tisdag 9 december 2008

Vänstern och turordningsreglerna

Så, nu var vänsteralliansen skapad. De som hade hoppats på att sossarna skulle förnya sig kan glömma det. Det är sossarna till vänster som har gått segrande ur striden. Områdena som man är oense om är fulltaliga. Man måste ställa sig frågan hur det överhuvudtaget ska gå att få fram en gemensam valplattform. Alliansen må tycka olika i några frågor, men de rödgröna tycker knappt lika i några frågor alls.

Direkt är Ohly framme och pratar om turordningsreglerna. Undantaget av två personer är ett otyg och ska bort. Först in sist ut är Ohlys melodi. Jag är själv småföretagare idag och har jobbat på små företag hela mitt yrkesliv. Det kan vara helt förödande om en nedgång i försäljningen gör att du måste göra dig av med folk men lagen säger att du måste göra dig av med den mest värdefulla personen eftersom hon eller han blev anställd sist. Vänstern tror att de hjälper folk när dom stänger in dom i yrken. I och med turordningsreglerna så har vi ingen rörlighet på arbetsmarknaden. Folk sitter där dom sitter och även om dom vill byta jobb så kan dom inte det för på andra arbetsplatser är det inte heller någon som slutar. Av rädslan att inta få något jobb.

Det är ju också ett faktum att folk som sitter säkert behöver inte prestera särskilt mycket. Det räcker ju att man gör det man ska. Jag tror att arbetsplatser hade blivit mycket mer kreativa och framför allt roligare om människor uppmanades att göra så bra ifrån sig som möjligt. Det hade varit utvecklande både för företaget och den som är anställd.
Vänsterpartiet säger hela tiden att dom värnar om de svaga i samhället men problemet är att deras politik och omhändertagande gör människor svaga.

Det ska bli spännande att se när första konflikten kommer upp i den nya rödgröna röran. Turordningsreglerna var bara ett smakprov.

Inga kommentarer: