söndag 22 november 2009

Mordbrännare härjar i Vellinge


Vellinge hamnar idag igen i centrum av nyhetsflödet. Dels för att extremister från både höger och vänsterkanten kommer att demonstrera och uppenbarligen är det stor risk för bråk. Packet längt ut till höger och till vänster har aldrig förnekat sig och ser våldet som en självklarhet.

Tidigt i morse var det också någon galning som tände eld på en lövhög utanför det boende där dom föräldralösa flyktingbarnen bor. Hur tänkte man här? Ska ni bränna inne barn?

Jag tycker synd om de människor som bor i Vellinge. Alla är såklart inte så inskränkta och rent ut sagt så korkade som mannen som i ett inslag på nyheterna för någon vecka sedan jämförde flyktingbarnens kommande till Vellinge med Berlinmurens fall, men människor med normala åsikter som välkomnar flyktingbarnen kommer inte till tals.

Jag skulle skämmas om jag bodde i Vellinge. Man skryter om sin låga skatt och hur bra man har det samtidigt som man inte ens låter traumatiserade barn på flykt undan krig får en tillfällig bostad i kommunen. Alla Vellingebor jobbar såklart inte i hemkommunen, utan många pendlar till Malmö där de tjänar sitt leverbröd. En stad som man föraktar för dess höga andel invandrare. Man lämnar på dagen sitt gated community för att tjäna pengar och återvänder på kvällen och känner sig nöjd med sitt förvärv. Jag tycker det är riktigt ruttet.

Varför inte dela på ansvaret? Varför förvärra situationen i Sverige med sin inskränkthet och rasism?

Läs vad andra bloggare tycker: Maria Ferm, Svensson, Röda Malmö, Malin-trygg och Robstens blog.

10 kommentarer:

Anonym sa...

du kanske borde kolla upp definitionen av mordbrännare, för övrigt håller jag med!

Prygla rasisterna sa...

Det finns bara en lösning och det är att bestraffa alla invandrarmotståndare. Ge dem en läxa de aldrig kommer att glömma. Inför lagar som ger rätten att piska skiten ur rasisterna. Jag ser fram emot ett rejält upplopp i Vellinge i kväll. Hoppas att många rasister blir liggande kvar efter striderna. Det här är enda sättet att få bukt på denna inflammerade fråga!

Anonym sa...

"Mordbrännare" "härjar" i Vellinge.

Ja det var tydligen i Vellinge någon hade tänt på en mikroskopisk lövhög, som nu har utnämnts till hets mot folkgrupp! Av någon tidning, som möjligt själv tänt på?

Seved Monke sa...

Hej anonym,

Wanna-be mordbrännare kanske vore en bättre beskrivnining...

Prygla rasisterna sa....

Jag tror inte våld är lösningen...

Anonym 2...

Ööööh...Menar du att det är ett ickeproblem att någon galning har tänt på en lövhög brevid ett hem för flyktingbarn? Du är uppenbarligen en idiot.

Mvh

Seved

Anonym sa...

Pack !!??.Tack för det.Nu tar jag bilen till lilla Vellinge för någon ska få på flabben omgående av dessa invandrar älskare trots att det saknas både arbeten och ekonomi i Sverige.Hoppas vi syns din lille fegis.

Robban

Erik sa...

Att Malmö föraktas..VAD tror du det beror på? Skulle du kunna nämna några mer verklighetsförankrade anledningar än smörjan du hittar på här om "invandrarhat"! Du tror möjligen inte det har något med HUR invandrarna beter sig? Att mMalmö blivit en stad präglad av kvinnohat, våldtäkter, personrån, misshandel, stenkastning mot utryckningspersonal, gängkriminalitet, hedersmord, bidragsfuskande...osv osv i all oändlighet. Kanske dags att inse att vissa är trötta på det skitbeteende som föjt i invandringens spår?

Seved Monke sa...

Anonym 3

Vem av oss är det som är feg när du skriver anonymt? Du är pinsam och en skam för Sverige.

Mvh

Seved

Seved Monke sa...

Erik,

Problemet är inte invandrare utan såna inskränta personer som du som tjatar om svenskhet och nationalism.

Som om inte svenska män mördar och slåss? Du har gått på de myterna som skapas och du är en tragisk figur.

Gör något konkret åt situationen istället för att föda mer hat.

Mvh

Seved

Kraxpelax sa...

BLUFF!

BLUFF!!?

Seved Monke sa...

Hej Kraxpelax!

Tack för ännu en klok kommentar.

Mvh

Seved