onsdag 7 oktober 2009

Den rödgröna röran fortsätter...

I veckan kom oppositionens skuggbudgetar. Sossarna höjer skatten med 20 miljarder och miljöpartiet nöjer sig med 17. Vänsterpartiet vill höja skatten med 55 miljarder. Sug på den! I landet med världens högsta skatter vill kommunisten Ohly ta ytterligare 55 000 000 000 kr från medborgarna. Det blir drygt 6000 kr per person. Mona Sahlin vet nog inte om hon ska skratta eller gråta. Kommer dom att enas? Vem får släppa sina hjärtefrågor? Spänningen är olidlig.

Fler intressanta bloggar: Per Altenberg, Sebastian Hallen, Mark Klamberg, Annika Beijbom och Björn Brändevall.

2 kommentarer:

Patrik Renfors sa...

Nu får du väl läsa på, av de 54,7 miljarderna i skattehöjning ingick det även skattesänkningar för pensionärer och studenter. Det som också är fakta är att det bara var 26 miljarder som var på löntagarna.
tex. ett butiksbiträde tjänar efter inkomstskatt, skatteavdrag för fack och a-kasseavgift och förändringar i akasseavgiften +180 och vid jobbförlust +786 kronor mot regeringens politik. Skatter fördelar, högerregeringen söndrar med ofinansierade skattesänkningar på 95 miljarder.

Seved Monke sa...

Tack för informationen.

Oavsett hur skattebetalarnas pengar delas ut så är vänsterpartiets förslag tokigt enligt mitt synsätt. Jag tycker inte att staten ska få mer pengar att fördela, jag tycker det är bättre att människor får mer makt över sina enga liv. Det har jag fått med alliansregerigen och jag är tacksam för det.

Det var inte alliansens politik som skapade katastrofsituationen inför förra valet med 1,5 miljoner svenskar i utanförskap, utan det var just den fördelningspolitik du förespråkar. Denna typ av socialistisk politik passiviserar, skapar svarta marknader, ger människor möjligheter att utnyttja systemen osv...

Och hur i hela friden ska den rödgröna röran komma överens? Veckans förhandstitt på vad som komma skall var bara början.

Mvh

Seved Monke