söndag 12 april 2009

Att sätta punkt..

Wanja, Mona och Baylan har satt punkt i AMP-skandalen och Wanjagate. Dom tror då att folk ska sluta tycka om dessa skandaler. I nyhetsmorgon skickar man fram Lars Stjernqvist för att tala om dessa. Är inte detta partisekreterarens jobb? Det tokigaste är att trion tror att folk slutar engagera och bry sig för att dom säger att dom har satt punkt. Förstår dom inte hur upprörda folk är och att deras beteende bara gör folk mer förbannade.

Varför lyssnade inte Wanja på sina egna medlemmar? De ville inte ha henne kvar. Ledarna för de olika avdelningarna kom efter ett sju timmar långt möte fram till att hon skulle sitta kvar, antagligen i ett försök att hålla ihop arbetarrörelsen, men mer än varannan LO-medlem, 53 procent, tyckte hon skulle gå. Detta bryr sig inte Wanja om och jag tror att hennes beslut att sitta kvar blir förödande för hela arbetarrörelsen.

Och Alliansen kommer att utnyttja skandalerna till max fram till nästa val. Det verkar inte som arbetarrörelsen förstår i vilken otroligt prekär situation dom satt sig i. Man undrar vilka rådgivare dom har. Eller är dom så självgoda att dom tror att dom kan vända på det här?

2 kommentarer:

Camilla Eriksson sa...

Jag tycker att det är väldigt intressant att se hur Wanja som LO-ordförande och Mona som partiledare väljer att kristhantera. Skulle gärna vilja veta vem det är som har deras öra. Väl genomtänkt är det hur som helst inte. Spännande fortsättning följer med all säkerhet.

Seved Monke sa...

Ja, jag instämmer. Spännande blir det varje gång någon av de tre tar bladet från munnen...