tisdag 20 oktober 2009

Jimmy Åkessons lögner


I flera års tid tid har SD försökt övertyga presumtiva väljare att dom varit som ett parti som alla andra. De har sagt sig bry om de gamla och svaga, i alla fall så länge dessa är svenskar. Igår visade partiledaren sitt rätta tryne och menar att muslimer är en enhetlig grupp som är roten till allt det onda. Som jag skrev igår är parallellerna till nazitysklands judehat slående, man har bara bytt ut judar mot muslimer.

I debattartikeln som redan är okänd som ett lågvattenmärke i den svenska debatten ljuger SDs partiledare ohämmat.

1. Åkesson påstår att islam inte har något kärleksbudskap. Detta är lögn, det står i koranen "Ingen av er är troende på riktigt förrän han önskar sin broder det samma som sig själv"

2. Åkesson påstår att muslimer och kristna har krigat i 1400 år. Hans totala historielöshet kommer fram här. På 1100-talet stod islam för den civilicerade delen av världen, det var de kristna som betedde sig väldigt märkligt. Se bara på dom bisarra korstågen. Europas historia är byggd på krig men att hävda att det bara varit motsättningar mellan muslimer och kristna visar att Åkesson inte har hängt med på historielektionerna i skolan.

3. I sin hetsjakt på muslimer skriver Åkesson att Malmö kommer att få en muslimsk majoritet. Detta är omöjligt att svara på. Men en vild gissning är att eftersom Sverige är ett av världens mest sekulära länder så lär det inte bli någon övervikt av en religiös grupp.

4. Åkessons skriver att det finns ett tiotal muslimska terrorgrupper i Sverige. Detta avfärdar SÄPO som rent nonsens.

5. Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män tenderar att våldta mer än andra. Rena påståenden utan grund. Religiös bakgrund kartläggs inte i brottsstatistiken.

Uppenbarligen tror SD att framstå som moderna Nazister gynnar deras sak. En del stackars osäkra obildade människor i Klippan och Ljungbyhed kommer säkert att tycka att Åkesson har helt rätt. Samma sak hände ju på 30-talet. Vi hade massor med nazister i Sverige, som hatade judarna och beundrade Hitler. Att historien upprepar sig är ett tragiskt faktum. Men jag är övertygad om att denna gång, finns det så mycket upplysning och förnuft i vårt samhälle att Åkesson och hans nationalkramande gelikar blir en ytterst pinsam parantes i vår svenska historia.

Läs vad andra bloggare tycker: Lidingö-Sverige-Världen, Per Altenberg, Anna SteeleKarlström, Sebastian Hallén, Kent Persson, Gulan Avci och I Tobias värld.

21 kommentarer:

Malin sa...

Hoppas det! Egentligen tror jag att det är bra om SD kommer in i riksdagen. Precis som med Ny Demokrati kommer det då tämligen snart att bli uppenbart att de är oförmögna att driva någon egentlig politik.

När svenska folket (och med det menar jag alla vi som bor här och på olika sätt bidrar till samhället) får klart för sig att inflytande för SD inte på något vis innebär en förbättring för landets pensionärer eller en minskad brottslighet, då tröttnar alla utom de "äkta" SD-väljarna, det vill säga de som faktiskt är rasister och xenofober.

Anonym sa...

Jämför Democracy Index med en lista över religiös tillhörighet av befolkningen i länder så blir det uppenbart att Islam är något negativt. En överhängande stor majoritet av länderna med lägst Democracy Index är muslimska länder spridda över 2 kontinenter. Flera av länderna otroligt rika på naturtillgångar så kom inte och skyll på fattigdom.
Okej, du hittade en positiv textrad i koranen, gå tillbaka och läs alla om hur vi icke troende ska slaktas.

Seved Monke sa...

Anonym, ditt inlägg visar på en extrem dumhet. Vad har dessa länder med situationen i Sverige att göra? På vilket sätt hotar dessa diktaturer Sverige? Det är det som Åkesson påstår.

Och vad står det i bibeln, som SD hyllar? Står det inget i denna skrift om att dom otroende ska dödas? Ditt inlägg är enfaldigt.

Tror du att en teokrati med kristendomen som ledstjärna skulle vara bättre än ett land med Sharialagar?

Och snälla, kom inte med fler korkade inlägg på min blogg.

Mvh

Seved

Seved Monke sa...

Jag tror som du Malin, att någon makt kommer inte SD att få i riksdagen. Men med tanke på deras människosyn förstår jag inte alls vad de har i riksdagen att göra.

Så jag kommer att jobba stenhårt för att dessa förvirrade själar hålls utanför riksdagen.

Mvh

Seved

Anonym sa...

Är det någon som uppvisar total historielöshet så är det du Seved. Det var muslimska arméer som från Arabiska halvön började ett intensivt erövringståg som snabbt kom att drabba det östkristna Bysans, det zoriastriska Persien och det katolska Väst. Korstågen var endast en samlad reaktion på den muslimska agressionen, från början var det kejsaren i Konstantinopel som bad om militär hjälp mot seljuqerna som hotade hans östra gränser.
"På 1100-talet stod islam för den civilicerade delen av världen" - typiskt occendotofbiskt uttalande. Ska man tro er romantiker så var den muslimska världen ett fullvärdigt demokratiskt samhälle med mänskliga rättigheter för 1000 år sedan. Förresten skulle jag säga att den tidens mest framstående civilisation var den kinesiska, som bl.a. lärde araberna att använda papper. Vi har också den hinduiska indiska civilisationen som redan då hade mångtusenåriga anor. Mot dessa kulturhärdar låg även Bagdad i lä...

/Micke

Seved Monke sa...

Micke,

Menar du att de civilisationer du radar upp var demokratiska? Jag tror dom flesta är överens om att demokrati är ett modernt fenomen. Min poäng är att det är historielöst att måla ut islam som något ont och det kristna som något gott. Båda har ställt till med massor med elände och lidande.

Mvh

Seved

Buster sa...

Seved, det klingar ganska falskt när du från din självuppfattade höga häst försöker narra en för dig okänd grupps eventuella bildningsnivå samtidigt som du – hur osannolikt det än låter – själv lyckas lägga dig under denna. Vad som är mest beklämmande är att när argumenten tar slut tas naziliknelserna fram. Auschwitz! Du känner väl till den retoriska regeln: "Den som först börjar att argumentera med hänvisning till nazismen har förlorat"?

Testa att läsa hos Ingerö för att få en balanserad bild av det veritabla magplask du så glatt gör dig till en del av:
http://ingero.blogspot.com/2009/10/liten-tuvaosv.html

Seved Monke sa...

Buster, tack för ditt kloka inlägg i debatten.

SD retorik är den samma som Hitler använde för att stigmatisera och utmåla judarna som en grupp. Varför har du svårt att förstå det? Att du förmodligen inte vill tro detta om Åkesson som du förmodligen skattar högt hör inte till diskussionen. Men du måste se på verkligeheten som den är.

Och lycka till i livet, det går säkert jättebra för dig!

Seved

Seved Monke sa...

Och Buster, du blir väldigt ointressant och feg när du inte vågar visa din profil.

Så tack för din kommentar, jag kommer inte att ödlsa mer av min tid på att svara på dina inlägg.

Och som sagt, lycka till!

Seved

Anonym sa...

Som vanligt genom Rosengård idag efter arbetet i bil och mycket riktigt var det action bland dessa muslimer där en civil polisbil med två poliser däremot i uniform som spärrat av en del av gatan och som gör ett direkt besök i en ny 500 000 :- BMW med fyra av dessa muslimer med garanterat något skumt i bagaget.Längre ner på rakan roar sig tre mopedburna muslimska ynglingar på moped utan hjälm med att köra fram och tillbaka genom ett bostadsområde med små lekande barn där även cykelkörning är förbjuden.Flaskorna skramlar i garaget på en minibuss när dessa flaskor bärs fram och tillbaka mellan två bilar , smuggel så det lyser om det en lång väg.Ja det är underbart med denna nya befolkning.Ni är välkomna alla ni stolpskott som inte tror på sanningen.Ni lär bli förvånade mer än en gång det garanterar jag.Hoppas ni dyker upp ni som vet hur allt fungerar.

Håkan.

Seved Monke sa...

Håkan, vad vill du med ditt inlägg? Visa att du vågar köra genom Rosengård? Eller vad? Jag förstår inte riktigt?

Blir du lika upprörd när du ser någon "svensk" köra BMW eftersom du verkar vara den avundsjuka typen? Eller har du inte sett svenska män som säljer skräpöl som dom har köpt i Tyskland? Och har du aldrig sett en svensk person köra moped utan hjälm?

Och vad är det för sanning du pratar om? Att det största hotet mot Sverige är muslimer?

Nej, det största hotet mot Sverige är intoleranta, trångsynta människor som du.

Mvh

Seved

Högutbildad sa...

"En del stackars osäkra obildade människor i Klippan och Ljungbyhed kommer säkert att tycka att Åkesson har helt rätt."

Mm mycket synd om dem stackars obildade människorna, tur de har intellektuell elit som i sann kommunistisk anda bestämmer vad de ska tycka !

(För att vara seriös så gynnar sådan elitism ingen och jag tycker det är tråkigt att se den i dagens Sverige)

bloggare på icedaniel.se sa...

Det brukar va så, tyvärr slutar ofta politikska diskussioner att man förnedrar varandra i stället för att komma till lösningar. Att kan människor för korkade gör sällan att man får dem med sig till sin sida. Att bemöta hat med hat är det än bra lösning ?

Seved Monke sa...

Hej högutbildad!

Jag är inte kommunist och jag vill inte bestämma vad du ska tycka. Precis som du och andra Sverigedemokrater får tycka vad dom vill får jag göra det och det är det jag uttrycker här på min blogg. Det är fördelen med att bo i en demokrati.

Lycka till i livet!

Mvh

Seved

Seved Monke sa...

Hej Isdaniel!

Jag hatar inte SD men jag tycker illa om deras åskiter. Och framför allt tycker jag deras sätt att driva hetspropaganda är vedervärdig. Att dom inspireras av Nazityskland är vidrigt och dom borde skämmas.

Jag anser inte att vi ska dela upp Sverige i ett "vi och dom" samähälle vilket uppenbarligen är SDs mål. Det kommer inte att leda till några lösningar, tvärtom leder det bara till mer hat och mer problem.

Lycka till i livet!

Seved

roberth sa...

Nej Åkesson har helt rätt bevisen kom igår din stolle!

Seved Monke sa...

Öhhhh.... Vilka besvis talar du om? Att EN skola av tusentals förbjuder en svensk psalm? Du vet uppenbarligen inte vad du pratar om..

Mvh

Seved

Anonym sa...

Hej!

Seved Monke trovärdigheten sjunker när du dumförklarar personer som skriver inlägg här, vilka inte har samma åsikt som dig. Det ger ett ointelligent intryck, samtidigt som det känns som att du inte har något att komma med och därmed måste använda dig av personangrepp. Så sluta upp med det, tack.

Du ska också ha i åtanke att inte alla, men de flesta länderna med en muslimsk majoritet förföljer homosexuella personer, då det är emot deras religion att vara just homosexuell. Jag är faktiskt inte Sverigedemokrat, men du måste inse att Islam är en relativt extrem religion där bland annat kvinnor och homosexuella inte har samma rättigheter som den gemene muslimska mannen.

Nu tycker jag Åkessons artikel var lite väl extrem, men samtidigt så måste man inse att en del av sakerna han tar upp faktiskt stämmer. Jag anser också att de invandrare vi tar in bör visa respekt för vårt levnadssätt och inte ställa krav på att vi ska följa deras seder och lagar. Samt att visa missnöje mot vårt samhälle genom att kasta sten på polis och brandkår ser jag som totalt vansinnigt. Kriminaliteten, procentuellt, i Sverige är främst utgjord av invandrare och brott som våldtäkter har ökat avsevärt det senaste decenniet och är vanligast just i invandrartäta förorter. Just nu har många ungdomar i vårt land också svårt att få jobb då Sverige helt enkelt inte har några jobb att erbjuda dem. Delvis för att vi även måste förse invandrare med jobb, de kan ju självklart inte heller vara utan. Nu ger jag verkligen inte skulden på att våra ungdomar inte kan få jobb på invandrarna, utan på våra politiker som har satt Sverige i den obekväma situation vi nu är i.

Jag anser att invandringen i Sverige idag är ett problem och att vi måste tänka över hur vi ska förhålla oss till invandringen i framtiden för att få samhället att fungera på ett bra sätt. Just nu blir det allt oroligare i förorterna och till och med många invandrare ger sin röst åt Sverigedemokraterna då de ser problemen varje dag, då de lever där problemen finns. Det är svårt för våra politiker att inse vidden av problemen när de bor i villor på Lidingö där inget av problemen är synliga. För Sveriges befolknings bästa, både för invandrare som redan bor här och etniska svenskar, bör vi minska invandringen drastiskt snarast möjligt för att inte öka segrationen i samhället mer än vad den redan är idag. Det är ett relativt stort problem, men ännu kan vi lösa det.

Det blev ett ganska långt inlägg, men jag hoppas att du inte svarar med att dumförklara mig utan tänk igenom det jags krivit och motivera varför du tycker jag har frätt eller fel. Tack!

vh Melker

Anonym sa...

Förlåt om det blev lite väl långa bitar utan nytt tycke och något stavfel här och där, men det är svårt att få en bra översikt här i det lilla kommentarsfältet! Ha en bra dag/melker

A Svensson sa...

"3. I sin hetsjakt på muslimer skriver Åkesson att Malmö kommer att få en muslimsk majoritet. Detta är omöjligt att svara på. Men en vild gissning är att eftersom Sverige är ett av världens mest sekulära länder så lär det inte bli någon övervikt av en religiös grupp."

Jämför Malmös muslimska befolkning 1975, 1985, 1995, 2005 och idag. Titta på hur många barn de familjerna i snitt har. Gör en befolkningsframskrivning. Det är ganska enkelt. Malmö kommer att ha en muslimsk majoritet 2030 ungefär. Malmö kommer att ha en majoritet med invandrarbakgrund vilket år som helst. Jag lägger inget värde i det men det är så det är. Visst kan man räkna på när ungefär det bli muslimsk majoritet - precis på samma sätt som SCB gör generella befolkningsframskrivningar.

Eller SCB kanske ljuger också?

Gösta sa...

Lägg pridefestivalen i rosengård?
Moderatnära hushållstjänster?
Muslimer städar ju ej i andras hus enligt koranen! Vilken hjälp våra 40-talister kommer att få..... på ålderns höst...NAIVT MultiKulti...
Svenne Banan ska pröjsa detta skoj?
96 % sk asylare är människosmugglade hit. Njut av de sista 9 månaderna!
Största möjliga tysssstnad! Har dom hemspråksundervisning för svensk i USA??????? Liberalt land eller hur