fredag 29 maj 2009

Vänstervåldet och Lars Ohly


I går skrev jag och tre andra medlemmar i nätverket Liberati om en misshandel i Skärholmen. Det var en represantant för Nätverket mot rasism som slog en valarbetare hårt i ansiktet. Eftersom i stort sett alla organisationer som är med i nätverket är vänsterorganisationer uppmanar vi Lars Ohly att ta avstånd och fördöma det inträffade. Han vägrar och hans pressekreterare skriver "att förknippa Lars Ohly med detta är absurt långsökt".

Idag uppmärksammas det även att unga vänsterpartister i Gislaved åker runt och ritar Hitlermustasch på de politiker som finns på folkpartiets affischer. Jag har även sett detta på våra affischer i Stockholm. Och hör och häpna, på sin hemsida skriver man "Det våra kamrater gjorde var att täcka över liberalerna med något bättre, något rättvisare". Det är så man baxnar. Ungvänstern idag använder en Hitlermustasch som en symbol för rättvisa! Kan någon vuxen vänsterpartist prata med dessa förvirrade ungdomar? Det är verkligen helt absurt.

På olika forum på nätet rasar debatten och det mest stötande är att vänsterpartister vägrar ta avstånd. Man vill inte fördöma våld.

Våld kan inte vara accepterat i något politiskt sammanhang. Oavsett från vilket håll det kommer från. Jag skulle skämmas om jag var vänsterpartist idag. Varför är det så svårt att ta avstånd från det inträffade?

Läs vad fler bloggare tycker: Gulan Avci, Liberati, Fredrik Malm, Daniel Scythe, Svensson.

11 kommentarer:

Niklas sa...

Varför i hela friden ska Lars Ohly behöva gå ut och ta avstånd från något som han överhuvudtaget inte har med att göra?

Kopplingen är inte långsökt, den är helt absurd. Lars Ohly och vänsterpartiet har massor av gånger offentligt tagit avstånd från våld i alla sammanhang. Det är liksom en självklarhet.

Varför ska man lägga tid och kraft på det här som inte har något med vänsterpartiet eller Lars Ohly att göra?

Ofattbart lågt. Vad sägs om att vi diskuterar politik istället?

Alex sa...

Jag vet inte om ni liberaler begriper det själva, men ni uppträder precis som ett gäng självgoda mobbare. Ni vill ha makt och kontroll att bestämma hur andra ska bete sig.

Googlar man på "vänstern måste ta avstånd" så får man över 5,000 träffar. Googlar man på "högern måste ta avstånd" får får man inga träffar alls. Ni har satt i system - jag förmodar att det är er strategi - att ständigt hålla era politiska motståndare på defensiven, i försvarsställning genom att tvinga dem att ta ställning till de problem ni bestämt ur vissa premisser som ni satt.

Ni har makten; ni har media, ni har ekonomin, ni har politiken o.s.v. Ni har tolkningsföreträdet, den politiska korrektheten och problemformuleringsprivilegiet i hand och kan därför bete er lite som ni vill mot meningsmotståndare. Ni är inte rädda för att själva åka dit, era motståndare är svaga och splittrade och de är konstant hållna på defensiven.

Men jag tror inte att er självgoda mobbingsattityd endast har att göra med er hegemoni. Ni väljer avsikligt att utnyttja hegemonin på detta vis istället för att stärka det intellektuella samtalet. Högern (det fanns en tid då liberaler inte var höger, utan progressiva och pro-intellektuella) har alltid föredragit hets, demagogi och osakliga utspel framför intellektuella resonemang. Dagens medielandskap lämpar sig dessutom alldeles utmärkt för den formen av kommunikation. Högern har alltid varit rädd för att människor skall tänka och ifrågasätta, eftersom det underminerar samhällsordningen. De goda liberala värdena om frihet, jämlikhet, öppenhet etc. kan absolut inte längre tillförtros liberalerna - i dag är de blott apologeter för systemet.

Det är inte konstigt att många människor hatar liberaler, ni symboliserar liksom allt som är fel med samhället och frustration vi känner men inte kan göra någonting åt. Ni är "untouchable", för tillfället.


