tisdag 15 december 2009

Tack Alliansen för att ni tar ansvar

Tack Alliansen för att ni tar ansvar för Sverige.

Vår statsminister Fredrik Reinfeldt har varit i Köpenhamn och frotterat sig med de stora pojkarna och istället för att få cred för detta av svenska folket möts han av ett sjunkande väljarstöd. Den rödgröna högg direkt på tillfället att hänga på medias snyfthistorier beträffande de nya sjukförsäkringsreglerna, om cancersjuka som tvingades arbeta, när den egentliga frågan handlar om att vi kan inte ha så många människor utanför arbetsmarknaden som vi hade under Göran Perssons sista år. Då hade vårt samhälle till slut inte fungerat. Alliansens arbetslinje är en förutsättning för att vi ska klara framtidens utmaningar.

Detta vet såklart de rödgrönas ledare om, men i god ordning är inte sakfrågan intressant, utan makten är det centrala, och man basunerar istället ut att Alliansen driver en cynisk politik som slår på dom svaga. Onekligen en effektiv retorik som går hem i stugorna mitt under den värsta globala ekonomiska krisen sedan 30-talet. Och för att vara efterklok, det vore bra om framför allt moderaterna hade kommunicerat tydligare varför man måste genomföra dessa förändringar. Schlingmann får här bakläxa, så skicklig PR-konsult som han är borde han veta bättre.

Och en annan sak, sossarna menar att alla sjukskrivna människor i Sverige är sjuka samtidigt som vi har haft skyhöga sjukförsäkringssiffror jämfört med övriga Europa. (ni kan se lite statistik här) Varför skulle vi, som har en så bra vård och ett så tryggt samhälle vara sjukare än övriga de som bor i andra europeiska länder? Nej, det är uppenbart att det har varit ett fel i systemet, väldigt många har blivit utförsäkrade utan anledning, allt annat är struntprat.

Tack och lov har Alliansen modet och den politiska viljan att göra något åt denna ohållbara situation.

3 kommentarer:

Hans Åberg sa...

Jo, kan hålla med men det var en tämlingen taskig lansering och många missade detaljer av detta i grunden nödvändiga förslag.
Det är som att lansera en ny bilmodell som är behäftad med så många fel att man är tvungen att återkalla flertalet av bilarna. Godkänt?

Seved Monke sa...

Håller med Hans...

Tyvärr har inte Alliansen lyckats fortsätta förklara varför arbetslinjen är så viktigt för Sveriges framtid. Nu fick de rödgröna chansen att svartmåla och tog den såklart.

Med andra ord är det hög tid att börja kommunicera med väljarna...

Jag är fortfarande övertygad om att Alliansen kommer att vinna valet, men då måste man förklara för svenska folket varför man måste införa dessa förändringar.

Mvh

Seved

Kraxpelax sa...

Den mildring av utförsäkringen om klubbat igenom är ett icke försumbart framsteg. Från det ena till det andra:
.
hur människor drivs till självmord

- Peter Ingestad, Solna