onsdag 11 november 2009

Vidrigheter i Vellinge


Ibland skäms jag över att vara svensk. Idag är ett sånt tillfälle. 30 flyktingbarn måste ha någonstans och ta vägen och när det visar sig att de tillfälligt ska bo i i Vellinge blir ortsborna skogtokiga. De vill inte ha dom där. De vill inte att deras skolor ska brinna. De vill inte att deras barn ska vara otrygga. Lars-Ingvar Ljungman som är moderat kommunalråd säger rent ut att "Vi vill inte ha hit dom".

Lite frågor till Vellingeborna:

Vad är det för människosyn ni har? Tycker ni att dessa barn är mindre värda en barn som föds i Sverige? Är ni rädda för 30 barn? Har ni ingen som helst skam i kroppen? Det ni representerar är vidrigt.

Och en fråga till er moderater som läser detta? Hur står ni ut med personer som Lars-Ingvar Ljungman? Är ni stolta att ha personer som honom som kommunalråd? Varför säger ni inget? Varför är Schlingmann och Reinfeldt så tysta?

Läs vad andra bloggare tycker: Maria Ferm, Federley och Kent Persson.

11 kommentarer:

G.E Online sa...

Jag förstår att man inte vill ta in flyktingar.

Seved Monke sa...

Ok, du tycker som Vellingeborna med andra ord.

Men en fråga då, tycker du att barn som är utan föräldrar ska skickas tillbaka till krigsdrabbade länder?

Mvh

Seved

Anonym sa...

Kör över Vellingemoderaterna!

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2510:koer-oever-vellingemoderaterna&catid=22:nyhet&Itemid=799

Kalle Larsson (V)

Seved Monke sa...

Ja Kalle, i detta fall skiter jag fullständigt i Alliansen. Personer som kommunalrådet i Vellinge är en skam för demokratin.

Mvh

Seved Monke

neon sa...

Jag gillar inte tvång. Som kommun skall man inte tvingas till något...speciellt inte när vrekligheten visar att det kommer få negativa konskvenser

David sa...

Neon: Tänk om Vellingeborna tog emot de här 30 tonåringarna med öppna armar, god vilja och engagemang, och inte med rasistisk attityd och förtäckta hot om mordbrand och gängstryk. Det skulle kunna få fantastiska konsekvenser! För både Vellinge och tonåringarna.

Men jag har ändrat mig i den här frågan. Jag vill inte längre att flyktingar ska placeras i ogästvänliga rasisthålor. Det är faktiskt ganska inhumant. Låt fler komma hit till Malmö istället.

Seved Monke sa...

Hej Neon,

Precis som David säger, blir konsekvenserna bättre av den inställning som kommunalrådet i Vellinge visar?

Tror du att det främjar integrationen att de barn som har kommit hit blir behandlade på detta sätt?

Och hur kan du vara rädd för 30 barn?

Integrationsproblemen måste lösas men mer rasism och mer hat är inte lösningen.

Mvh

Seved

bloggare påicedaniel.se sa...

Ditt parti FOLKPARTIET ska inte tala om hat. Varför hatar till parti arbetslösa och sjuka människor som ni inte vill ska ha någon ersättning och bo på gatan. Ni gillar bara friska människor, så ni bör göra upp med erat eget hat som ni hyser mot sjuka människor.

Anonym sa...

Det gör ont att läsa om detta och samtidigt förstår jag mina egna reaktioner på liberal ideologi. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig bli konservativ/nationalist. Jag är liksom bara liberal och därför kan jag i många fall ha svårt för Alliansen. Detta är ett sådant klockrent exempel... *ryser*

Camilla Grepe sa...

Ja, men det är väl för att Vellinge är den fattigaste kommunen med lägst genomsnittlig utbildning, lägst intelligens, mest inskränkta kommunpolitiker och grinigast humör...
Nähä?
Nåja, det blev några rätt i alla fall!

Seved Monke sa...

Hej Daniel isprincessan!

Vad får du allt ifrån? Folkpartister hatar inte sjuka människor, men däremot tycker vi att friska människor ska bidra till sin egen försörning. Något som du och andra förvirrade vänstermänniskor inte tycker, ni vill att de som inte vill arbeta har rätt att bli försörjda av andra människor.

Men det måste vara jobbigt att vara så arg. Ta en kopp grönt te, ett djupt andetag och njut av morgonen.

Och lycka till i livet!!!

Seved