fredag 29 januari 2010

Alliansen snart ikapp dom rödgröna...

Alliansen knappar in på den rödgröna röran. Folk har sett igenom det rödgröna förslaget beträffande sjukförsäkringen och nu står Mona, Ohly och de båda språkrören och predikar sitt populistiska budskap för döva öron. SAAB-affären gick i lås och Maud Olofsson och Centerpartiet går stärkt ur denna segdragna historia. Ju mer de rödgröna pratar om vad de faktiskt vill driva för politik ju mer drar folk öronen åt sig. Man inser att det inte finns någon substans.

Några intressanta frågor:

Har MP peakat för tidigt? Kan de surfa på miljöhajpen fram till valet eller kommer folk att börja uppfatta de båda språkrörens domedagsprofetior som tjat?

Kommer FP att peaka lagom till valet? Ju närmre valet vi kommer ju mindre kommer svenska folket sätta sossar mot moderater och istället titta på de mindre partiernas politik. Folkpartiet har alltid varit ett föregångsparti och en väldigt stor del av svenska folket har FP som andrahandsalternativ. Så jag är övertygad om att FP kommer att bli valets stora vinnare. Man ska inte heller underskatta Jan Björklund som är en extremt skicklig, väldigt folklig debattör och detta blir hans första valrörelse.

Hur går det för C och KD? Om Alliansen ska vinna är det en förutsättning att C och KD inte blir desperata och kommer med utspel som riskerar rasera sammanhållningen i Alliansen. M måste vara ödmjuka och släppa fram Maud Olofsson och Göran Hägglund.

Jag förstår att alla ni vänsterdebattörer är stressade idag, men jag tror detta bara början på ert elände. Mona Sahlin är extremt impopulär och bara imbecilla inbillar sig att MP och V ska kunna komma överens och regera tillsammans...

Läs vad andra debattörer tycker: Stefan Eriksson, Ann-Marie Ekström, Linnea Darell, Maria Byström och Badlands hyena.

Annan meida: Aftonbladet.

3 kommentarer:

Razmatazuz sa...

Att SAAB-affären gick i lås kan man väl ändå inte ge varken Maud Olofsson eller Alliansen creds för? Om den är lyckad har vi dessutom inte sett ännu och vilka finansiärerna är vet inte ens riksgäldens vd Bo Lundgren enligt egen utsago så lugn i stormen med hallellujahkörerna där säger jag bara. Att de rödgrönas budskap är populistiska vet jag inte om jag håller med om då de bland annat talar om skattehöjningar. Den politik som de rödgröna pratar om handlar om en rättvisare politik! Visst livet är inte rättvist men, det är onödigt att medvetet göra livet orättvisare än vad det behöver vara genom att göra livet surt för de som redan har det för jävligt!

Seved Monke sa...

Hej!

Nej, du har helt rätt. Min poäng är snarare att de rödgröna inte längre kan använda SAAB-nedläggningen för att svartmåla Alliansens politik.

Och allt de rödgröna säger är såklart inte populism. Men när Peter Eriksson säger att Alliansen bör gå in som ägare i SAAB samtidigt som man är starkt mot till exempel förbifart Stockholm och bilar generellt, då anser jag att det är ren och skär populism.

På samma sätt som när de rödgröna anklagar regeringen för att förstöra tryggheten hos människor när de själva hade varit tvingade att genomföra samma förändringar.
Det system som var, där 140 personer per dag blev förtidspensionärer och där människor blev fast i livslånga utanförskap p g a utbrändhet var ohållbart i längden. Jag är glad över att Alliansen har tagit ansvar för Sverige. En regeringen där Lars Ohly och Maria Wetterstrand ska försöka samarbeta vore väldigt illa för Sveriges framtid och jag är övertygad om att svenska folket kommer att inse detta i god till innna valet i september.

Mvh

Seved Monke

Thomas sa...

Man kan ju knappast säga att alliansen har tagit ansvar för sverige. Visst det är kanske färre som är sjukskrivna och förtidpensionärer men det beror inte på att dom är friska eller har jobb. Det beror på att dom går på soss.