måndag 23 mars 2009

Varför säljer ni er själ miljöpartiet?

Jag förstår att miljöpartiet vill göra allt för att framstå som ett enigt alternativ till Alliansen. Men hur långt är MP berett att gå? Först backandet i EU-frågan och nu kärnkraften, två frågor som folk har förknippat MP med och därför röstat på dom. Vad ska man förknippa MP med nu? Miljön? Alla partier har en miljöpolitik, varför ska man då rösta på ett parti som gång på gång går ifrån sina ideal? Jag tror att många skräms av att MP förslag som ska leda till ett grönare samhälle ofta går ut över landets ekonomi och detta vill man inte bidra till. Då röstar man hellre på ett alternativ som ser både till miljön och en stabil ekonomi.

Jag tror att Wetterstrand och Eriksson spelar ett högt spel. Dels kommer dom att förlora aktiva medlemmar och dels kommer färre väljare att rösta på dom. Jag förstår att ministerposter lockar men är det värt att på vägen dit sälja sin själ?

Och dessutom har debatten har blivit oändligt mycket tråkigare.

7 kommentarer:

Per Altenberg sa...

Ja, märkligt av Mp. De har snabbt anpassat sig till den gamla s-devisen "makten framför allt"

Seved Monke sa...

Ja, det gick väldigt fort. Jag tror dom spelar ett högt spel.

Anders Wallner sa...

Eh... Är det Centerpartiet du syftar på? De har ju svängt från avveckla till bygg ut. Vi har "svängt" från avveckla till... avveckla. Kolla intervjun med Maria & Peter på youtube.

Seved Monke sa...

Ja, jag ska göra det. Tack för tipset!

Anders Wallner sa...

Jag lovar att debatten inte kommer att bli tråkigare. Nu har vi ett regeringsalternativ som vill ersätta gammal kärnkraft med kärnkraft och ett regeringsalternativ som vill ersätta gammal kärnkraft med förnybar energi. Vad ligger bäst i munnen?

Det finns en anledning att ingen ringer och beställer "kärnkraftsel" från sitt energibolag.

Martin Ängeby sa...

Anders, det finns många industrier som i första hand efterlyser billig el. Finns många människor som oroar sig för klimathotet med är hotet om långtidslagring av avfallet.

Vad som ligger bäst i munnen på dig vet jag inte men i verkligheten ligger alliansens politik bättre än den röda paktens.

Anders Wallner sa...

Industrierna vill inte ha "billig el". De vill ha låga kostnader för el. Det är inte samma sak.