måndag 25 maj 2009

Låt inte dumheten segra!


Diabetsvården kostar samhället drygt tio miljarder kronor per år. Sjuka människor får råden att äta enligt tallriksmodellen och proppa sig fulla med insulin. Om dessa människor istället skulle äta fet mat och undvika socker skulle de må mycket bättre och inte behöva medicineras i samma utsträckning. Livsmedelsverket kostråd är helt felkatiga och leder till stort mänskligt lidande.

Livsmedelsindustrin tjänar pengar på att vi äter socker och gör allt för att vi ska fortsätta vara beroende av deras produkter. Alla kolhydrater tas upp snabbt i kroppen och omvandlas till fett och snart är vi hungriga igen. Då äter vi mer och den onda spiralen är igång. Folk som äter på detta vis drabbas till väldigt stor sannolikhet förr eller senare av diabetes.

Läkemedelsindustrin vill tjäna pengar, att hjälpa sjuka är sekundärt. Hade läkemedelsindustrins intention varit att hjälpa folk hade människor i u-länderna inte dött av lunginflamation och aids. Läkemedelsindustrin lever på att människor är sjuka och i västvärlden, där det konsumeras mest läkemedel, är stor del av sjukdomarna orsakade av felaktig kost.

När ska politikerna ta tag i detta? När ska ni läsa på och göra något för folkhälsan istället för att bli grundlurade av forskningsrapporter som är framtagna från företagen som tillverkar snabbmargarin och lightprodukter?

Läs vad andra bloggare tycker om detta: kostdoktorn, Dr. Dahlqvist, fetsmart, matfrisk

Inga kommentarer: