lördag 29 augusti 2009

Alliansens vinnare i nästa val


Idag kan vi i SvD läsa att Maud Olofsson slår ett slag för Alliansen. Hon menar att det inte räcker med att administrera Sverige, vi måste komma med visioner. Jag håller med, vi måste våga tala om hur Sverige ser ut i framtiden. Framför allt nu när Moderaterna har blivit socialdemokrater och vill ha en återgång till folkhemmet och bevara LAS. Fredrik Reinfeldts talskrivare måsta ha skrattat konstant under det talets skrevs. Och Monas medarbetare kokar såklart av ilska. Väldigt underhållande men frågan är hur framgångsrika moderaterna kommer att bli i nästa val.

Jag tror att C och FP kommer att tjäna på Ms försök att bli de nya sossarna. Detta för att det uppenbarligen behövs liberala alternativ i svensk politik. Centerpartiet kan fokusera på småföretagarana eftersom det idag finns få bönder. Men många av de som varit bönder bor kvar på landet och driver egna företag. Om Centerpartiet ägnar sig åt dessa potentiella väljare istället för att tävla mot FP om att få liberaler i städerna att rösta på dom så hade detta blivit en win-winsituation för båda partierna. Och Stureplanscentern i all ära, men ni är för få. Bättre att lägga krutet på att skapa ett parti för småföretagarna, som finns både i städerna och på landsbygden.

FP kommer att göra ett mycket bra val. Jan Björklund är en karismatisk, lysande och skarp debattör och framför allt är han tydlig och tydlighet är något som saknas i svensk politik idag.

KD har spelat ut sin roll. Att vackla mellan värdekonservatism och ett socialt patos gör bara folk förvirrade. Bättre i så fall att kristna människor bildar ett parti som utgår från kristen värdegrund. Då hade folk i alla fall vetat vad de hade fått när de röstar på ett sådant alternativ. Idag är KD inte pålitliga, de två paradfrågor som dom gick till val på, bensinskatten och fastighetsskatten, floppade totalt och att Hägglund har ett stöd på över fyra procent handlar enbart om Alliansens beroende av KD för att behålla regeringsmakten.

Och alla som tänker rösta på SD bör gå in på deras hemsida och fråga sig om det dom representerar är något vi vill ha i riksdagen? Tror någon att integrationen kommer att gynnas av ren rasism? Vill vi ha det som i Danmark, där alla reflekterande, tänkande människor behöver skämmas över apartheidliknande lagar och svammel om danskhet? Nej, tänk två gånger innan ni lägger er röst på ett så ruttet alternativ som Sverigedemokraterna.

Läs vad andra bloggare tycker: Ankarsjö och Karl Hellberg.

Andra liberala bloggar: Per Altenberg, Pär Hommerberg och Att dricka Liberalt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart vi vill ha det som i Danmark och nästan hela övriga Europa
Claes-Göran C

Anders F. sa...

Intressant analys. Men det som saknas i Alliansen är fortfarande visioner. Vet inte om det kommer att inspirera så många att gå till val på ansvarsfull administrering utan någon särskild vision för vilket samhälle vi ska skapa.

Seved Monke sa...

Nja, kanske inte Claes-Göran..

Ja Anders, jag instämmer. Varför vågar inget parti prata om hur framtiden bör se ut? Finns det några visioner? Framför allt tror jag att unga människor intresserar sig för detta.

Mvh

Seved

Anders F. sa...

Egentligen så borde det inte vara så svårt att formulera visioner. Men man måste förstås vara trovärdig också.

Jag gillar t.ex. visionen om det fullständigt ekologiska jordbruket. Nu jobbar man redan på detta iofs men en grön vision är väldigt tilltalande för ungdomar. Kombinerar man med ansvarsfull ekonomi så har man redan min röst. (vilket är den huvudsakliga anledningen att jag inte röstar på miljöpartiet)

Seved Monke sa...

Ja, jag instämmer igen. En av de största anledningarna till att jag är skeptiskt till miljöpartiet är att många av dess medlemmar inte ser ekonomisk framgång som något positivt utan något som man bör motarbeta. De är utvecklingsfientliga helt enkelt.

FP Stockholm har ett väldigt bra miljöprogram som du kan läsa här: http://gronaliberaler.se/node/159

Mvh

Seved

Roger Svensson sa...

Ja, ett värdekonservativt, nationalistiskt alternativ behövs verkligen i Sveriges riksdag nu när övriga partier tävlar om vilka som är mest kulturradikala och kosmopolitiska. En välbehövlig motvikt till alla kulturmarxister, vare sig de seglar under socialistisk eller ”liberal” flagg!

Seved Monke sa...

Roger, jag förstår inte vad du menar med kulturmarxister. Det låter som ett Sverigedemokratiskt skällsord. Oigenomtänkt och dumt precis som all annan rasistisk skit på er hemsida.

Och jag tror inte på nationalism och patriotism, det leder bara till förakt mot de som inte lever i er "svenskhet", och i längden till ett mer segregerat och fientligt samhälle.

Vad menar ni förresten med svenskhet? Pizza? Semesterresa till Kanarieöarna? Allsång på Skansen? Ni maler alltid på om era svenska värderinger men ni kan inte definiera vad ni menar?

Och vad vill ni mer än att utmåla muslimer som ett hot? Drivs ni av något annat förutom ert hat mot invandrare? Jag är idel öra och väntar med spänning på ditt svar.

