fredag 22 maj 2009

Knasiga socialdemokrater och EP-val


Jag har precis kolla på en debatt mellan två unga människor som kandiderar till Europaparlamentet. Tanken var uppenbarligen att de skulle tala om vad de vill förändra i det Europeiska samarbetet. Efter några minuter väljer dock den socialdemokratiska representanten att anklaga Moderaterna för att förstöra Sverige. Sin vana trogen så vill inte S tala om EU, faktum är att man inte tar valet på allvar, i alla fall om man ska tro på deras partiledare som kallar valet för en träningsmatch.

Jag tycker att förminskandet av EP-valet betydelse är en skymf mot väljarna.

Och beträffande den socialdemokratiska retoriken skulle det vara intressant att höra politiker tala sakfrågor istället för att ta varje tillfälle i akt att skrika orättvisa.

Vad är det som är orättvist? Att de som jobbar får mer pengar i plånboken än de som inte arbetar?

Orättvisa är väl snarare att stänga ute unga människor från arbetsmarknaden genom knasiga LAS-regler.

Ni Socialdemokrater som gång på gång återkommer till ungdomsarbetslösheten, vad har ni för alternativ för att få dessa i arbete? Jag kan inte tolka era förslag på annat sätt än att ni vill sätta dessa människor i utbildning. På vilket sätt är detta arbete? Prata i så fall om att ni vill utbilda unga människor, men försök inte inbilla folk att det är samma sak som att ha ett arbete. Vad det handlar om är att ni vill ta skattepengar och betala arbetslösas utbildning. Säg då detta istället.

Läs vad andra bloggare tycker: Helena Bouveng, Daniel Rönnbäck.

Inga kommentarer: