måndag 8 februari 2010

Kommunister i regeringen i en demokrati 2010?

Mathias Sundin, Johnny Munkhammar med flera skriver idag i Aftonbladet om den extremt unika situation som skulle uppstå om de rödgröna vinner nästa val. Mona Sahlin måste hata dagen hon tvingades backa från ett önskat samarbete med MP och istället tvingades acceptera Vänsterpartiet som allierad. Jag är övertygad att många potentiella väljare kommer att tänka flera gånger innan man lägger sin röst på de rödgröna.

Ett parti som vill avskaffa marknadsekonomin, hyllar diktatorn Fidel Castro och vill strypa det privata ägandet hör inte hemma i en demokrati på 2010-talet. MP och S ser makten hägra och har satt på sig de stora skygglapparna, men svenska folket kommer inte att vara lika blinda och kommer i god tid innan valet genomskåda det vansinniga i Vänsterpartiets politik.

Läs vad andra bloggare tycker: Sebastian Hallén, ETR-blogg, Christer Sörliden, Runo.

11 kommentarer:

Emil sa...

vad i skulle det unika bestå? det finns väl en hel del länder där vänstern sitter eller suttit vid makten där man inte ätit barn och satt folk i gulag. Se inte minst på det norska exemplet, eller franska för några år sedan.

Men det är väl inte detta som ni är rädda för. En stärkt välfärd med em jämnare fördelning av makt och resurser verkar skrämma livet ur högern...

Seved Monke sa...

Hej Emil!

Det unika består i att vänsterpartiet inte har suttit i en regering i Sverige på 93 år. Det var det jag syftade på...

Och det samhälle vänsterpartiet drömmer om är en utopi som inte går att uppnå, detta bevisar historien gång på gång. Hur många gånger ska ni kommunister få misslyckas? Hur många ska mördas i kommunismens namn för att personer som du och Ohly ska förstår detta?

Lär du dig ingenting av historien? Eller förnekar du den medvetet? Jag vet faktiskt inte vad som är värst...

Mvh

Seved Monke

Munky sa...

Jag tror v kan ställa till med ett riktigt blodbad efter september. Jag menar tekniken och effektiviteten har ju gått fram så mycket att de säkert kan mörda dubbelt så många som Stalin. 200 miljoner svenskar...det får nog folk att tänka både en och två gånger innan de röstar på Ohly!

Seved Monke sa...

Ja, det vore väl något!

Seved Monke

jack sa...

Visst vill Ohly göra Sverige till Nordkorea, det är visst och sannt. Andra fullt tänkbara resultat av höstens riksdagsval finns sammanställda här: http://lista.se/listor/extrema-resultat-av-valet-2010-800/

Alex sa...

Vad är detta för mossig kalla kriget-retorik? Är knappast någon under 80 år som tror att Vänsterpartiet vill införa diktatur.

Emil sa...

man kan ju inte annat imponeras av förmågan att föra debatten på en riktigt fånig nivå. Det känns tryggt om ni inom borgerligheten fortsätter så:-)

Seved Monke sa...

Tack för ni tar er tid att kommentera min blogg med era klokheter.

Varje gång någon kritiserar Ohly för det han är, en sann kommunist, så kniper han och som en mussla men han har en armada av ilskna anhängare på nätet. Det är nästan lika roligt som att skriva om Ohly som om Djurgården eller Sverigedemokraterna.

Har jag skrivit något om införandet av diktatur? Alex, du måste ha kommenterat fel inlägg...

Och Emil, du är med i debatten. Eller varför kommenterar du annars?

Och vad bra att ni står upp för Lars Ohly, han behöver allt stöd han kan få...Det kan inte vara lätt att tillhöra ett utdöende släkte.

Mvh

Seved

Seved Monke sa...

http://www.youtube.com/watch?v=C9SSKK7xozw&feature=player_embedded#

H Palm/Fragment sa...

Hur många regeringar har Fp suttit i under dessa 93 år? Fyra gånger varav en samlingsregering under andra världskriget.

Hur framgångsrika har Fp varit i dessa regeringar? Inte så värst (om man ser till partiets väljarstöd, omvalstendenser och roll i de flerpartiregeringar som varit aktuella).

V, eller VPK, har kallats för Kamrat 4 procent av SAP så länge som någon idag levande kan minnas. Varför? Jo, för att de varit såssarnas stödparti i fråga om att fånga upp de vänsterradikala elementen inom SAP och den parlamentariska vänstern. De har så gott som alltid röstat efter SAP:s pipa, precis som Fp gör idag med sin husbonde M.

Själv röstar jag inte på V, jag röstar inte längre öht, men jag hade hoppats på en hyfsad debatt rörande det rödgröna alternativet. Sundins, Munkhammars et consortes "debattartikel" visar snarare på ett än allvarligare problem med samtiden och den stundande valrörelsen; takhöjden i debatten OCH avsaknaden av verkliga argument. Att ta ner V till amöbastadiet är inte särskilt svårt, men att hota med Nordkorea? Kom igen nu ... är det sånt här man lär ut på Stureakademin så står det oerhört illa till med den intellektuella integriteten inom högern.

Seved Monke sa...

Hej Palm!

Trist att du inte röstar men kul att du deltar i debatten.

Jag tycker inte Sundins och Munkhammars inlägg är något att hetsa upp sig över. Tvärtom tycker jag det är bra att frågan återupplivas. Ohly är ju kommunist och detta bör väljarna bli påminda om.

Mvh

Seved Monke