lördag 5 september 2009

Mona Sahlins mardröm fortsätter...

Mona Sahlins mardröm fortsätter.
Hon har bara stöd av 20 procent av väljarna och bara varannan sosseväljare tror att Mona Sahlin skulle bli en bättre stadsminister än Fredrik Reinfeldt. Detta är såklart ett uselt betyg och ett jätteproblem för Sahlin. Politik handlar om förtroende och det är inte mycket som talar för att hon ska hinna återskapa detta när det bara är ett år kvar till valet.

När Sahlin valdes till partiordförande efter Göran Persson så skrek alla efter förnyelse. Valet förlorades på grund av att socialdemokratin hade regerat för länge hette det. Man rannsakade sig själv och många socialdemokraterna var förmodligen uppriktiga i sin önskan att förnya partiet. Men så visade väljarundersökningar att opinionen ledde med 19 procentenheter och förnyelsearbetet lades på is. Förmodligen tänkte man att här det bara att vänta ut Alliansen och om fyra år är ordningen återställd.

Mitt i detta deklarerar Sahlin och MPs båda språkrör att de ska gå till val tillsammans. Och detta leder till att vänstersossarna flippar fullständigt och bokstavligen tvingar Mona att bjuda in vänsterpartiet i samarbetet. Nu ser vi resultatet, det är näst intill dött lopp mellan blocken, vänsterblocket har just nu ett litet övertag. Men när väljarna ska säga sitt om ett år är jag övertygad om att Alliansen vinner. Detta på grund av trovärdigheten. Den rödgröna röran till vänster är inte ett trovärdigt regeringsalternativ. Regeringsdugligheten kommer att avgöra nästa val, precis som valet 2006. Och detta är inte bara önskvärt, utan även nödvändigt för den förväntade socialdemokratiska förnyelsen.

Läs vad andra bloggare tycker: Erik Laakso, , Röda Malmö och Spikharry´s blogg.

Andra liberala bloggar: Sebastian Hallén, 1000 chanser och Adam Cwejman.

2 kommentarer:

Martin Ängeby sa...

Jag är inte alls förvånad. Jag var desto mer förvånad att hon valdes till partiordförande.

Seved Monke sa...

Ja, det i sig är en gåta.

Mvh

Seved