Naturligtvis är det fel att misshandla folkpartistiska valarbetare oavsett vad man tycker om dem, det håller nog nästan alla med om. Men som jag förstått det råder det stor tvekan kring vad som faktiskt hände. Många vittnen hävdade att det var liberaler som gick till attack först varpå mannen försvarade sig, och att ingen skulle ha blivit direkt skadad. Jag vet inte vad som är sant, men det är inte heller otänkbart. Det är inte ovanligt med högerpersoner som inte kan debattera seriöst utan blir frustrerade och agressiva, många bär på en uppdämd aggressivitet gentemot allt som stör deras älskade samhällsordning. Nu skall dock gruffet börjat med just lite klotter på en valaffisch, vilket väckte ilska hos folkpartister.

Men varför skulle Ohly behöva ta avstånd från det för? Det var ju inte han som gjorde det. Det var ju inte ens hans parti, eller det partiets ungdomsförbund eller någon annan gruppering med kopplingar till vare sig Lars Ohly eller Vänsterpartiet. Det är ju ingen som mobiliserar sina medier och tyckare för att kräva att Jan Björklund ska ta avstånd från vad någon sverigedemokrat, nazist eller för den delen moderat gör. Eller ens om någon folkpartist gjort någonting, såvida folkpartisten inte var högt uppsatt inom partiet och ens då är det tveksamt om Jan Björklund skulle behöva ta avstånd från vad det nu är denne folkpartist hittat på, såvida han inte själv haft ett ansvar.


Vad gäller klottret i Gislaved så är det väl för tusan ingenting att göra en grej av? Att sabotera valaffischer är oavsett vad man må tycka om det en mindre folkrörelse som alla tänkbara personer (givetvis även liberaler) sysslar med. Det är ingen allvarlig fråga och enda anledningen till att man ö.h.t. gör en grej av det är för att man kan, man vill trycka ner sina meningsmotståndare och än en gång tvinga dem att "be om ursäkt" och "ta avstånd". Bara för att man kan.

Jessica Bagge sa...

Tråkigt att de inte förstår att de är demokratin de med sina handlingar inte respekterar

Martin Ängeby sa...

Alex, har det ungått dig att Vänsterns Studentförbund är med i marxistiska NMR? och att vänsters studnetförbuns ordförande är vänsterpartiets valledare i Stockholm? Så jag undrar, står VänsterStockholm för våldet, eller tar man avstånd?

Seved Monke sa...

Niklas, kopplingen är inte alls långsökt, det var bara folk från vänsterorganisationer där. Kopplingen är inte alls konstig. Vad är det som är lågt? Det låga är att personer som du inte tar avstånd från våldet.

Mvh

Seved

Seved Monke sa...

Alex, kan det inte vara så att du får många träffar för att vänstern ÄR våldsam? Det visar ju både historien och dagens verklighet.

Och vad är det för snack om att vi har makten och kontroll över media? Vi lever i en demokrati där alla har samma rätt och möjlighet att göra sin röst hörd.. Snarare är det väl så att socialdemokratin kontrollerade televisionen i 40 år och duperade folket den vägen. Nu finns det tack och lov andra kanaler så vi slipper bli utsatta för vänsterpropagande dagligen.

Och det är inte vi som är agressiva, det är inte vi som slåss. Det var en representant från NMR som slog en folkpartist blodig, inte tvärtom. Händelsen är polisanmäld med massor av vittnen.

För mig är inte klottret grejen, utan att personen i fråga förstör en valaffisch mitt i en valrörelse och dessutom är så otroligt obegåvad att han/hon ritar en HITLER-mustasch på personen på bilden. Jag har som jag skriver i blogginlägget även sett detta på affischer i Stockholm så det handlar inte om en person som gör något fel.. Detta är fantastiskt dumt. Och ännu dummare att lägga upp bilden på sin blogg vilket Ung vänster i Gislaved gjort..

Mvh

Seved

Alex sa...

Martin:
"Alex, har det ungått dig att Vänsterns Studentförbund är med i marxistiska NMR?"

Nej. VSF är föresten ett självständigt förbund och är inte knutet till Vänsterpartiet eller Ung Vänster.

"och att vänsters studnetförbuns ordförande är vänsterpartiets valledare i Stockholm?"

Och hennes karriär har ni antagligen förstört nu (vilket i sig inte är så illa, ju fler politiska karriärer som går i kras desto bättre), Vänsterpartiet är ett svagt parti som snabbt och enkelt viker sig för politiskt korrekt förtryck.


