söndag 23 augusti 2009

Kommunister bortkörda från Rosengård


Boende i Rosengård tog saken i egna händer och körde bort anarkistpack från sin stadsdel. Tanken var att de som kallar sig Reclaim Rosengård skulle demonstrera under parollen "Inga snutar i Rosengård". Otroligt komiskt. Ett stort gäng bortskämda, förmodligen medelklassungar, som hyllar massmördare blir ivägkörda av tre män. För, döm av förvåningen, de som bor i Rosengård gillar polisen.

Jag blir så fascinerad av dessa våldsamma organisationer på vänsterkanten. Vad vill ni? Förutom att slåss och förstöra för andra människor. Vad vill ni föra upp på agendan? Det skulle vara otroligt intressant att höra tankegångarna. Är ni ett gäng psykopater som vill ha kul eller finns det tankar bakom?

Läs vad andra bloggare tycker: Svensson, Lilla Severin, Per Altenberg, Maria Ferm och Röda Malmö.

13 kommentarer:

Anders_S sa...

Seved: Nu handlar det inte direkt om kommunister. Utan om anarkister och autonoma.

Anonym sa...

Mmmmm ... Sverige har blivit mer än lite konstigt på sina ställen där jag för en tid sedan hamnade i bil kö under Rosengårds centrum och en äldre fabror med uppländsk dialekt undrade vad det var som hände.Förklarade för denna man att ungdommarna återigen lyckats roa sig med att sätta fyr på ett antal släpvagnar som de snott från en närliggande bensinmack och släpat ut i rondellen.Han tittade egendomligt på mig och sa frågande ... HÄR ... HÄR I SVERIGE !!. :/
Utanförskap och total nonchalans från de styrande i detta land kommer att sätta djupa spår i detta Sverige med tiden.Var så säker , tyvärr.Alla bär sitt eget nsvar helt riktig men när detta sena inte hjälper längre fick jag för mig att vi hade något som brukade kallas regering , eller !?.

Pelle

Seved Monke sa...

Anders, samma skrot och korn. Våldet är accepterat som en väg till påverkan.

Mvh

Seved

Anders_S sa...

Seved: Våld är accepterat av alla. Även av dig och ditt parti. Dvs i form av krig. Så vad som är accepterat våld bestäms utifrån samhällsläget, samhällsposition, politisk uppfattning och så vidare. Vad som är acceptabelt våld är alltså en social och politisk konstruktion.

Jag är socialist (du skulle väl kalla mig kommunsit) och anser inte att våld är acceptabelt i dagens Sverige. Därför vänder jag mig mot din rubrik. Den är helt eneklt inte korrekt. Av anledningen att du nog saknar tillräcklig kunskap i ämnet.

Seved Monke sa...

Men Anders, gå in och läs på RTS hemsida. Klart de är antikapitalistiska kommunister som dras till dessa organisationer.

Historien visar gång på gång hur rutten kommunismen/socialismen är och det värsta med socialister anser jag vara ert människoförakt. Ni bryr er inte om att miljoner människor har blivit mördade i er ideologis namn. Det är fruktansvärt.

Kommunism fungerar inte, det är så, det har historien visat gång på gång och ni borde ta lärdom av den.

Mvh

Seved

Hank sa...

Håller med dig Seved. Ett av problemen stora delar av vänstern har är att de tror sig föra människors talan som aldrig har bett om det, vilket blev mycket tydligt i Rosengård.

Skönt att se att Rosengårdsborna vägrar låta självutnämnda världsförbättrare (!?) tala om för dem vad de behöver.

Jessica B sa...

Som Seved är inne på så finns det skrämmande lite självkritik bland dem som bekänner sig till kommunismen, det saknas ofta en grundläggande respekt för andra åskådningar/ideologier vilket i historien kommit till uttryck i att man i kommunistiskt styrda diktaturer inte dragit sig för att straffa/undanröja meningsmotståndare i den "goda sakens" namn. Detta borde man verkligen göra upp med.

Per Altenberg sa...

Kan bara instämmma. Tyvärr ansluter sig vänsterextremister ofta till principen att ändamålet helgar medlen. Därav deras ifrågasättande av demokratin.

Seved Monke sa...

Precis Jessica, självinsikten saknas och självkritiken är helt obefintlig. Den socialistiska utopin är oantastlig och det spelar inte någon roll hur många som har dödats och som kommer att dödas i framtiden. Man ska fortfarande kämpa för sitt "rättvisa" luftslott.

Och våldet är en del av detta, det visar vänstergrupper gång på gång.

Seved

Amy sa...

Kan tyvärr bara hålla med. Det finns många anhängare av vänsterideologierna som inte alls vill kännas vid det här packet, men det är ju tyvärr inte de som hörs.

De här vilda medelklassungarna som fått för sig att de har rätt att slå sönder folk, egendom och det som är vårt gemensamma för att ha litet kul är bara för patetiska. Om man tror att man kan förbättra världen alls genom att åsidosätta andra människors rättigheter och andra människors rätt till trygghet och sitt eget liv, så är man riktigt illa ute.

Jag kan bara inte förstå det. Jag förstår inte hur dessa småbarn tänker och jag kan liksom inte tolerera det.

Kommunismen har lett till oerhörda skador och helt absurda mängder förlorade människoliv, bara för att diverse regeringar har velat stå oemotsagda. Ett par av de här autonoma grupperna är tillsynes mer ute efter att få gå på våldspicknick än att överhuvudtaget reflektera över ideologi och agenda.

Det är skrämmande. Det är allt annat än seriöst. Och det är inget vi behöver i samhället överhuvudtaget. Varken i Rosengård eller någon annanstans.

Jag väntar fortfarande på att den riktiga och seriösa vänstern ska vakna till liv och ta bladet från munnen. Deras röst behövs för att få ordning på det här drägget. Under tiden välkomnar jag de initiativ som nu Rosengårdsborna själva tagit för att driva bort de autonoma batongjockarna.

Martin Ängeby sa...

Anders_S, det enda våldet som accepteras i en demokrati är det våld som står under samhällets kontroll. Våldsmonopol kallas det. Tack vara samhällets våldsmonopol och rättssystem behöver vi inte själva utkräva hämnd för att avskräcka andra från att stjäla vår egendom, våldta våra systrar och döttrar eller slå ihjäl våra bröder. Vi accepterar att polisen brukar våld när de griper våldsbrottslingar. Dock inte hur mycket våld som helst.

Som övertygad demokrat kan man också acceptera acceptera våld utanför landets gränser, särskilt om våldet sätts i demokratins tjänst, som till exempel i Afghanistan. Sådana interventioner är naturligtvis mycket mer vanskliga då våldsverkarna inte står under demokratisk kontroll av de som ska betjänas (till exempel afghanerna). Icke desto mindre finns det i internationell rätt möjligheter att på människorättsliga grunder intervenera (alltså bruka våld) i andra länder.

Vad vänstern dock menar är, som Altenberg säger, att våld är befogat även under ett demokratiskt styrelseskick. Detta har förmodligen sina rötter i tanken om klasskamp och det både önskvärda och oundvikliga att arbetarna ska ta makten. Och inte släppa den ifrån sig.

Seved Monke sa...

Amy, frågan är väl om det finns någon seriös vänster kvar? Har inte Ohly och hans gelikar skrämt iväg dom sansade? De som vill förändra världen utan att hissa mördare som Che Geuvara och Fidel Castro till skyarna...

Mvh

Seved

Martin Ängeby sa...

Seriös vänster finns inte. Vänsterpolitik och vänsteranalys, alltså socialism, saknar verklighetsförankring och den politik som prövats har visat sig vara förkastlig. Det finns inte klasser som kämpar, det finns bara individer som tar beslut utifrån sin egen rationalitet som bygger på överlevnadsinstinkter.

Dagens sossar är någon slags klumpiga socialliberaler. Klumpiga, för deras tankefel leder politiken fel. De förväxlar sina drömmar med realistsika prognoser. Och de skiter den enskilda människan.