måndag 7 december 2009

Liberala Klubben om Sverigedemokraterna

Nu vill jag göra reklam för ett möte i morgon kväll som jag är initiativtagare till.

I morgon tisdag är det dags för Liberala Klubben igen. Denna gång är det Anna SteeleKarlström, riksdagskandidat samt Liberatist, Fredrik Malm, riksdagsman och Seved Monke, riksdagskandidat som kommer att ha en diskussion tillsammans med publiken om SD framgång den senaste tiden och vad vi kan göra för att undvika en liknande utveckling som den som skett i Danmark.

Ett väldigt obehagligt scenario är att etablissemanget inte tar tjuren vid hornen och möter Sverigedemokraterna i sakfrågan utan låter SDs retorik bli del av det politiska samtalet. Det kan innebära att om några år är man inte rasist när man säger att alla muslimer är våldsamma, utan man är sanningssägare och realist. Det vore väldigt beklagansvärt om vi hamnar i den situationen, och de problem som redan finns i Sverige på grund av en misslyckad integrationspolitik samt okunskap och rädsla för allt som är främmande kommer att växa sig än större.

Så kom och var med i diskussionen.

Var: Café Ritorno, Odengatan 80-82
När: I morgon tisdag 8/12 kl 18.30-20.00

Ingen föranmälan behövs.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra initiativ. Var på FM då han talade om SD på Östermalm. Det var jättebra att verkligen få diskutera hur man bör förhålla sig.

Lycka till imorgon!

Seved Monke sa...

Tack Maria!

Ha en trevlig kväll!

Seved

Jessica Bagge sa...

Verkligen trist att jag inte hade möjlighet att komma. Viktig insats ni gör! Jessica

Kraxpelax sa...

den som sår vind må skörda storm

Pappan sa...

Varför skulle man vara rasist om man uttalar sig om muslimer? Är Islam en ras?? Är man rasist om man uttalar sig om kristna också?

Kära liberaler. Hur skall vi kunna föra ett civiliserat samtal i för vår nations identitet avgörande dagsfrågor om retoriken inte djupnar till ett seriöst tankeutbyte?

Pappan