Seved Monke:
"kopplingen är inte alls långsökt, det var bara folk från vänsterorganisationer där."

Och? Har du som folkpartist ansvar för varje sammankomst där det bara är högerpersoner på plats?

"Det låga är att personer som du inte tar avstånd från våldet."

Varför skulle han behöva göra det för? Du kanske borde ta avstånd från förintelsen, andra världskriget, frikårerna, Thatcher, Pinochet, Hamas, Hizbollah, Mussolini, folk som heilar på stan, kvinnomisshandel, Federley, homofobi, kristen fundamentalism, anchsluss, alla diktaturer i sydamerika, ipred, fra, världskapitalismen och mordet på Björn Söderberg? Så vitt jag vet har du inte gjort detta, vilket då betyder att du stödjer dessa företeelser?


"kan det inte vara så att du får många träffar för att vänstern ÄR våldsam?"

Vänstern har inte varit mer våldsam än högern, tvärt om. Jag har svårt att köpa det resonemanget.

"Och vad är det för snack om att vi har makten och kontroll över media? Vi lever i en demokrati där alla har samma rätt och möjlighet att göra sin röst hörd.."

Vilket skämt. Klart alla inte har samma rätt och möjlighet att göra sin röst hörd, det var ta mig tusan det dummaste jag hört i dag.
Det tror du knappast själv på.


"Snarare är det väl så att socialdemokratin kontrollerade televisionen i 40 år och duperade folket den vägen."

Ja, men nu är det andra tider.


"Nu finns det tack och lov andra kanaler så vi slipper bli utsatta för vänsterpropagande dagligen."

Precis. Nu har högern som sagt hegemoni. Nu är det högerpropaganda som är norm.


"Och det är inte vi som är agressiva, det är inte vi som slåss. Det var en representant från NMR som slog en folkpartist blodig, inte tvärtom."

Ingen slogs blodig, ingen slogs över huvud taget. Folkpartisten försöker hälla någon slags färg över en kille som klottrat på en valaffisch. Killen knuffade till folkpartisten. Mer än så var det inte.


"Jag har som jag skriver i blogginlägget även sett detta på affischer i Stockholm så det handlar inte om en person som gör något fel.."

Vad säger det om er att många människor oberoende av varandra associerar er politik till Hitler?

Seved Monke sa...

Alex, din sista kommentar är osmaklig och för övrigt blir du helt ointressant när du inte kan hålla känslorna i styr.

Så jag önskar dig lycka till i livet!

Mvh

Seved

Simone Valsten sa...

"Idag uppmärksammas det även att unga vänsterpartister i Gislaved åker runt och ritar Hitlermustasch på de politiker som finns på folkpartiets affischer"
Vart uppmärksammas detta? Nicklas Svensson som skriver det. Han är informerad om att detta är felaktiga uppgifter.
http://ungvanstergislaved.blogspot.com/
Läs och begrunda sanningen!

Seved Monke sa...

Men Simone, på Ung vänsters, Gislaveds hemsida låg bilden, där en person målade Hitlermustasch på en FP-affisch, uppe i veckan.
Bilden på PB är klippt rakt från deras hemsida. Det är inte något som är Niklas Svensson har hittat på..

Sen upptäckte de unga kommunisterna sitt "misstag", alltså inte att man vandaliserar, utan att man målade en mustasch och detta leder till en ursäkt.

Så vad är det du pratar om?

Mvh

Seved

Anonym sa...

視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,女人,美女,寫真,遊戲,微風,微風,台灣論壇,論壇,plus,論壇,維克斯,情色論壇,性愛,性感,校園,正妹,AV,女優,SEX,走光,a片,免費,A漫,h漫,漫畫,免費,網站,遊戲,文學,遊戲,色情,影片,色教館,色色網,色遊戲,自拍,尋人,偵探,偵探社,徵才,澤井芽衣,衣櫥,內衣品牌,曬衣架,西田麻衣,魔衣盒子,麻將,遊戲,薰衣草,洗衣店,內衣,賴布衣,遊戲,哺乳衣,卯月麻衣,成衣工廠,內衣,月眉,字典,育達,字典,教育大學,緯來,教育局,教育局,育達