fredag 21 maj 2010

Alliansens nätaktivister fortsätter att organisera sig.


Igår var jag på ett seminarium med Martina Lind och Mark Klamberg. Det blev ett väldigt intressant samtal där vi bland annat pratade om hur sociala medier kommer att påverka valrörelsen och vad vi som är aktiva fritidspolitiker på nätet kan göra för att säkra att Alliansen sitter kvar efter nästa val.

Maria Byström aka Tinnitussan var där. Duktiga Camilla "Retorikiska" Eriksson likaså. En främmande fågel som förgyllde vår kväll var Fredrik "Tokmoderaten" Antonsson. Mycket roligt att Fredrik tog initiativet och frågade mig via facebook om han kunde komma på seminariet så jag kunde kontakta ansvarig och självklart få ett ja till svar. Det är just så vi ska arbeta i framtiden, strunta i partiböcker och nätverka med människor som vill gemansam sak.

För mig är framgångreceptet att samarbeta. Alla Allianspartier måste hjälpa varandra att nå ut med vårt budskap. Eftersom ansvariga inom Alliansen inte kommer vidare i sina diskussioner om hur detta samarbete ska gå till tog vi igår saken i egna händer och den 7/6 kommer vi i Alliansen som bloggar ha ett möte. Så Mary, Annika, Adam, Kent, Per, Magnus, Fredrick, Peter, Per, Amanda, Johan m fl, lägg in detta datum i era kalendrar. Vi återkommer med tid och plats.

Per Altenberg och Mark Klamberg skriver också om detta.

12 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Tack för att jag fick komma!

Seved Monke sa...

Nästa möte den 7/6 kommer att bli lysande. Vi får se till att börja marknadsföra det redan nu.

Mvh

Seved

Peter Högberg sa...

Trevligt att ni på den blåa sidan träffas. Är det ett embryo till ett "Blått NetRoots" eller tar ni bara en fika :)

Seved Monke sa...

Vi vet inte än Peter, det är rätt kaotiskt i nuläget. Men vi har roligt tillsammans och det kommer att ge resultat.

Ha en skön dag! Vilket otroligt väder.

Seved

Mary X Jensen sa...

You bet... I´ll be there.

Men Peter då - det är int evi som tycker att det är fel på Netroots!

Seved Monke sa...

Bra att du kommer Mary.

Det här handlar inte om netroots alls, varför är det så viktigt för vissa socialdemokrater att försöka få det till att vi efterhärmar deras nätverk?

Självklart kommer människor som vill gemensam sak organisera sig på nätet, oavsett vad de gamla politiska makthavarna tycker.

Och jag tror att den stora skillnaden mellan detta samarbete som växer fram och netroots är att detta inte är ett initiativ av ansvariga politiker och tjänstemän. Man kan med andra ord säga att detta är ett äkta nätrotsinitiativ. Och jag är övertygad om att det just därför kommer att bli mycket mer inflytelserikt än till exempel netroots. Snart vill väl även Erik Laakso gå med... ;)

Mvh

Seved

Anonym sa...

Tusen tack för igår- det betydde jättemycket för mig. Och jag ser så fram emot den 7:e juni :-)

Johan Ulvenlöv sa...

Seved. Vad är din källa på att Netroots är en tjänstemannaprodukt? Du påstår det i inlägg och i kommentarer. Faktum är att netroots startades för fyra år sedan av drygt 70-talet bloggare, först under namnet "internetaktiva mot en högerregering". Vill du ha ett namn så är det Rosemari Södergren på Kulturbloggen som bloggat sedan 2002 som är främsta initiativtagare.

Seved Monke sa...

Var har jag kallat netroots för tjänstemannaprodukt? Jag har bara varit kritisk till att nätverket uppenbarligen verkar centralstyrt.

Mvh

Seved

Johan Ulvenlöv sa...

"Och jag tror att den stora skillnaden mellan detta samarbete som växer fram och netroots är att detta inte är ett initiativ av ansvariga politiker och tjänstemän."

Alltså - skillnanden = initiativ av tjänstemän...

Anonym sa...

Seved, det låter som ett bra initiativ. Roligt! Självklart kommer jag med. Väl mött!

/Peter under den lugna korkeken

Seved Monke sa...

Kul Peter! Jag och Fredrik pratar ihop oss i morgon fm.

Ha en skön helg!

Seved