Mvh

Seved

Roger Svensson sa...

@ Seved Monke

” … jag förstår inte vad du menar med kulturmarxister … skällsord … Oigenomtänkt och dumt …”

Så utan att ens veta vad kulturmarxism är, utan att göra något försök att ta reda på det eller ens fråga, så avfärdar du det som ett ”ogenomtänkt och dumt skällsord”? DET om något framstår faktiskt som ogenomtänkt och dumt! Med kultur/västmarxism eller ”politisk korrekthet” (i sin ursprungliga betydelse) så menas Frankfurtskolan med företrädare som Horkheimer, Habermas, Adorno, Marcuse mfl., om du orkar så kan du läsa här: Länk

” … rasistisk skit på er hemsida”

Du får gärna kalla mig ”du”! Vad är det för hemsida som jag har som du har studerat och som gör att du anser dig ha fog för att häva ur dig denna anklagelse?

”Och jag tror inte på nationalism och patriotism, det leder bara till förakt mot de som inte lever i er "svenskhet", och i längden till ett mer segregerat och fientligt samhälle.”

Vad historien, verkligheten och forskningen på området visar är att det är snarast etnisk splittrade statsbildningar och mångkultur-ideologin som leder till ett sämre samhällen och segregation. Läs t.ex. Robert Putnams forskning:
”A bleak picture of the corrosive effects of ethnic diversity has been revealed in research by Harvard University's Robert Putnam, one of the world's most influential political scientists. His research shows that the more diverse a community is, the less likely its inhabitants are to trust anyone - from their next-door neighbour to the mayor.

The core message of the research was that, "in the presence of diversity, we hunker down", he said. "We act like turtles. The effect of diversity is worse than had been imagined. And it's not just that we don't trust people who are not like us. In diverse communities, we don't trust people who do look like us."”

Länk

”Vad menar ni förresten med svenskhet? Pizza? Semesterresa till Kanarieöarna? Allsång på Skansen? Ni maler alltid på om era svenska värderinger men ni kan inte definiera vad ni menar?”

Återigen kall mig gärna ”du”. Nu nämnde jag iofs inte ”svenskhet” i mitt inlägg men naturligtvis finns det en svensk kulturell identitet, likväl som det finns persisk, kurdisk, indisk, kinesisk osv. kulturell identitet! Den bygger på att man i en folkgrupp stor utsträckning har gemensam kultur/historia/språk och gemensamma normer/traditioner/sociala koder/referensramar. Ditt uppenbara förakt för ”svenskhet”, som tydligen bara består av pizza, semesterresor till Kanarieöarna och Allsång på Skansen, gör det verkligen angeläget med ett alternativ! En föraktfull inställning som för övrigt delas av de etablerade partierna och politiker som snarast tävlar om att uttala sig nedsättande om svenskar, t.ex. Mona Sahlin (”Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker!”), Fredrik Reinfeldt (”Blott barbariet är ursvenskt!”) och Maud Olofsson (”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige!”). Dessa politiker hade i ett normalt land snarast fått se sig om efter annan sysselsättning efter dessa uttalanden …

Roger Svensson sa...

Forts.

” Och vad vill ni mer än att utmåla muslimer som ett hot? Drivs ni av något annat förutom ert hat mot invandrare? Jag är idel öra och väntar med spänning på ditt svar.”

Börjar bli tjatigt, men du får kalla mig för ”du”! Inte eller nämnde jag muslimer i mitt inlägg så vad du fått detta ifrån vet jag inte. Men jag anser att Islam är en vidrig ideologi som vare sig är förenlig med t.ex. mänskliga rättigheter (bara det faktum att dödstraff stipuleras för avfällingar diskvalificerar den helt) eller demokrati och därmed bör bekämpas med demokratiska medel. Att Islam är ett hot innebär dock inte att varje enskild muslim skall ses eller behandlas som ett hot, lika lite som om man t.ex. ogillar socialism, liberalism eller nationalism måste innebära att man ser varje enskild socialist, liberal eller nationalist som ett ”hot”.

Vad har jag dessutom uttryckt något ”hat” mot invandrare? Eller det kanske bara är lättare att argumentera om man tillskriver meningsmotståndare åsikter när man inte kan bemöta det de faktiskt påstår? Eller är det kanske är så att förespråka restriktivare invandring och ogilla mångkulturalismen per definition utgör hat mot invandrare? Drivs DU av något annat förutom ditt hat mot Sverigedemokrater, nationalister och invandringskritiker? Jag är idel öra och väntar med spänning på ditt svar …

Mvh
Roger

Seved Monke sa...

Roger, tack för att du tar dig tid att skriva på min hemsida. Då får gärna kalla mig okunnig men börjar du svamla om kulturmarxism så tappar jag helt intresset. Och med all respekt, jag orkar inte läsa dina länkar...

Och jag tycker att SDs hemsida är full med rasistisk skit. Förtäckt sådan. Ni är främlingsfientliga och hatar muslimer, försöken att dölja det blir patetiska.

Er försåtlighet gör det bara mer obehagligt.

Mvh

Seved

Seved Monke sa...

Men du Roger, hur definierar du svenskhet? Jag förstår fortfarande inte. Är köttfärslimpa svenskt? Eller öl? Eller kanske midsommarfirande?

Och vem ska definiera detta? Kan du svara på dessa frågor utan att hänvisa till kineser och kurder?

Mvh

Seved