lördag 9 januari 2010

Inte lätt att vara sosse idag...

Det kan inte vara lätt att vara sosse idag... Från att varit ensam herre på täppan i så många år måste man nu, förutom att komma överens med kommunister, hantera hotet från ett väldigt populärt språkrör.

Göran Perssons maktfullkomlighet förstörde verkligen partiet. Alla som hade annan uppfattning av honom petades och kvar blev alla jasägarna. Hans arvtagare blev tragiskt mördad och istället fick man Mona Sahlin på halsen. Sahlin som tidigare totalt utmobbats fick en chans att komma tillbaka. Men folk glömmer inte och nu är hon mer ifrågasatt än någonsin. Stödet för henne är väldigt lågt, även bland de egna väljarna.

Att lansera Wallström som statsministerkandidat och låta Mona fortsätta som partiledare låter som ett aprilskämt. Vill ens Wallström? Hon har väl för länge sen förstått att en socialdemokrati som inte förnyar sig är ett sjunkande skepp och i hennes fall tror jag ett nej är ett nej.

Årets val kommer att bli väldigt intressant. Min spaning är att MP och FP kommer att fortsätta öka i opinionsmätningarna. Sossarna kommer att göra ett dåligt val just på grund av Mona Sahlins svaga ställning. MP kommer att drabbas av hybris och sossarna kommer att bli mer desperata ju närmre valet vi kommer. Och mitt upp i detta kommer Ohly med bisarra verklighetsfrånvända utspel.

Andra bloggar: Mina moderata karameller, Opinionsbloggen, Kent Persson, Fredrik Axelsson, Rasmus Jonlund och Jinge.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Margot W eller Mona S Anmäl
Trots att Margot Wallström sagt sig vara ointresserad fortsätter skriverierna om att hon kan bli en extremt duktig statsminister och politisk ledare. Allt detta grundar sig endast på förhoppningar om hennes kvalite och duglighet då hon inte varit i landet på lång tid och någon slutsat om detta inte kan dras från hennes insatser i EU. Man vet inte om hon är duktig och kunnig men hoppas och tror att hon skall vara det. Vad gäller Mona Sahlin är förhållandet det motsatta, hennes mål i livet är att bli statsminister och hon har redan talat om för pressen att hon skall bli det och redan börjat dela ut ministerposter Hon har hela tiden varit verksam i landets politik och alla känner till hennes kapacitet så bedömmningen av henne kan baseras på fakta. Hon är den polittiker i landet med mest oegentligheter och fiffel från alla områden hon varit verksam hon har utnyttjat sin ställning för att ordna jobb till familjemedlemmar. Sedan hon blev partiledare har partiets opponionssiffror sjunkit från 46 till 32 % och massor kommer inte att rösta på partiet så länge hon är ledare. Detta talar sitt tydliga språk vad gäller duglighet och kompetens för den post hon har Antag att Angela Merkel (Doktor )eller Hillary Clinton (Jurist)skulle gå ut i pressen och säga att dom brukar sitta på toaletten och läsa Fantomen. Det skulle kallas monumental omdömmeslöshet men det är vad Mona Sahlin ( gymnasium sociala linjen 3,1 i betyg) gör. Det är helt klart att alla hellre vill ha Margot Wallström som de tror kan bli en bra ledare än Mona Sahlin som helt ävertygande bevisat sin oduglighet och inkompetens och olämplighet att vara landets främsta representant..

Seved Monke sa...

Hej anomnym,

Jag tror också som du, många projicerar en önskan att Margot skulle vara en bättre partiledare än Mona.

Vad som förvånar mig är att rörelsen verkar mer skakad än vad den ger sken av. I vanliga fall sluter rörelsen upp bakom sina ledare. Göran Persson byggde en herrgård och många var väldigt kritiska men knöt näven i fickan. Jag trodde det skulle bli ett mycket större liv än det blev när den gode Göran bestämde sig för att bli godspatron, men inte många socialdemokrater kritiserade honom.

Socialdemokratin har en historia av att sluta upp bakom sin ledare och rätta sig i leden. I detta fall är det annurlunda, Mona är extremt ifrågasatt och jag tror att det blir den största anledningen till att röran till vänster förlorar valet nästa höst.

Nu, när det inte är skarpt läge visar opinionssiffrorna till oppositionens fördel men när valrörelsen drar igång och folk inser hur mycket det kommer att svida i plånböckerna kommer stödet för de rödgröna att minska.

Valet kommer förmodligen också att handla om regeringsduglighet och där förlorar de rödgröna också.

Arbetslösheten kommer också vara en valfråga, men där har S redan lämnat walk-over. De visar gång på gång att de inte är ett arbetarparti utan ett bidragsparti. Svenska folket förstår att ett sådant system, som man röstade bort förra valet, är ohållbart i längden.

Mvh

Seved