onsdag 29 oktober 2008

Bokpriser och Öresundsbron.

Läser i tidningen idag att bokhandlarna säljer för lite av sina böcker och därför ska dom höja priset. Så dom säljer mer. Är det någon som kan prata med dom? Anledningen till att dom inte säljer så många böcker är att folk kan köpa dom billigt på nätet. Ärligt talat, hur många köper en inbunden bok idag, förutom när man ska ge bort den som present? När man kan få samma bok i pocket för under 80 kr.

Öresundsbron gör en förlust. Det är för få som åker. Det kostar 325 kr att köra över bron. Enkel resa. Är det någon som undrar varför det är få som väljer bron. Min pappa som bor utanför Lund, åker ofta till Danmark och det blir billigare för honom att ta färjan över Helsingborg. Nu funderar ansvariga dock på att sänka priset.

Vad som förvånar mig är att man stoppar huvudet i sanden och tror att det blir bättre, bara vi gör som vi alltid har gjort. När ska bokhandlarna och skivhandlarna inse att om dom ska finnas kvar måste dom acceptera nya kanaler att sälja sina produkter genom. Det känns som om stora delar av samhället inte förstår att internet håller på att förändra hela vår värld och det går i en rasande fart.

Inga kommentarer: