tisdag 27 oktober 2009

De rödgröna höjer skatten

De som arbetar har fått mycket mer i plånboken de senaste tre åren. Faktum är att om man dessutom har lån på sin bostad har den privata ekonomin förbättrats avsevärt. För mig är Alliansens arbetslinje självklar. Det samhälle som svenskarna röstade bort för tre år sen var passiviserat och mängder med människor stod utanför. Folk som var fullt arbetsföra var sjukskriva. Alliansen gick till val på att de som kan bidra ska bidra och för mig var valet självklart. Jag gick med i folkpartiet för fyra år sen för att jag var så otroligt trött på den socialdemokrati som Göran Persson stod för. Maktfullkomlig, trött och självgod. Folkpartiet sätter individen i centrum och det passar mig. Jag gillar inte att bli kollektiviserad.

Nu vill den rödgröna röran höja skatten för Stockholmarna. Man vill satsa på allt det som Alliansen i stadshuset har satsat på de senaste tre åren. Bättre cykelvägar, bättre skolor, bättre miljö osv. Men man säger sig behöva en miljard extra till detta. En skattehöjning kommer att ge människor mindre köpkraft och istället för att stimulera ekonomin vill man strypa den. Jag tror inte Stockholmarna vill detta, jag är övertygad om att att Alliansen kommer att sitta kvar i stadshuset efter nästa val.

Läs vad andra bloggare tycker: Mark Klamberg, Ankersjö, Sebastian Hallén och Federley.

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Som om politik är ett jädrans smörgåsbord där man fritt kan välja vad man tycker mumsigt. Förutsatt kompetent styre måste skatten höjas med kraftig progression, för annars slits vårt samhälle sönder av hårresande branta inkomstgradienter med samhällsfarlig, ständigt brutaliserad masskriminalitet som följd, och så enkelt är det bara.

Så en kommentar till senaste opinionsundersökningen.

En opinionsundersökninng är just det. Irritationen över massinvandringen är massiv, och ENDA möjligheten att uttrycka sitt missnöje i denna opinionsundersökning är att uppge SD som sitt parti. SD har vidare särdeles kraftigt uppmärksammats just på allrasistone, vilket redan det ger avsevärd skjuts i sig självt. Det är inte billigt, det är gratis. Vid valet är det allvar, då är det inte gratis, varför man kan misstänka att SD:s siffror är uppblåsta. Omvänt är det troligt att Alliansen står något starkare än vad som framgår.

Det är alliansen och inte de rödgröna som tappar till SD. Denna röstväxling ger saklig grund för sammankopplande av de två. Inte är det begåvningsreserven SD attraherar.

Dissonansens mellan det stadigt sjunkande förtroendet för Mona Sahlin och de trendmässigt ökande siffrorna för hennes parti är nu alltför tydligt pinsam. Mona Sahlin måste bytas ut. Hon och Wanja-Lundby-Wedin ligger som ett minfält under alltihop och kan mycket väl ge Alliansen/SD segern i kommande val. Redan den rykande aktuella folksamskandalen måste ge en ordentlig tankeställare.

- Peter Ingestad, Solna