fredag 18 december 2009

SAAB möter verkligheten

Slutligen möter SAAB verkligheten och läggs ner. Det finns ingen lönsamhet i företaget, det säljs knappt några bilar. Det går inte att driva ett företag utan lönsamhet. Och anledningen till att ingen vill köpa SAAB är just på grund av att det inte går att tjäna några pengar på att sälja SAAB-bilar. Vad som möjligtvis hade varit en idé hade varit att flytta tillverkningen till Asien men även detta bedöms som lönlöst.

Detta vet såklart oppositionen men de kan inte låta bli att ta politiska poänger på nedläggningen. Till vilken nytta hade staten gått in med pengar? Hur många miljarder av skattebetalarnas pengar skulle slängas i sjön? Hur gick det med varvsindustrin för 40 år sedan? S, MP och V vill inte förstå att vi lever i en globaliserad värld och det inte finns några som helst möjligheter att fortsätta bygga SAAB-bilar i Sverige. Statens pengar måste gå till att omskola de som varit anställda på SAAB och deras underleverantörer istället för att ge dom konstgjord andning och en tillfällig falsk trygghet.

Och som Mark Klamberg skriver, MP vill att vi ska köra mindre bil, samtidigt som de nu går ut och säger att det är statens uppgift att gå in och rädda företaget. Snart kommer fler och fler se igenom Erikssons och Wetterstrands pinsamma populism.

Läs vad andra bloggarer tycker: Malin Nävelsö (Liberati), Runo Johansson (FP)

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra poänger. Jag är inne på samma spår!