måndag 12 april 2010

Jobb, jobb och åter jobb...

Någon mer än jag som tror att valrörelsen kommer att handla om arbete? Inför förra valet hade vi en uppblåst blasé Göran Persson som totalt ignorerade jobben vilket ledde till en valförlust. Kommer Mona Sahlin orka, är förmodligen den fråga som de rödgröna frågar sig. Maria Wetterstrand vill helst tillintetgöra Mona Sahlin och Lars Ohly har sin kommunistiska agenda.

Arbetslinjen var det som Alliansen vann valet på och Borg, Reinfeldt och de andra Allianspartierna kommer att driva denna linje i sommar igen. Med all rätt. Vad ska de rödgröna säga? Att de är emot arbete? Sossarna säger att klyftorna ökar men de som tidigare tjänat minst får idag mer. Vad spelar det då för roll om högavlönande tjänar mer än de gjorde tidigare, framför allt om det skapar mer jobb? Varför är ni socialdemokrater emot att folk tjänar pengar? Ni socialdemokratiska politiker sitter på era höga hästar och tjänar minst tre gånger så mycket som de som röstar på er och ni vill att dom ska betala mer skatt? Hur får ni ihop det? Och lägg ner ert tjat om klassklyftor, ingen lyssnar på er längre, klassretoriken är så otroligt passé.

Ju fler som arbetar ju mer pengar blir det åt vår gemensamma välfärd. Så varför höja skatterna och ge människor incitament att jobba mindre? Ni vill väl och vill fördela våra gemensamma skattepengar in absurdum men er politik passiviserar folk. Inför förra valet hade vi ett enormt utanförskap. Sverige är det land i Europa som har klarat den ekonomiska krisen bäst, tack vare Anders Borgs klokhet. Vill ni återgå till det som var innan förra valet? Vill ni åter igen börja långtidssjukskriva 30-åringar?

Vi har höga skatter på alkohol för att folk ska jobba mindre varför tror ni då att höga skatter på arbete leder till mer arbete?

När det gäller trovärdighet beträffande vem av regeringsalternativen som skapar mest arbete och i framtiden bäst förutsättningar för Sverige så ligger Alliansen hästlängder före den rödgröna röran.

Kent Persson har för övrigt idag presenterat veckans bloggdebatt som är rättvisa.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Vi har höga skatter på alkohol för att folk ska jobba mindre varför tror ni då att höga skatter på arbete leder till mer arbete?"

Du menar väl att folk skall dricka mindre antar jag :-)

Mycket bra skrivet. Tack!