tisdag 19 maj 2009

Malmö Arena och Stockholm Entertainment District


De senaste två dagarna har jag besökt Malmös två nya arenor. I fallet Malmö Arena har byggherren Percy Nilsson och Malmös starke socialdemokrat Repalu förenats och lyckats skapa framtidsvision som nu är på väg att förverkligas. Inom några år öppnar Malmös citytunnel och då kommer folk från hela Öresundsregionen kunna ta sig till Hyllie, där förutom en modern multiarena har byggts, växer upp en helt ny stadsdel.
3,7 miljoner människor bor inom en och en halv timme från denna nya stadsdel och detta skapar såklart enorma möjligheter.

I Stockholm har i dagarna Stockholms kultur- och idrottsborgarråd, Madeleine Sjöstedt lanserat Stockholm Entertainment District och möjligheterna att bygga i Globenområdet är onekligen fantastiska. Så ni som bor i närheten av Globen och klagar på att ni kommer att störas från ljudet från en ny världsarena, gläds åt att era bostäder kommer att öka i värde. Istället för att säga att ni bor i närheten av Stockholms fulaste plats, Gullmarsplan, kan ni säga att ni bor i närheten av ett av norra Europas största nöjescenter.

Vad som också slog mig väldigt tydligt är hur viktig kollektivtrafiken är för en stad. Citybanan i Stockholm är ett dyrt projekt men nödvändigt för att Stockholm ska utvecklas till den världsstad vi gör anspråk på att bli. Men ett förslag till ansvariga politiker, utnyttja vattnet mer för transport som man gör i Göteborg. Där finns en enorm potential som inte utnyttjas tillräcklig.

1 kommentar:

Håkan Dahlström sa...

Du får gärna använda min bild i din blogg men under förutsättning att du anger mitt namn i anslutning till bilden.

http://www.flickr.com/photos/dahlstroms/2426613697/