onsdag 20 maj 2009

Miljöpartiet och deras förlamande politik..


Stockholm växer otroligt fort, om 20 år kommer 200000 fler människor ha flyttat hit, och för att klara befolkningsökningen måste det byggas fler bostäder. Alliansen i stadshuset är i full gång, sedan valet har över 12000 lägenheter byggts.

Nu visar en granskning att om oppositionen i stadshuset skulle haft makten skulle många av dessa inte blivit av. Ett eller flera av oppositionspartierna har sagt nej till över 4502 av dessa bostäder. Av dessa är miljöpartiet helt klart värst. Skulle dom varit med och påverkat politiken skulle minst en tredjedel av de byggda lägenheterna inte existerat. Detta skulle ställa 10000 människor utan bostad. Oppositionen saknar helt och hållet en gemensam bostadspolitik och en röd majoritet i stadshuset skulle innebära att i stort sett alla utvecklingsområden stannade av.

Hur tänker miljöpartiet? Tror ni att Stockholm kommer att sluta växa för att ni bidrar till att folk blir mer trångbodda? Vart ska folk ta vägen? Hur tänker ni att en stad ska kunna utvecklas om ni säger nej till alla expansiva beslut?

Läs vad andra bloggare tycker: Dick Erixon, Per Ankarsjö.

3 kommentarer:

Anonym sa...

MP har inte sagt nej till någon bebyggelse i stadutvecklingsområderna. Det är den spretande bebyggelsen i lokala grönområden Mp säger nej till. Bebyggelse som med fördel kan lokaliseras til andra bättre platser.

Jacob sa...

Det blir en lite märkligt att anklaga mp utan att höra vilka deras alternativ är. Att man säger nej till vissa platser behöver ju inte betyda att man inte vill bygga lägenheter på annat sätt, på andra platser, eller?

Under förra mandatperioden, då mp var med och styrde, påbörjades ju 20000 lägenheter. Det byggdes alltså då i samma takt. Hur kan det ha gått till? Det måste vara fel! Jag måste ha drömt.

Seved Monke sa...

Hej Jacob,

Min poäng att är MP av princip säger nej till i stort sett all nybyggnation som Alliansen föreslagit de senaste tre åren.

Naturligtvis vill MP säker bygga klimatsmart (vilket är synd att Alliansen inte anstränger sig mer för att göra) och på andra ställen, men att säga nej till nya bostäder gynnar inte innevånarna i Stockholm. Hade MPs politiker haft Stockholmarnas bästa för ögonen skulle de se det som positivt att det byggs nya lägenheter oavsett, och arbeta för att sitta i majoritet efter nästa val så de kan bygga på de sätt de önskar.

Men att säga nej till nybyggnation i en så snabbt växande stad som Stockholm anser jag vara utvecklingsfientligt.

Mvh

Seved