onsdag 28 april 2010

Om hysteriska sossereaktioner efter Tobleroneliknelsen...

Jag tänkte inte kommentera Odells komiska Tobleroneliknelse, men nu när folk på vänsterkanten blivit lätt hysteriska kan jag inte låta bli att skriva ett inlägg.

Många är upprörda över att Odell skulle försöka smutskasta Mona Sahlin? Vänta lite nu, hur var det med Tobleroneaffären, var det inte så att Mona Sahlin hade köpt chocklad och blöjor för skattebetalarnas pengar? Och hade hon inte flera hundra obetalda parkeringsböter? Bland annat? Jo, just det, så var det. Och folk har inte glömt. Därför tycker jag tycker jämförelsen är klockren, för eftersom skandalen lever i folks minne så förstår svenska folket precis vad Odell vill ha sagt. Mona Sahlin vill använda andras pengar vidlyftigt utan någon som helst personligt ansvar. Så varför dessa brösttoner?

Opositionen anklagar nu Alliansen för att driva en smutsig kampanj när man själv under tre års tid har försökt föra svenskarna bakom ljuset och försöker få det till att det är regeringens fel att fler är arbetslösa idag än för tre år sedan. Detta trots att vi har haft den djupaste globala ekonomiska krisen sen 30-talet. Jag tror inte att folk är så dumma som socialdemokraternas ledare tror att dom är, svenskarna förstår att det inte är Alliansens fel att vi haft en ekonomisk kris, tvärtom är jag övertygad om att dom flesta förstår att Anders Borg har gjort ett fantastiskt jobb, Sverige har klarat sig genom krisen mycket bättre än andra länder. Det har också blivit mer lönsamt att arbeta, färre människor har förtidspensionerats och svenska folket har fått större inflytande över sina liv. Detta till trots målar oppositionen upp en bild av ett Sverige där människor behandlas djupt orättvist, klyftorna ökar och att Alliansen bara springer de rikas ärenden. Ett färskt exempel: När Mona Sahlin i AB blir utfrågad om Odells Tobleroneuttalandet så svarar hon:” Jag tycker att det tyder på dålig respekt och framförallt på en desperation från en regering som har misslyckats med sin egen politik”. På vilket sätt har Alliansen misslyckats med sin politik? Vi har gjort precis det vi gick till val på. Det är inget misslyckande men Mona Sahlin och dom grönröda försöker gång på gång svartmåla och demonisera Alliansens politik. Oppositionen har under tre års tid bedrivit denna riktigt smutsiga kampanj och blir nu helt hispiga över en kristdemokrat som råkar påminna svenska folket om Mona Sahlins historiska vandel.

Nej, vad det hela handlar om, och anledningen till att så många socialdemokrater de senaste dagarna sparkar bakut beror såklart på att Mona är starkt impopulär och ifrågasatt. Detta vet alla aktiva socialdemokrater om och de vet också att ska det bli en valseger i höst måste hennes popularitet öka. Om inte så kommer Alliansen att sopa mattan med de grönröda under partiledardebatterna. Hade Mona Sahlin haft ett stort stöd så skulle inte tongångarna gått så höga.

Anna SteeleKarlström skriver också om choklad.

8 kommentarer:

Calle Fridén sa...

Seved - det handlar inte om det. Det handlar om att en helt oproportionerlig kampanj mot Mona Sahlins person nu helt öppet också lanseras av en minister.
Odell gör ett extremt övertramp, eftersom han insinuerar att det skulle finnas en planering bakom det som var upprinnelsen till Tobleroneaffären. Och vi är lite allergiska mot det - i synnerhet vi som minns det som idag kallas "Palmehatet."
I händelse av att du inte minns det drevs det under lång tid kampanj mot Olof Palme, en kampanj som även i backspegeln är mycket smaklös - och där vi fortfarande väntar på avbön från diverse idag framträdande allianspolitiker.
Vi ser likheterna, vilket uppenbarligen inte du gör. Men jag minns att MUFare skålade i champagne med varandra när de fick höra att Palme var skjuten, och fortfarande bevakas hans grav för att den inte ska vandaliseras.
Liknelsen haltar dessutom betänkligt, om man ska göra en politisk bedömning. Den är inte ens menad som politik - den är bara där för att såra och förolämpa.

Tobias sa...

Ha, lille Calle. Sa latt ar det inte att snacka bort det. Det har ar den laga debatt som sossarna och vansterpartiet alltid star for.

Baver-Maud, Mauderaterna, Major Bjorklund och annat skrap som sossarna sjalva kommer dragande med ses som okej. Det har ar bara en massa korkat offersnack.

