tisdag 5 maj 2009

Lysande trafiksatsning av Alliansen i Stockholm!


DN debatt idag kan man läsa om en trafiksatsning i Stockholmsområdet där 100 miljarder kronor ska investeras på tolv år. Genom att pengar från trängselskatten används till byggandet av Förbifart Stockholm frigörs 6,4miljarder som främst ska satsas på kollektivtrafik.

Tvärbanan kommer att byggas ut från Alvik både till Solna och Kista och man kommer att kunna åka från Hammarby Sjöstad ända in till Slussen. Detta kommer såklart att avlasta vägar, pendeltåg och tunnelbana.

Det är Alliansens förhoppning att man genom ekonomiska styrmedel kan nå målet att i Stockholmsregionen sänka koldioxidutsläppen från vägtrafiken med 30 procent till 2030.

Mycket goda nyheter på en gång med andra ord!

Läs gärna vad Lotta Edholm, borgarråd i Stockholm, skriver om trafiksatsningen.

Sen läser jag också att SvD numera finns på Youtube. Enligt ansvarig ska dom driva med sig själva och det blir spännande att följa upp. Traditionell media verkar generellt ha en schizofren syn på internet, de vet inte riktigt hur de ska förhålla sig. Frågan är om det är en rätt bedömning av SvD att vara roliga på nätet? Kommer deras seriositet att påverkas?

Och det är väl bara en tidsfråga innan vi får se superpretentiösa DN på Youtube... Eller vad tror ni?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant satsning om man tror att regeingen ska hosta upp 50 miljarder.

Anonym sa...

Kära Folkpartist!
Tack för att vi nu får på pränt att Stockholm och dess omnejd förtjänar en kraftigt utbyggd infrastruktur.
Men av 100 miljarder kronor MÅSTE några slantar gå till tunnelbanans blåa linje från Kungsträdgården till Nacka! (så som det en gång var planerat).

Detta är nödvändigt för att minska flaskhalsen Stadsgårn och den överfyllda bussterminalen vid Slussen. Kan man ta sig direkt från Nacka till City kommer trafiken att minska vid Slussen till övriga trafikslags fördel!

Anonym sa...

好神拖,料理,幸福,好色,頂好,好事多,好玩遊戲,史萊姆,線上遊戲,A片下載,影城,愛情公寓,貼圖,情色,網站,遊戲,小說,文學,色情,交友,影片,臺灣,小遊戲,論壇,嘟嘟,視訊,小說,言情小說,貼圖,用品,情趣,漫畫,情色網,情色,遊戲,85cc,嘟嘟,網站,18成人,影片,交友,貼圖,圖片,圖片,文章,小說,光碟,微風,影片,漫畫,文學,遊戲,電影,論壇,成人,做愛,aio,小說,聊天室,聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,視訊,聊天,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,免費視訊,交友