Annika Beijbom sa...

Jag blir mer och mer nyfiken på hur mp-s-v ska lösa detta tillsammans. Anser dock att liberaler vinner mer och kommer längre på att vara det bättre alternativet. För mkt bashing av andra sidan fungerar ju till viss del men istället för att bara granska andras fel och brister så börjar jag gärna med våra egna tillkortakommanden.

Många hälsningar
Annika Beijbom

Seved Monke sa...

Själv väntar jag med spänning på den gemensamma valplattform som ska presenteras av de rödgröna i vår, Annika. Då först vet väljarna vad dom får.

Mvh

Seved

Ulrika sa...

Hej,

Jag är på jakt efter rättigheterna till den bild du har publicerat i detta inlägg då vi är intresserade av att använda den själva

Det jag undrar är om det är du som äger rättigheterna till bilden eller i annat fall vart du hittat bilden då vi är intresserade
av att använda den.

Tack på förhand,

Ulrika Jakobsson
Pronto Communication