Visst ar det lite smaklost. Men vanstern ar ju inte battre...

Seved Monke sa...

Calle,

Mona Sahlin beskyller Reinfeldt för att vara omänsklig, ni pratar gång på gång om stupstockar och att vi vill tvinga sjuka att arbeta. Detta är inte sant men gång på gång demoniserar ni Alliansens politik. Sen när ordet Toblerone kommer upp sparkar ni alla bakut. Jag menar att lite rim och reson vore på sin plats.

Och jag tycker som jag skriver i mitt blogginlägg inte alls det är konstigt att folk kommer ihåg Toblerone-affären.

Och jag känner inte Odell så jag kan inte säga att han sa det han sa enbart för att såra Mona Sahlin.

När det gäller anklagelser mot de politiska motståndarna är jag övertygad om att båda sidorna är lika goda kålsupare.

Och jag tycker att reaktionerna bland sossarna i bloggosfären har varit överdrivna, inte minst från Bodström som verkar ha flippat ut totalt. Jag kan förstå att ni blir stressade över att Tobleronegrejen kommer upp igen men jag tror inte det är någon konspiration eller en medveten kampanj, ni bara ser det ni vill se. Det handlar om politiken ni vill föra, borgerliga politiker tycker inte det är en bra idé att lova saker för pengar som inte finns och som man sen måste ta från skattebetalarna.


Mvh

Seved

Seved Monke sa...

Exakt Tobias, varför ska vänstern få kalla Alliansen för vad som helst men sen bli helt hysteriska när Toblerone kommer på tal?

Mvh

Seved

bukefalos sa...

Vadå, inte sant att ni vill tvinga ut sjuka i arbete?
Det är väl bara att titta på eran politik.
Att lova saker för pengar som inte finns har väl varit borgarnas paradgren länge nu.
Jag tror säkert att du och dina kompisar har fått några tusen mer i månaden med alliansens politik och ni är säkert jättenöjda med det, men det finns faktiskt folk som bryr sig om andra än sig själva.

Seved Monke sa...

Hej Bukefalos,

Jag bryr mig om andra, det är därför jag är politiskt engagerad. Däremot tror jag i motsats till dig att människor kan ansvara för sina egna liv. Den politik som S har fört år efter år, hur lyckad var den? Hur många hamnade inte i ett passivt utanförskap? Hur har det gått med integrationen? Hur såg det ut i skolan? De kollektiva lösningarnas tid är förbi, du skulle nog må bra av att inse att sossarnas storhetstid är över, och nu är dom ett parti bland alla andra.

Alliansens politik ger människor egenmakt och mer frihet. Vänsterrörans politik ger människor mindre inflytande, högre skatter och hämmar kreativitet och entreprenörskap.

Hur mycker mer har du själv fått i lön? Du kan räkna ut det här: jobbskatteavdraget.se
Att skatten sänks tjänar framför allt de som tidigare levt från hand till mun. Hur kan du vara kritiskt mot detta?

Mvh

Seved Monke

Anonym sa...

Ja, de socialdemokratiska f.d. ministrarnas reaktion är löjlig.

Var fanns dess upprörda personer häromåret när Sahlin själv inledde det egna partiets smutskastningskampanj med att kalla regeringens politik "satanistisk"? Och henne vill de göra till statsminister?

Dubbel måttstock? Jodå.

Angående Tobleroneaffären så är det faktiskt väldigt många människor här i landet som har en minst sagt grumlig uppfattning om vad den egentligen gick ut på. Senast idag läste jag faktiskt en (S)-märkt insändare i lokaltidningen som gick ut på att Tobleroneaffären bara handlade om att Sahlin köpt choklad och blöjor på riksdagens kreditkort och att detta var det hela.

Nu ligger emellertid det reportage om affären som SR:s program Medierna gjorde förra året ute på YouTube, så förhoppningsvis leder det till viss klarhet i vad affären egentligen handlade om:

http://www.youtube.com/watch?v=_gl2a9SLfxc

bukefalos sa...

För det första så är det socialdemokraterna som har kämpat för att alla ska ha lika rätt till utbildning ,sjukvård och yttrandefrihet.Så ni kan ju tacka min morfar och hans kompisar för att ni överhuvudtaget kan skriva de här inläggen.
Seved, du är bra på att rabbla klyschor från dina ledare,men förklara varför en sjuk blir frisk och en arbetslös får jobb bara för att de får mindre pengar.
Fp har sålt sin själ till m.