fredag 23 oktober 2009

Katolska kyrkan visar åter igen sitt människoförakt


Katolska kyrkan är naturligtvis bestörta över att Svenska Kyrkan, som i och med beslutet om att tillåta äktenskap mellan två samkönade, låter alla komma in i gemenskapen. Enligt katolisicmen är homosexualitet något ont som till varje pris ska bekämpas.

Jag har aldrig i hela mitt liv träffat så många homosexuella som jag gjort i Italien, det kryllar av sådana som mig där. Och de tre katolska präster jag träffat har alla varit homosexuella. Och för att nämna sexskandalerna inom katolska kyrkan. Det perfekta alibit för en person som inte vågar skylta med sin homosexualitet bör ju vara att bli katolsk präst. Då älskar man gud istället för en kvinna. Celibatet blir en dygd som man skenheligt försöker leva upp till.

Ingen av världsreligionerna är så hycklande och försåtlig som katolicismen. Man missionerar i Afrika där folk dör i stora antal av HIV och sprider budskap om återhållsamhet. Den gamla påven åkte till Kuba och uppmanade människor att inte använda preventivmedel. Jag tycker detta är fruktansvärt. Företrädare för katolska kyrkan lever i en låtsasvärld och förstår inte hur människors fungerar.

Jag hade inte förväntat mig något annat än ovan från Katolska kyrkan i Sverige, eller katolska kyrkan överhuvudtaget, men vi bör skatta oss lyckliga att dessa mörka krafter inte har mer inflytande i vårt land. Heder åt 71 procent av de röstberättigande i svenska kyrkan som förstår att all kärlek är bra kärlek.

Läs vad andra bloggar tycker om detta: Per Altenberg, Elranderbrigaderna och Mönsteråsbloggen.

5 kommentarer:

Göran sa...

Oj oj! Här haglar fördomar och okunnighet.....

Seved Monke sa...

Göran, det är du som inte vet vad du pratar om. Sopa rent framför egen dörr först och gör upp med sexskandalerna, förvärrandet av HIV och pedofilin innan du hoppar på dem som vill ge alla samma rättigheter.

Mvh

Seved

Göran sa...

Det är kanske så att vi skulle sopa framför vår egen dörr i sverige först?
Vi kan prata om HIV o sexskandaler i all oändlighet och ändå inte komma fram till något. Vi har totalt motsatta åsikter.
Jag respekterar verkligen dina åsikter och dig som person, men förväntar mig detsamma.

Seved Monke sa...

Göran, jag säger inte att du inte får tycka som du vill, men vi tycker som sagt helt olika.

Det är inte min avsikt att låta ovänlig, jag blir bara väldigt engagerad.

Men låt oss lägga ner detta nu.

Önskar dig en trevlig helg.

Seved

Göran sa...

Låter bra! :)

Ha en riktigt bra helg du också!

Göran