fredag 13 februari 2009

Sent ska påven vakna.

Nu har påven fattat. Det är inte så klokt att ha förintelseförnekare på högt uppsatta positioner inom katolska kyrkan. Världens mest dokumenterade folkmord går inte att förneka, det är ett faktum att miljonstals judar, handikappade och homosexuella mördades när visionen om tredje riket skulle genomföras.

Påvens tajming med tanke på oroligheterna i Israel var ju inte den bästa. Relationen mellan judar och katoliker har ju inte precis stärkts nu. Men påven ska plåstra om den numera dåliga relationen med ett besök i Israel. Vad är egentligen värst? Att påven har dåliga rådgivare som inte informerade honom om Willliamsons revisionistiska idéer eller att påven väntar i två veckor med att fördöma hans uttalanden? Har en av världens mäktigaste män så dålig koll?

Jag har aldrig gillar katolicismen. Den är skenhelig, full av hycklande bikt och syndaförlåtelse. Skilsmässor accepteras inte, man är mot abort och förstör genom detta människors liv. Trots att HIV ökar lavinartat i många afrikanska länder menar katolska företrädare att man bör avhålla sig från sex och att man inte ska använda preventivmedel. Detta blir såklart fruktansvärt när så många människor dör. Det som jag blir mest irriterad på är religiösa ledares medvetna brist på verklighetsförankring.

1 kommentar:

Mrs Thinkalot sa...

Nu äntligen hittade jag till din blogg. Härligt att se att du fortfarande brinner för din sak. Hoppas du mår bra.

Kramar från Jenny

www.mrsthinkalot.se