tisdag 16 februari 2010

Vem vinner nästa val?

Socialdemokratiska bloggare har gått ut hårt den senaste tiden och radat upp en mängd luftslott beträffande utgången av valet i september. Desperationen är tydlig, med tanke på att varje gång de rödgröna berättar vad de vill driva för politik, minskar deras väljarstöd. Valrörelsen kommer att bli en rödgrön mardröm och Alliansen kommer att få svenska folkets förtroende att regera fyra år till. Detta råder det inget tvivel om när man ser hur sossarna har misslyckats kapitalt med att förnya sitt parti, har en extremt impopulär partiledare och dessutom har valt att sätta sig i samma båt som kommunister.

Kent Persson, alltid lika klok och eftertänksam, har startat "Veckans bloggdebatt". Denna veckas tema är "Vilken fråga tror du avgör valet?" och jag kommer här min framtidsspaning.

Jag tror inte att det blir en fråga som avgör valet, ingen kan förutsäga redan nu vilken eller vilka frågor som blir mest avgörande, men en fråga tror jag kommer överskugga de andra, nämligen regeringsdugligheten.

Alliansen har visat de tre senaste åren att de kan regera tillsammans och man vet vad man får. De rödgröna, som först utestängde vänsterpartiet ur ett samarbete, för att sen, under tvång från gammalsossarna blir naturligtvis ett väldigt osäkert kort. Hur ska Ohly och Wetterstrand komma överens? Vad vill de rödgröna? Lars Ohly säger själv att han inte tycker att de måste vara överens innan valet. Varför skulle någon i så fall rösta på en rödgrön sörja som varken vet eller visar vad dom vill istället för en Allians som uppenbarligen uppfyller vad de har gått till val på?

Läs om vilka frågor andra bloggare tror blir avgörande för valet: MinaModerataKarameller, Henrik Alexandersson och Tokmoderaten.

Inga kommentarer: