onsdag 16 december 2009

Stockholms pinsamma fotbollsklubbar...


Djurgården fotboll har de senaste åren slagits för att de ska ha en egen arena. I år fick de kvala för att klamra sig fast i Allsvenskan. På Globenområdet byggs en ny arena och nu föreslår Globens VD, kloka Ninna Engberg, att Stockholms fotbollslag ska samsas om den nya arenan som hemmaplan. Stockholms politiker håller med. Jag tycker det är en lysande idé. Svenska fotbollsklubbar är inte som Chelsea, Manchester United eller FC-Barcelona och publikunderlaget är en bråkdel av vad det är utomlands. Att flera klubbar slåss för att Stockholms skattebetalare ska bygga en arena till just dom blir i sammanhanget löjligt. Naturligvis kommer dessa arenor inte gå runt ekonomiskt och just därför säger våra kloka politiker nej.

Den nya arenan vid Globen kommer att bli en supermodern arena med plats för 30000 människor och Stockholms fotbollsklubbar borde ta chansen och följa Ninna Engbergs uppmaning.

Om AIK, Hammarby och Djurgården vill ha egna arenor, bygg de själva då och framför allt bygg dessa med egna pengar. Om ni inte har ekonomi för detta, var då tacksamma att ni inom några år kommer att få möjlighet att spela på en modern stor stadium och sluta skrik om att ni vill ha egna arenor. Det blir bara fånigt.

30 kommentarer:

tech sa...

Stockholms pinsamma tyck-bloggare, som egentligen inte har en aning om vad de pratar om.

DET om ngt är PINSAMT!

Seved Monke sa...

Tech, har du någon aning om vad du gör på min blogg överhuvudtaget?

Kanske är du en bitter djurgårdare som vill ha en egen arena på Östermalm?

Eller är du en AIKare som fått storhetsvansinne?

Eller är du bara en alldaglig trist människa som har ett väldigt tråkigt liv?

Hur som helst så önskar jag dig lycka till, det kommer säkert att gå jättebra för dig!

Mvh

Seved Monke

Anonym sa...

Du är helt ute och cyklar när det gäller finansieringen av arenorna. Djurgården har aldrig varit intresserade av att spela på något av de skrytbyggen som planeras utan har för avsikt att finansiera och bygga sin egen arena.

Peter sa...

Det är just det Djurgårn viull göra, vi vill bara ha mark som vi kan bygga på så löser DIF resten.

Exakt vad är det som är så pinsamt med det?

Anonym sa...

Hej Seved,
tyvärr är du lite fel ute faktamässigt, åtminstone vad gäller Djurgården. Vilket inte är så konstigt, med tanke på att medierapporteringen de senaste dagarna har en hel del brister - bland annat så väljer DN att låta Globens folk (och tillika politiker i Stadshuset) uttala sig om vad som är bäst för Globen. Lite märkligt, minst sagt!

Men hursomhelst - Djurgården har inte för avsikt att låta skattebetalarna betala för en ny arena. Den ska helt och hållet finansieras privat och inte kosta en krona. Bara så att du vet!

Att det sen ska byggas en helt överdimensionerad arena för fantasibelopp (skattepengar) nere vid Globen är beklämmande, helt klart...men har inget med DIF att göra.

Tack för ordet!

Anonym sa...

Hm...gick lite fort - arenan kommer visst att kosta (mer än en krona) men skattebetalarna ska inte betala en krona, menade jag... :)

Seved Monke sa...

Varför skulle Stockholm stad skänka bort mark till just Djurgården? Ska då alla klubbar som vill bygga lokaler få mark?

Varför inte spela på en stor arena istället för att ha önskedrömmar om att kunna bygga en egen?

Jag förstår inte era problem.

Mvh

Seved fr mobilen

Anonym sa...

Kanske för att det var ett vallöfte, men vad vet jag...


Du undrar varför vi inte vill spela på en stor arena istället för en lite mindre och egen ägd arena?

Snälla säg att du skämtar.

"Jag förstår inte era problem."

Det är just det, om man sätter sig in i problematiken och verkligen vill förstå så gör man det men verkar ingen vilja göra.

Brave sa...

Varför kan inte FP dela valstugor med Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet?

Det blir billigare för skattebetalarna och lättare för väljarna.

Seved Monke sa...

Men lugna ner er nu. Klackarna ska väl inte stå och se på matcherna tillsammans?

Sverige är för litet och marken i Stockholm är för dyr för att alla tre klubbar ska ha egna arenor.

Och som sagt, vill en klubb ha en arena får dom finansiera den själv och då innebär det även att köpa marken.

Det är min åsikt.

Seved

Anonym sa...

Allvarligt, har du ens gjort någon research på det "fakta" du skriver? Gör ingen blunder nu när pappa FP kollar din blogg

Stadion kokar... sa...

Det här var nog bland det mest pinsamma och mest oinsatta inlägg jag läst i denna fråga. Och du är politiker? Förvånande...

Din retorik slår bara tillbaka på dig själv.

"I år fick de kvala för att klamra sig fast i Allsvenskan" -Ja? Vad vill du ha sagt med det? Att vi är mindre värda en egen arena för det? Du är inte intresserad av att fundera på bakomliggande orsaker om VARFÖR DIF behövde kvala?
Självklart beror det till viss del på rena sportsliga felbeslut. MEN OCKSÅ pga en ekonomisk situation som i många år varit helt ohållbar! Detta beroende bl.a på att DIF spelar på en arena där HÖGST 5-6000 personer kan få vettiga platser. Resten av platserna är skymda platser eller platser där kikare behöver användas. Att vi höll på att trilla ur är alltså snarare ett skäl för Stockholm Stad att vara behjälpliga i arenafrågan, innan Stockholm står helt utan lag i högsta serien.

"Svenska fotbollsklubbar är inte som Chelsea, Manchester United eller FC-Barcelona och publikunderlaget är en bråkdel av vad det är utomlands."
- Nej, det har du rätt i. Men samma trångsynta sätt även här. Svenska ligan kommer aldrig bli någon Premier League, men vi har fanimej potential att iaf utvecklas framåt, men det fungerar ju knappast med bakåtsträvare som dig! Dels har vi 51%-regeln i Sverige som MÅSTE avskaffas (du vet säkert inte vad den innebär, så jag rekommenderar dig att läsa på) för att det ska finnas en rimlig möjlighet att utvecklas. Sen är ARENASTANDARDEN så låg, så det publikunderlaget som faktiskt FINNS, väljer många gånger att stanna hemma framför burken istället för till matchen. Du konstaterar bara att svensk fotboll är skit, och anser tydligen att det är så det för alltid ska var. Vettigt.

"Att flera klubbar slåss för att Stockholms skattebetalare ska bygga en arena till just dom blir i sammanhanget löjligt."
- Läs på lite för fan. DIF har uttryckligen sagt att de vill finansiera sin egen arena till 100%, detta för att slippa sitta i knät på Stockholm Stad. Förstår inte du att detta är en POSITIV effekt för Stockholms skattebetalare så borde du nog fundera på annat karriärval.
Vad gäller marken, så är det ett VALLÖFTE från dina kollegor inom alliansen att DIF ska bli anvisade en bit mark. Men det är ju lätt att glömma att du är politiker, ni tar ju inte så hårt på vallöften... Skulle staden även föra en dialog med DIF om att få betala för marken så skulle kanske även det gå vägen, men inte ens en sån dialog har initierats.

"Naturligvis kommer dessa arenor inte gå runt ekonomiskt och just därför säger våra kloka politiker nej."
- Som jag sa ovan, DIF finansierar och tar därmed, tillsammans med sina finansiärer (INTE skattebetalare), hela risken. Och vem är DU att säga att det inte går runt? Du tror inte folk inom DIF med betydligt högre ekonomisk utbildning och längre erfarenhet än dig, har RÄKNAT på detta?
Som du förstår själv så är det inte bara biljettintäkter man tjänar pengar på i en arena, utan även all kringförsäljning, konferenser etc. Dessutom har man möjligheten att hyra ut arenan för andra arrangemang, som exempelvis konserter och Pride-tåg. Men det tänkte nog inte du på.

"Den nya arenan vid Globen kommer att bli en supermodern arena med plats för 30000 människor och Stockholms fotbollsklubbar borde ta chansen och följa Ninna Engbergs uppmaning."
- Varför då? För att vi ÅTERIGEN ska betala en dyr hyra, sitta med en alldeles för stor arena (20.000 hade varit mer lagom), och se hur lagen i Sverige som äger sin egen arena springer ifrån oss? Är det sunt av dig som politiker att önska DIF, AIK och bajen (som redan är där), i bästa fall ur allsvenskan och i värsta fall konkurs? För det är precis där det hela kommer sluta om såna som du får sin vilja igenom.

"Om AIK, Hammarby och Djurgården vill ha egna arenor, bygg de själva då och framför allt bygg dessa med egna pengar"
- Ja? Förstår du nu hur sjukt oinsatt och patetiskt ditt inlägg är?

Anonym sa...

Here here!! Kunde inte skrivit det bättre själv. Önskar ett genomtänkt svar från bloggaren på vad "Stadion kokar" skrev..... Kan du bemöta den kritiken, eller har du förstått att du är ute på jäkligt tunn is?

För din egen skull sa...

Ja du Monke detta var ju riktigt pinsamt...

Man ska nog undvika att skriva inlägg om man är så extremt dåligt påläst.

Om jag var du skulle jag snabbt som sjutton ta bort detta "inlägg" och aldrig, aldrig, aldrig nämnda det igen.

Jag rodnar å dina vägnar.

Mike sa...

Jäkligt tunn is under fötterna på denna liberal. Säg mig, vad är tanken bakom liberalism, att politiker ska bygga skrytbyggen som inte är anpassade till medborgarnas behov, eller att marknaden ska avgöra arenornas mängd och storlek? När tror du att tillgång efterspeglar efterfrågan bäst? Har du förstått grunderna i din egen ideologi? Eller är du bara liberal för att det gynnar dig som homosexuell?

Seved Monke sa...

Till Stadion kokar...

Jag orkar inte kommentera din långa otrevliga drapa men helt kort bara. Varför inte bygga er egen arena, det är väl ingen som hindrar er? Men varför ska Stockholm ge mark till just DIF eller någon annan klubb och inte till alla andra klubbar som vill ha mark? Hur skulle det se ut?

Ett litet tips, jobba för att spelarna spelar bättre fotboll så att fler VILL gå på matcherna istället för att hetsa upp dig här på internet.

Och varför inte lägga lite av din arga energi på att förhindra läktarvåldet och all fylla på matcherna.

Och tilll sist, lycka till i din strävan, det kommer säkert att gå jättebra för dig.

Mvh

Seved Monke

Seved Monke sa...

Mike,

Din lilla smyghomofob! Kändes det busigt att skriva din kommentar?

Är du Sverigedemokrat? Förmodligen. Eller kristen? En kristen fotbollsfantast som hetsar upp sig för det lilla i tillvaron?

Lycka till i livet!

Seved Monke

Anonym sa...

"Ett litet tips, jobba för att spelarna spelar bättre fotboll så att fler VILL gå på matcherna istället för att hetsa upp dig här på internet."
Det är just precis det "stadion kokar" gör. Att fotbollsföreningar av de tre stockholmslagens storlek tvingas till att betala ockerhyror för något dem inte vill ha är verkligen inte ekonomiskförsvarbart. Titta bara på skandinaviens bästa lag FC Köpenhamn, de äger sin arena.
Givetvis spelar mer fördelaktiga skatteregler också sin roll i framgången. Men det är väl inte aktuellt
SK försöker ju skapa opinion genom att bryta ner dina undermåliga åsikter för att visa på hur fel du har.
Och där kom det ja, ALLA dessa huliganer! Jag drar till med något som ingen tycker om för att väcka lite medlidande. Nej du har fel o sluta tyck så jävla mycket, ta reda på fakta så att du VET något nästa gång du tycker till

Anonym sa...

Seved Monke// Att köra på ett cultural defence plea och använda din homosexualitet som försvar för frågor du inte vill/kan besvara visar bara att du inte har några bra argument. Dessutom struntar du fullständigt i det faktum att det faktiskt finns ett VALLÖFTE till både Djurgården och Hammarby om VARSIN arena.

Jag kan förövrigt säga att jag strävar efter ett inkluderande samhälle oavsett personers sexuella läggning. Därför blir du tvungen att bemöta mina och andras inlägg utan att utnyttja din homosexualitet då du inte vill svara på frågor.

För övrigt tycker jag det är pinsamt när orken börjar tryta hos en ung politiker. Då har man verkligen valt fel yrke.

Anonym sa...

Ville bara skriva att, jag tycker synd om dig...

Stadion kokar... sa...

"Jag orkar inte kommentera din långa otrevliga drapa men helt kort bara. Varför inte bygga er egen arena, det är väl ingen som hindrar er? Men varför ska Stockholm ge mark till just DIF eller någon annan klubb och inte till alla andra klubbar som vill ha mark? Hur skulle det se ut?"

- Ja det brukar heta att ens kombatant är "otrevlig" när ens egna argument tryter.

INGEN SOM HINDRAR OSS? Är du dum eller spelar du?
Svara på detta, inga jävla krusiduller: Vi har fått VALLÖFTE från er och era allianspartier om att bli tilldelad mark. Detta ser ni ut att bryta. Tycker du att det är konstigt att man blir upprörd över brutna vallöften? Är löften till för att hållas?
Har vi ens blivit erbjudna att KÖPA mark av Stockholms Stad? NEJ. DÄR har du det som hindrar oss! Ska det vara så jävla svårt för dig att förstå det?

"Ett litet tips, jobba för att spelarna spelar bättre fotboll så att fler VILL gå på matcherna istället för att hetsa upp dig här på internet."
- Jag hänvisar till det "Anonym" svarade. Vill inte vara otrevlig, men just nu framstår du ju så dum så att klockorna stannar. En egen arena är meningen att GENERERA pengar, som gör att man kan KÖPA in bättre spelare och SATSA på t.ex ungdomsverksamhet, REKRYTERA bra tränare och spelutvecklare. Allt detta är vi hämmade från att göra idag, till stor del pga vår arenasituation.
Spelare blir inte bättre bara för att man säger till dom att bli bättre, om du nu trodde det.

Röstar alltid blått, Moderaterna. Hade en liten fundering mot FP, men jag förstår att med politiker som dig så går det jävligt fort att rasa som ni gör. Känns som det behövs en intern rensning i era led.

Olle sa...

Och du kallar dig själv för liberal? Pyttsan..

Mike sa...

Påstår bara att du verkar vara liberal i egen sak snarare än av ideologisk övertygelse. Det, om något, är väl att hetsa upp sig över det lilla i tillvaron. Att du inte förstår grundproblemet i arenafrågan har du redan klargjort och det behöver vi inte fortsätta med.

Men ett grundläggande problem för demokratin är om politiker får röster genom att lova saker de inte håller, då är de inte bra representanter. Du frågar Stadion kokar varför staden ska låna ut en bit mark till Dif. Ja, för det första är det ett löfte. För det andra är det en relativt stor aktör med många intressenter i Stockholm. För det tredje drar denna aktör in stora skattepengar och är viktig utåt.

Varför ska staden göra någonting för någon? Varför kan inte exempelvis homosexuella som misshandlas hyra livvakter om man följer ditt resonemang? Djurgården är en förening, inte ett privat företag. Då kan man inte resonera som du att DIF ska köpa marken om de behöver en arena.

Dem stora skandalen här är inte att Djurgården vill satsa egna pengar på en arena som uppfyller deras behov, utan att politikerna vill satsa miljarder på en stor arena som ingen vill ha och som inte kommer nyttjas. Ett nytt Globen.

Är varken kristen eller sverigedemokrat (även om både dessa åtminstone har en ideologi, vilket du saknar). Mitt problem är snarare att om jag röstar liberalt så blir min röst representerad av någon som du, dvs en jubelidiot.

Sedan är det du och ingen annan som tagit diskussionen till internet genom ditt blogginlägg. Så attackera inte hos för att vi tvingas förmedla oss i detta medium.

Olle sa...

"Är varken kristen eller sverigedemokrat (även om både dessa åtminstone har en ideologi, vilket du saknar). Mitt problem är snarare att om jag röstar liberalt så blir min röst representerad av någon som du, dvs en jubelidiot."

Rösta således inte på "liberala" FP om du vill rösta liberalt. FP är knappast ett liberalt parti längre.

Mike sa...

Olle, precis min poäng. Knappast lyckat att FP fyller sina led med dem som inte har någon annan stans att ta vägen snarare än de som tagit till sig liberalismens principer. För FP tycks liberalism vara att man tycka vad man vill.

Mange sa...

Ok, alla djurgårdare. Ni har faktiskt fått förslag på mark. Var det fyra eller fem platser runt stan som ni anvisades? Men ni tackade faktiskt nej, de dög inte...

Seved Monke sa...

Bra Mange!

Någon som talar på ett språk som uppenbarligen även djurgårdare förstår...

Bygg er arena och se till att Allsvenskan överlever och allt vad ni tjatar om, men förvänta er inte att bli särbehandlade.

Med en önskan om en god natt!

Seved Monke

Mike sa...

"Mange sa...
Ok, alla djurgårdare. Ni har faktiskt fått förslag på mark. Var det fyra eller fem platser runt stan som ni anvisades? Men ni tackade faktiskt nej, de dög inte...
"

De förslagen var inte seriösa, politikerna kunde inte gärna tro att DIF skulle tacka ja till dem. De var inga lösningar, de var ett försök att billigt "uppfylla" sitt vallöfte. Den grå oinsatta massan har tydligen gått på det.

Vi ber inte om att bli särbehandlade, bara att tillslut bli behandlade som alla andra klubbar runt om i landet. Problemet med Stockholms politiker är att de så sällan är stockholmare.

Götet sa...

Stockholm är Sveriges mest idrottsfientliga kommun.

Tänk att Sveriges största stad inte har en enda fotbollsarena.

Johannes sa...

Kappvändare :)

http://sevedmonke.blogspot.com/2009/09/djurgarden-fotbolls-framtid.html