måndag 6 april 2009

Dom sjungande Sverigedemokraterna.

SD sjunger kampsånger i hytten under sin resa till Lettland. Det är kul att sjunga när man är har tagit några öl säger partiets företrädare. Och att vi i SD berättar historier om somalier är ungefär som att dra en Norge-historia eller blondinskämt.

Och det vi pratar om till vardags skiljer sig inte från det som vanliga människor pratar om vid middagsbordet. Ursäkta mig alla Sverigedemokrater, men jag tycker det är tragiskt om era föräldrar drog rasistiska skämt vid middagsbordet under er uppväxt. Det förklarar för all del era ställningstaganden senare i livet men jag är glad över att mina föräldrar inte hatade muslimer, homosexuella, zigenare och alla andra grupper som ni uppfattar som paria.

Hur har ni tänkt när ni pratar om svenska värderingar? Är det era personliga värderingar som ska bestämma vad som är svenskt? Eller har ni en lista där era medlemmar kan kryssa för olika alternativ som ni sen sammanställer på demokratiskt vis. I så fall kan jag komma med lite förslag till denna:

Helgfylla, onekligen en svensk ritual.

Att resa med båt till ett grannland. Något som ni själva förkroppsligar. Att få sitta i hytten och sjunga rasistiska kampsånger med er partiledare måste vara höjden av lycka.

Pizza. Säg den Sverigedemokrat som inte har tryckt i sig en Calzone till den allsvenska fotbollsmatchen.

Kebab, en klassiker, förmodligen lika populär som en korv med mos, eller som man skulle sagt i Skåne, en svullen med dynga.

Rasism. För era medlemmar förmodligen inget problem, snarare ett krav.

Det svenska språket. Ni borde i samband med detta rekommendera era medlemmar att gå en kurs i rättstavning. Era medlemmars bloggar är fulla med stavfel. Eller tipsa dom om att det finns något som heter stavningskontroll.

Lycka till!

3 kommentarer:

Micke sa...

Glöm inte att fotbollsmatchen som går med pizzan är i sig en mångkulturell upplevelse utan like. Några exempel på "orena svenskar".

Djurgården:
7. Prince Ikpe Ekong
10. Christer Youssef
14. Kebba Ceesay
15. Pa Dembo Touray
19. Hrvoje Milic
22. Komac Andrej
25. Sebastian Rajalakso
28. Trimi Makolli

AIK:
1. Tomi Maanoja
5. Jorge Ortiz
6. Walid Atta
7. Bojan Djordjic
9. Miran Burgic
10. Iván Obolo
13. Milos Petkovic
17. Saihou Jagne
19. Martin Kayongo-Mutumba
25. Yussuf Saleh
29. Gabriel Özkan

Hammarby:
1. Rami Shaaban
3. José Monteiro
4. Christian Traoré
6. Louay Chanko
7. Carlos Gaete
9. Sebastian Castro-Tello
13. Igor Armas
17. Erkan Zengin
18. Haris Laitinen
23. Maic Sema

Malmö:
5. Gabriel De Paulo Limeira
13. Babis Stefanidis
14. Guillermo Molins
15. David Durmaz
16. Miljan Mutavdzic
18. Edward Ofere
20. Ricardo Ferreira da Silva
21. Jimmy Durmaz
23. Labinot Harbuzi
24. Agon Mehmeti
25. Dusan Melichárek
26. Jiloan Hamad
29. Jasmin Sudic
30. Dejan Garaca

Helsingborg:
3. Adama Tambura
16. René Makondele
19. Rasmus Jönsson
20. Isaac Chansa
25. Yakubu Alfa

Jag undrar varför SD fanatiker fortfarande jublar när deras favoritlag vinner på mål och skickligt spel genomfört av killarna ovan.

Seved Monke sa...

Ja, visst är det så. Jag förstår inte hur Sverigedemokrater kan titta på fotboll. Eller handla mat, köpa ett nytt klädesplagg eller en digitalkamera. Det måste ju vara ett trauma varje gång dom möter dessa orena, icke-svenska människor överallt. Måste vara väldigt svårt överhuvudtaget att vara Sverigedemokrat.

Mvh

Seved

Kraxpelax sa...

Om Sverigedemokraterna tycker jag INTE. De är i grunden nyliberala skattekverulanter, som begagnar invandringsproblemet som hävstång för sin egen egoism, och därav skall inte arbetarklassen låta lura sig, för DEN får INGENTING av detta bluffparti. Förvisso: de är rasister. De vill sälja ut vårt land till USA och Israel (vilka "patrioter"!!!). Det är inget fel alls på invandrarna som människor, och de muslimer jag mött själv har varit av utmärkt karaktär och vandel. Det är inte det det handlar om, invandringsfrågan skall debatteras förutsättningslöst som allting annat, men det tar jag inte upp ånyo, då jag varit tydlig nog på den punkten.

Så var det Göran Hägglund. Denne har i dag "förklarat sig beredd att regera med stöd av Sverigedemokraterna", vad nu det skall betyda. Ärligt talat: den mannens slingerbultar är av noll och intet värde. Han försöker fiska röster i trängt läge, helt klart. Vilken ynkedom. Vilken ryggradslöshet. Statsministern måste reagera skarpt.

Vad tycker jag om Hägglund?

Jag säger bara 1 ord:

ÖRK.

Vad har han gjort i egenskap av socialminister? Ingenting. Hans sociala engagemang = 0.

Kristdemokraterna ut ur riksdagen!

- Peter Ingestad, Solna