måndag 9 november 2009

Seved Monke till stadsfullmäktige 2010


Jag kandiderar till stadsfullmäktige i Stockholm för Folkpartiet Liberalerna i valet 2010. Det interna provvalet till stadsfullmäktige börjar idag och alla folkpartister i Stockholm får en katalog där alla kandidaterna presenteras. Provvalen är vägledande för nomieringskommittérna när de ska spika listorna till riksdag, län och stad.

Jag skulle bli glad om du som har möjlighet vill kryssa mig i provvalet.

Nedan kan du läsa om vilka frågor jag driver och kommer fortsätta driva om jag får förtroendet att sitta i stadsfullmäktige under nästa mandatperiod.

De Stockholmsfrågor jag brinner för är stadsbyggnads-, miljö- och trafikfrågor. 20000 människor flyttar till Stockholm varje år och Stockholm står inför stora utmaningar. Jag är övertygad om att Stockholm kan växa utan att den unika stadsmiljön förstörs.

Miljön kommer vi att klara även om Stockholm expanderar. Stockholm kommer även i framtiden att vara en av världens vackraste städer. Genom att bygga klimatsmarta hus, prioritera kollektivtrafik, båttrafik och cykeltrafik kan vi klara miljöutmaningarna trots en befolkningsökning.

Kollektivtrafiken måste byggas ut i en snabbare takt och främst då genom spårbunden trafik ovan jord. Vattnet måste också utnyttjas mer för persontrafik. Det måste vara mer lönsamt att köra bilar som inte drivs på fossila bränslen.

Bygg bort otryggheten genom att bygga kvartersstad även utanför tullarna. Bygg ihop förortsområdena och underlätta kommunikationen mellan förorterna så att integrationen går snabbare. Bygg även höga hus utanför tullarna. Eftersom fler och fler Stockholmare cyklar behövs fler och säkrare cykelbanor.

Läs mer i denna blogg om du vill veta mer om mina åsikter och de frågor jag driver. Etiketterna finns till höger.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den 17:e avgör jag om jag ska vara med i fp eller inte och provvalen ska skickas in senaste den 23:e. Och jag är Yimbyist, bla ;-) (Du ligger bra till mao)

Seved Monke sa...

Ok...

Jag förstår. ;)

Mvh

Seved

Anonym sa...

Nu så är jag medlem i fp igen ;-)