tisdag 1 december 2009

Angående FPs provval till stadsfullmäktige

Igår presenterades resultatet av provvalsomröstningen till stadsfullmäktige. Det är medlemmarna som röstar och resultatet ska vara vägledande när sedan nomineringskommitén lägger ett förslag på lista. Denna spikas sen av alla medlemmarna på ett möte i början av nästa år.

Jag kom på 18 plats av 92 som ställde upp i valet och jag är nöjd. Jag gick med i FP för fem år sen och detta är mitt första val och jag känner att många medlemmar i Stockholm har förtroende för mig. De som ligger före mig på listan är väldigt erfarna och dom flesta har varit med i LUF eller partiet i massor med år. Det blir spännande att se på vilken plats nomieringskommitén föreslår att jag ska stå. Dom måste ta hänsyn till var man bor, ålder, kön och så vidare.

Våra drivna och mycket kompetenta borgarråd Lotta Edholm och Madeleine Sjöstedt toppar listan. Mark Klamberg kom på tioende plats och det är jag glad för, han är väldigt kompetent. Isabel Smedberg-Palmqvist, en otroligt duktig tjej från Bromma, kom på 13 plats vilket är anmärkningsvärt och såklart väldigt bra för folkpartiet. Om de i nomineringskommitén är smarta sätter de henne på valbar plats. Idag har vi tio mandat men jag är övertygad om att vi kommer att få fler efter nästa val. Per Altenberg, som kandiderade till EP-valet och kommer att stå högt på riksdagslistan kom på plats 16. Med andra ord kommer vi ha ett bra gäng som kommer att satsa stenhårt när valrörelsen går igång. Jag är övertygad om att Folkpartiet i Stockholm kommer att göra ett bra val. Och det ska bli väldigt roligt.

Här följer de 20 första namnen på listan:

1 Lotta Edholm
2 Madeleine Sjöstedt
3 Ann-Katrin Åslund
4 Björn Ljung
4 Ulrika Francke
6 Frida Johansson Metso
7 Gulan Avci
8 Stella Fare
9 Abit Dundar
10 Mark Klamberg
11 Jan Jönsson
12 Ulf Fridebäck
12 Isabel Smedberg-Palmqvist
14 Erik Wassén
14 Karin Karlsbro
16 Per Altenberg
17 Kalle Bern
18 Seved Monke
19 Jonatan Ohlin
20 Patrik Silverudd

2 kommentarer:

Jessica Bagge sa...

Heja Seved. Hoppas det finns möjlighet att avancera. Seved till stadshuset!

Jessica

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra