onsdag 2 september 2009

Om Miljöpartiets hat mot bilar


I morse lyssnade jag på en moderat och en miljöpartist som diskuterade dubbdäckens vara eller inte vara. Miljöpartisten var helt emot dubbdäck med tanke på barns hälsa. Moderaten, som var från Norrland var av naturliga skäl för dubbdäck.

I Stockholm förväntas dubbdäck förbjudas på flera gator nu i vinter. Är inte detta den bästa lösningen? Att man utifrån olika situationer bedömmer vilket som är rimligast, både med tanke på trafiksäkerhet och barns hälsa.

Vad som tydligast framkom i debatten var att miljöpartisten vill inte att vi använder bilar? Bilar är något ont som ska bort. Det spelar ingen roll om dom drivs på fossilfria bränslen.

Eftersom detta framkom så tydligt i debatten har jag en fråga till er miljöpartister. Hur ska Sverige överleva om det inte finns några bilar? Hur ska människor i Norrlands inland ta sig runt? Med spårvagn? När ni värnar om miljön, finns då människor med i era planer?

Läs vad andra bloggare tycker: Peter Linden, Lina och annat, Ulla Hamilton och Andersson på Kungsholmen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Hur ska människor i Norrlands inland ta sig runt?"

Ja, det är ju ett jättestort för Norrlänningar att man inte kan köra på vissa gator i Stockholms innerstad. Jorden går under!

Maria Ferm sa...

Nejdå, vi vill inte förbjuda bilar eller något.

Martin Ängeby sa...

Nu är förbifarten klubbad (se min blogg).

Du kommer mycket snart se "opolitiska" gröna tjänstemän på Sika (statens institut för kommunikationsanalys) klaga i media.

Anonym, jag förstår att du vill vara anonym. Pucko.

Seved Monke sa...

Hej Maria,

Min uppfattning är att ni vill göra det så svårt som möjligt för bilarna att komma fram.

Självklart ska vi göra något åt problemen med farliga partiklar, men att som Karin Svensson-Smith föreslå att dubbdäck ska förbjudas i hela landet skulle vara förrödande för de som bor i Norrland. Och jag är övertygad om att fler människor skulle dö i trafikolyckor.

Det går inte att köra på is utan dubbdäck. Hur ska människor ta sig fram?

Mvh

Seved

mikael./_liberal sa...

Bra Seved!! Sunt förnuft brukar funka bäst!
Gällande visiterande bilister och lastbiler så måste detta givetvis lösas!