måndag 13 april 2009

Mona och Fredrik i media

I DN idag skriver man om att Mona Sahlin har fått mer negativ publicitet än vad Fredrik Reinfeldt fick för fyra år sedan. Hade Marita Ulvskog forfarande varit partisekreterare hade hon sagt att detta beror på att media bedriver en hetsjakt på socialdemokratin. Handen på hjärtat, är det någon som tror att Baylan kommer att säga annat, när han nu får bladet från munnen?

Det som förvånar mig, när sossarna känner sig jagade, är att de har så otroligt dålig självinsikt och reflekterar inte en sekund över det faktum att det möjligtvis är så att den politik dom förespråkar speglar den bild media ger.

Mona hade världens chans att förnya socialdemokratin. Detta ville hennes väljare, det var därför man röstade bort Göran Persson. När opinionssiffrorna de första 1-2 åren efter valet visade att S hade stort stöd gjorde man absolut ingenting. Man trodde att det räckte med att vänta ut Alliansen. När man sedan öppnade munnen så hade man inget nytt att säga överhuvudtaget.
Det enda nya var att man ingår äktenskap med miljöpartiet men tvingas sedan in i månggifte där även gammelkommunister ingår. Lägg sedan till en praktskandal och en LO-ordförande som vägrar lyssna på gräsrötterna. Är det konstigt att stödet sjunker? Och är det märkligt att media rapporterar negativt om socialdemokratin?

Inga kommentarer: