söndag 30 november 2008

Svenskhet

Har i dagarna följt moderaternas framtidskonvent i Sollentuna via media. Man har tillsatt en arbetsgrupp som bland annat vill att invandrare ska tvingas flytta dit jobben finns, annars blir de av med sina bidrag. Detta kan vid en första betraktelse låta klokt, det är väl bra att dessa människor inte hamnar i ett utanförskap och bor trångt i stadsdelar som Rosengård och Hammarkullen.

Alliansregerigen har också ställt större krav än föregående regering på att infödda svenskar också ska flytta dit jobben finns. Men detta tar man inte upp i arbetsgruppens förslag. Det är invandrarna som ska utmålas som problem och ska tvingas flytta. I och med lågkonjunkturen kommer många människor behöva byta jobb och moderaterna torde i så fall tvångsförflytta svenskar dit jobben finns. Vi har ju alla lika värde i vårt jämställda land.

Det pratas också om svenskhet. Vad är svenskhet? Helgfylla? Midsommarfirande? Vårdnadsbidrag? Nästan en miljon människor i Sverige har utländsk härkomst. Ska moderaterna bestämma vad som är svenskt för denna grupp. Jag tycker det är obehagligt att man delar in människor i A och B-lag. Ska vi verkligen ha olika lagar för de som kommer hit och de som är födda här? Låter som Nürnberglagar om ni frågar mig.

Redan i unga år matas barn med könsroller. Flickor gillar rosa och leker med dockor. Pojkar gillar svart och leker med bilar. Män tjänar mer än kvinnor. Svenska män misshandlar svenska kvinnor. Den största risken för att bli mördad i Sverige har en svensk kvinna som blir dödad av sin svenska man med ett tillhygge, vanligtvis en förskärare, i köket.

Kanske borde vi sopa rent framför egen dörr och lösa våra jämställdhetsproblem innan vi svartmålar invandrarna och säger att de är de som står för den dåliga kulturen medans vi står för din överlägset fina. Att moderaterna försöker ta väljare från SD är uppenbart men jag tycker att förslaget var ett lågvattenmärke.

Inga kommentarer: